https://imgix.femina.dk/media/7bd132925660406fb800eb878daff81c.jpg
Skønhed

Test af IPL i ansigtet

30. april 2009
af Lise Grosmann
Foto: Sus Bojesen Rosenqvist
Femina tester forskellige behandlinger og operationer og skriver om resultatet. Læs her, hvordan Cille har vinket farvel til karsprængninger ved hjælp af IPL-behandling.

Hvad enten man er genetisk disponeret eller har erhvervet sig sine karsprængninger pga. vejr og vind og sol, så kan de fjernes. Cille Grut, freelancestylist for FEMINA, blev sine karsprængninger kvit på Hudklinikken i Slotsgården i Hørsholm.

IPL
IPL

Cille Grut, 39 år
Freelancestylist for Femina
Mor til 3 børn i alderen 3, 9 og 11 år.

Første behandling
Det var lidt grænseoverskridende at ligge der bag beskyttelsesbriller og blive "skudt på". Det ville være løgn at sige, at det ikke gjorde ondt, men smerten er flygtig. Jeg tog hjem i forvisning om, at jeg ville ligne et monster, men det var faktisk meget lidt, man kunne se. Dagen efter var der intet. Susanne Vissing havde forklaret, at der ville gå 2-3 uger før resultatet blev synligt.

Anden konsultation
Hurra! Specielt de store blålige karsprængninger på kinderne er væk.

Tredje behandling
Jeg er meget glad for resultatet. Det har været det hele værd, og det er fantastisk ikke at skulle bruge makeup hver dag til at dække de grimme karsprængninger.

Karsprængninger i ansigtet
Ved hjælp af en kraftig blitzlampe kaldet Intenst Puls Lys (IPL) brændes karrene i Cilles rødmossede kinder. Efter behandlingen kan huden være blussende og varm, men det forsvinder i løbet af en times tid. Huden må ikke være solbrændt før behandling, og efter behandling er det meget vigtigt at beskytte med faktor 20, understreger Susanne Vissing, dr.med., speciallæge i hudsygdomme.

Behandlingsstedet
Foruden traditionelle hudlæge-behandlinger udføres der på klinikken også en lang række behandlinger med laser og IPL. Blandt andet fjernes uønsket hårvækst og pigmentforandringer og forskellige hudforyngende behandlinger som Photo Rejuvenation og Photodynamisk Photorejuvenation.
Læs mere på Hudklikken i Slotsgården

Det koster det
Behandling mod karsprængning på kinderne koster 1.500 kr. pr. gang. Sædvanligvis er der behov for 2-3 behandlinger.

Læs også