Stor mascara-guide: Bedste mascara til alle slags vipper
Skønhed

Stor mascara-guide: Her er listen med de bedste mascaraer til wow-vipper

26. juli 2023
af Redaktionen
Foto: Unsplash og PR
Valgmulighederne inden for mascaraer er mange, og man kan derfor hurtigt fare vild. Vi har gjort det nemt for dig og samlet en oversigt over de bedste mascaraer, der giver wow-effekt til alle typer vipper.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Er du til lange vipper, volumen og wow-effekt? Eller drømmer du mere om den helt perfekte mascara til sensitive øjne? En god mascara er for de fleste en fast del af den daglige makeup-rutine, men det kan være svært at finde den helt perfekte mascara, der opfylder lige netop dine behov.

Der findes efterhånden så mange forskellige mascaraer på markedet, at man nemt farer vild. Derfor har vi samlet de bedste mascaraer anno 2023 i 8 forskellige kategorier, så du med ro i maven kan vælge din næste mascara.

Stor mascara-guide: Her er de bedste mascaraer

Længere nede finder du længere anmeldelser om hvert produkt.

  • Bedste mascara til wow-vipper

Lash Clash Extreme Volume Mascara – YSL

  • Bedste mascara til lange vipper

Lash Sensational Sky High Mascara – Maybelline New York

  • Bedste mascara til volumen

Lash Idôle Mascara – Lancôme

  • Bedste mascara, der ikke klumper

10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara – IsaDora

  • Bedste vandfaste mascara

Mascara Magna Water Magic – Idun Minerals

  • Bedste mascara til følsomme øjne

Blueberry Sensitive Mascara – Lumene

  • Bedste mascara på budget

False Lash Bambi Oversized Eye Mascara – L'Oréal Paris

  • Bedste mascara til lige vipper

Supra Lift & Curl Mascara – Clarins

Stor mascara-guide: Hvilken mascara passer til dig?

Bedste mascara til wow-vipper: 'Lash Clash Extreme Volume Mascara' fra YSL

Leder du efter en mascara, der har alt og lidt til, bliver du ikke skuffet over 'Lash Clash Extreme Volume Mascara' fra YSL. Pæn sort farve, flot adskillelse, der giver fjervipper og frem for alt har denne mascara en god volumen. Vær ikke bange, når du ser den lidt store børste. På trods af størrelse er den nemlig utrolig nem at påføre og dækker alle vipper og helt uden at klumpe eller tvære ud.

Bedste mascara til wow-vipper: 'Lash Clash Extreme Volume Mascara' fra YSL

Køb 'Lash Clash Extreme Volume Mascara' her

Bedste mascara til lange vipper: 'Lash Sensational Sky High Mascara' fra Maybelline New York

Efter en kæmpe hype på TikTok blev 'Lash Sensational Sky High Mascara' fra Maybelline årets mest omtalte mascara. Hashtagget #skyhighmascara har i øjeblikket 417 millioner visninger på det sociale medie. Og ja, mascaraen, der giver et fantastisk twist til vipperne, fortjener al den hype, den kan få. Her får du ekstremt meget mascara for en meget lille sum penge. 'Lash Sensational Sky High Mascara' kan bruges flere gange som lag-på-lag og mascaraen forlænger helt uden at klumpe. Den fleksible gummibørste, som også passer til alle vipper uanset længde, giver hvert enkelt strå en flot forlængelse, volumen og sort farve. Og formen sidder virkelig perfekt hele dagen.

Bedste mascara til lange vipper: 'Lash Sensational Sky High Mascara' fra Maybelline New York

Bedste mascara til volumen: 'Lash Idôle Mascara' fra Lancôme

'Lash Idôle Mascara' fra Lancôme har en buet børste og formel med en blød, let geléagtig følelse, som giver vipperne en flot sort farve og god volumen. Denne mascara er perfekt, hvis du ønsker volumen samtidig med, at vipperne får en fjerlet finish og ikke smuldrer det mindste.

Læs mere om 'Lash Idôle Mascara' fra Lancôme her

Bedste mascara til volumen: 'Lash Idôle Mascara' fra Lancôme

Køb 'Lash Idôle Mascara' her

Bedste mascara, der ikke klumper: '10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara' fra IsaDora

IsaDora er mestre i at lave mascaraer til overkommelige priser, og den nye '10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara Black' er virkelig ingen undtagelse. Den brugervenlige mascarabørste omfavner alle vipper og giver et flot resultat efter blot et tyndt lag. Volumen og bøjningen, som mascaraen giver, er i top og derudover får vipperne også en fantastisk forlængelse uden at miste formen i løbet af dagen.

Bedste mascara, der ikke klumper: '10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara' fra IsaDora

Køb '10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara' her

Bedste vandfaste mascara: 'Mascara Magna Water Magic' fra Idun Minerals

Flot adskillelse, elegant sort farve og smuk volumen. 'Magna Water Magic' fra Idun Minerals tryller vipperne venligt, men bestemt på plads. Gummibørsten gør det nemt at komme til og giver hver vippe et flot løft. Den vandfaste mascara får vipperne til at se fejlfrie ud fra morgen til aften, men vaskes også nemt af med varmt vand, hvilket gør, at vipperne ikke slides unødigt. Som et ekstra plus er mascaraen desuden vegansk, parfumefri og velegnet til sensitive øjne.

Bedste vandfaste mascara: 'Mascara Magna Water Magic' fra Idun Minerals

Køb 'Mascara Magna Water Magic' her

Bedste mascara til følsomme øjne: 'Blueberry Sensitive Mascara' fra Lumene

Hvis du har problemer med øjne, der løber, nemt bliver irriterede eller hvis du bruger kontaktlinser, er Lumenes 'Blueberry Sensitive Mascara' et godt valg. Den parfumefri mascara har fine pigge, en børste der er nem at arbejde med og giver fin volumen til vipperne. Men det fantastiske ved mascaraen er også den flotte adskillelse, som vipperne får, når du bruger den – her taler vi nærmest om en form for 'vifte'-effekt. Et ekstra plus er, at mascaraen nemt vaskes af med vand samtidig med, at den holder sig pæn på trods af regnvejr.

Bedste mascara til følsomme øjne: 'Blueberry Sensitive Mascara' fra Lumene

Køb 'Blueberry Sensitive Mascara' her

Bedste mascara på budget: 'False Lash Bambi Oversized Eye Mascara' fra L'Oréal Paris

L'Oréal Paris skuffer sjældent, når det kommer til prisvenlige mascaraer. Den nye 'False Lash Bambi Oversized Eye Mascara' er en storslået mascara, der fanger enhver vippe med bravour. Den kegleformede gummibørste påfører en perfekt mængde mascara og giver et klumpfrit resultat med en løs vippeeffekt.

Læs mere om 'False Lash Bambi Oversized Eye Mascara' fra L'Oréal Paris her

 Bedste mascara på budget: 'False Lash Bambi Oversized Eye Mascara' fra L'Oréal Paris

Køb 'False Lash Bambi Oversized Eye Mascara' her

Bedste mascara til lige vipper: 'Supra Lift & Curl Mascara' fra Clarins

Hvis du har problemer med vipper, der uanset hvad nægter at give efter for ønsker om længe og volumen, er Clarins seneste mascara-nyhed 'Supra lift & Curl Mascara' din nye ven. Lad dig ikke skræmme af den lidt anderledes børste – den har mildest talt sine fordele. Børstens bøjning former vipperne elegant, mens toppen af ​​børsten gør det muligt nemt at få adgang til vipperne i den inderste øjenkrog. Resultatet er lange vipper med maksimal volumen – som holder hele dagen!

 Bedste mascara til lige vipper: 'Supra Lift & Curl Mascara' fra Clarins

Hvilken mascara passer til mig?

Hvilken mascara, der passer bedst til dine vipper, afhænger af hvilket resultat, du ønsker. Vil du have en vandtæt variant, der kan klare både regn, bad og bryllupstårer, vil du have en blød og naturlig variant, der giver lys farve til vipperne, eller foretrækker du max volumen og fyldige vipper? Det kan være svært at vælge, men du kan prøve dig lidt frem og se, hvilken mascara der passer bedst til dig.

Forlængende mascara

Hvis du leder efter en mascara, der fanger alle vipper, adskiller og giver et dramatisk, men naturligt resultat, bør du kigge efter mascaraer med en forlængende effekt. Et godt bud på en mascara, der gør netop det, er 'Lash Sensational Sky High Mascara' fra Maybelline.

Volume mascara

Er du til lidt mere wow-effekter, der skruer op for volumen, giver et ekstra lag vipper og sidder hvor det skal, uden pandalook senere på eftermiddagen, skal du gå efter en mascara, der giver volumen. Børster med tætte pigge og børster giver ekstra fylde til vipperne. Det er 'Lash Clash Extreme Volume Mascara' fra YSL og 'Lash Idôle Mascara' fra Lancôme rigtig fornuftige bud på.

Mascara til følsomme øjne

Hvis du har linser eller generelt er sensitiv omkring øjnene, så kig gerne efter parfumefri mascaraer, der nemt kan vaskes af med lunkent vand. Det kunne for eksempel være 'Blueberry Sensitive Mascara' fra Lumene, som skåner den følsomme hud omkring øjnene, samtidig med at du får alle de gode effekter ved en mascara.

Bedste mascara til wow-vipper

Hvordan påfører man mascara?

Når du påfører mascara, bør du starte i bunden af ​​vippekanten. Du kan trække sidelæns i små zigzag-bevægelser for at adskille vipperne og undgå, at de klumper sammen. Træk derefter vipperne ud, og påfør gerne mascaraen i flere lag, indtil du er tilfreds med resultatet. Husk altid at dreje skaftet, når du tager børsten op og ned fra mascara-beholderen. På den måde kommer der mindre luft ind i tuben, og mascaraen holder sig frisk i længere tid.

Hvad gør jeg, hvis jeg får mascara på mit øjenlåg?

Sørg for at lade mascaraen tørre, før du fjerner den fra øjenlåget. Hvis det stadig er vådt, bliver mascaraen nemt smurt yderligere ud på øjenlåget. Når først mascaraen er tørret ind, er det nemt og hurtigt at fjerne med en tør vatpind uden at komme til at klumpe vipperne sammen.

Hvor længe holder en mascara?

En mascara holder normalt i seks måneder, men bør udskiftes oftere af hygiejniske årsager. Anbefalingerne er at udskifte din mascara hver anden måned.

Artiklen er første gang blevet udgivet på ELLE.se. Dette er en redigeret version.

Læs også