Se listen: Her er vores favoritter inden for bodylotion
Skønhed

Se listen: Her er vores favoritter inden for bodylotion

2. august 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
Er din hud sensitiv, mangler den fugt, eller er du på jagt efter en opstrammende effekt? Vi har samlet de bedste bodylotions, så du kan finde den perfekte til dig og dit behov.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Der er ikke noget så lækkert som følelsen af en blød hud. Har du det på samme måde, så er en bodylotion din ven! Bodylotions kan dog meget mere end blot at gøre huden blød, og de fås i et utal af varianter. Derfor har vi samlet en liste over de bedste bodylotions, hvad end du jagter lidt ekstra kulør, en bodylotion med SPF eller simpelthen bare fugt i massevis til de tørre ben og albuer.

Herunder finder du hele listen samt produktanmeldelser og svarene på de mest gængse spørgsmål – for hvorfor skal man bruge en bodylotion, og hvilken er bedst til dig? Læs med her!

Vores favoritter: De bedste bodylotions

Scroll ned for at læse længere anmeldelser af produkterne.

  • Bedste bodylotion

Lait Corporel L'Original fra Biotherm

  • Bedste bodylotion til tør hud

X-tra Dry Skin Fix fra Beauté Pacifique

  • Bedste bodylotion med opstrammende effekt

Body Shaping Cream fra Clarins

  • Bedste beroligende bodylotion

Deep Comfort Body Lotion fra Clinique

  • Bedste bodylotion til sensitiv hud

Lipikar Balm AP+M fra La Roche-Posay

  • Bedste bodylotion med anti-age effekt

Nordic Body Lotion fra Raunsborg

  • Bedste veganske bodylotion

Skin Food Butter fra Weleda

  • Bedste bodylotion med SPF

Sun Body Lotion 30 SPF fra Rudolph Care

  • Bedste bodylotion med glød

Gradual Tanning Lotion fra Vita Liberata

  • Bedste bodylotion på budget

Carbamid Bodylotion 10 % Uden Parfume fra Matas Striber

Se listen: Her er vores favoritter inden for bodylotion
Foto: Unsplash

Hvilken bodylotion er bedst?

En bodylotion kan dække flere forskellige behov, så det gælder om at finde den, der kan dække lige præcis dit behov allerbedst. Om sommeren kan det være en god idé med en bodylotion med SPF, hvor du måske hellere vil have en bodylotion med glød om vinteren. Ofte har huden mere brug for fugt om vinteren, så her kan det være en god idé med en federe creme end i sommerperioden.

Det kan være en god idé at vælge en parfumefri creme, hvis din hud er følsom eller sensitiv. Du kan også få en beroligende bodylotion, hvilket kan være rart, hvis du har allergi eller hudirritationer.

Hvorfor skal man bruge en bodylotion?

Ligesom huden i ansigtet bliver påvirket af vejret (hvortil du bruger en ansigtscreme), så bliver din hud på kroppen det også. En bodylotions fornemste opgave er derfor at pleje, fugte og blødgøre din hud, så den forbliver i balance.

Hvad er forskellen på bodylotion og bodybutter?

Der findes mange forskellige produkter på markedet, og det kan være svært at finde rundt i alle navnene. Bodylotion, bodycreme, bodybutter og bodymilk er blot nogle af dem. Kort fortalt, så har en bodylotion en let konsistens, som hurtigt absorberes ind i huden. En bodymilk minder meget om en bodylotion, men her er der ofte tilføjet proteiner fra mælk og andre vitaminer. En bodycreme har en lidt federe konsistens, mens en body butter er den fedeste og rigeste creme af dem alle. Bodybutteren er god til dig, der har meget tør hud.

Kan man bruge bodylotion til ansigtet?

Der findes bodylotions, du kan bruge i ansigtet, men generelt er de altså forbeholdt kroppen. Huden er tykkere på kroppen end i ansigtet, så hvis du bruger en bodylotion i ansigtet, kan du risikere at få fedtet og uren hud, fordi cremen simpelthen er for fed hertil. Brug i stedet en god ansigtscreme, og lad din bodylotion arbejde dér, hvor den er bedst – på kroppen.

Se listen: Her er de bedste bodylotions

Herunder har vi samlet vores favoritter med beskrivelser inden for hver kategori.

Guide: Hvilken bodylotion passer til din hudtype?

Bedste bodylotion: Lait Corporel L'Orginal fra Biotherm

Lait Corporel L'Original fra Biotherm er en sand bestseller – og det forstår vi godt, for den gør alt det, man drømmer om, når man skal finde en god bodylotion. Den fugter, trænger hurtigt ind og efterlader huden silkeblød. Som et ekstra lille plus, er formularen skabt, så cremen har anti-age effekt på moden hud. Bodylotionen er særligt god for dig, der døjer med tør hud, men den duer generelt fantastisk til alle hudtyper, og derfor er Lait Corporel L'Original en af vores helt klare bodylotion-favoritter.

Bedste bodylotion: Lait Corporel Bodylotion fra Biotherm

Lait Corporel L'Origianl kan købes her.

Bedste bodylotion til tør hud: X-tra Dry Skin Fix fra Beauté Pacifique

Har du fået akut tør hud, der trænger til en kærlig omgang førstehjælp, er X-tra Dry Skin Fix et rigtig godt bud på en creme, der kan genoprette hudens balance på kort tid. Formularen fra Beauté Pacifique indeholder en høj koncentration af det fugtgivende stof squalene, som er et af de fedtstoffer, der naturligt findes i huden i forvejen, og som gør cremen ekstra egnet til at behandle tør hud. Bodylotionen kan bruges til både kroppen og ansigtet uden at tilstoppe hudens porer.

Bedste bodylotion til tør hud: X-tra Dry Skin Fix fra Beauté Pacifique

Køb X-tra Dry Skin Fix her.

Bedste bodylotion med opstrammende effekt: Body Shaping Cream fra Clarins

Det lyder lidt som noget værre hokuspokus, men faktisk kan Body Shaping Cream gøre lige det, som navnet antyder: Den kan tone kroppen, samtidig med at den bekæmper genstridigt fedt på grund af ingredienser som valmueekstrakt og koffein. Det er naturligvis ikke et vidundermiddel, der forvandler din figur over natten, men på sigt vil bodylotionen vise opstrammende resultater – især hvis den bruges kontinuerligt i samspil med sund kost og motion. Cremen fungerer med alle hudtyper.

Bedste bodylotion med opstrammende effekt: Body Shaping Cream fra Clarins

Body Shaping Cream fra Clarins

Bedste beroligende bodylotion: Deep Comfort Body Lotion fra Clinique

Trænger du til en god omgang velvære, der beroliger stresset hud? I så fald kan du med fordel overveje, om Deep Comfort Body Lotion fra Clinique skal være en fast del af din hudplejerutine. Cremen, der blandt andet indeholder murumuru-smør og natriumhyaluronat, fugter i dybden og styrker hudens naturlige fugtbarriere, mens aloe vera sørger for at køle og berolige, og den er derfor et godt bud på en fremragende bodylotion. Som en ekstra bonus er formularen 100 % parfumefri, og den er derfor særligt velegnet til dig, der har sensitiv hud.

Bedste beroligende bodylotion: Deep Comfort Body Lotion fra Clinique

Deep Comfort Body Lotion kan købes her.

Bedste bodylotion til sensitiv hud: Lipikar Balm AP+M fra La Roche-Posay

Har du sensitiv hud, ved du også, at det er alfa og omega med den helt rigtige bodylotion, der ikke irriterer. Sådan en bodylotion er Lipikar Balm AP+M et rigtig fornuftigt bud på. Ud over at være parfumefri – og derfor særligt velegnet til sensitiv hud – virker den også fugtgivende, beroligende og genoprettende. Den er dermed også rigtig god, hvis du døjer med tør og irriteret hud, og fordi cremen fra La Roche-Posay kan lidt af det hele, ligger den helt i top på listen over vores klare favoritter.

Bedste bodylotion til sensitiv hud: Lipikar Balm AP+M fra La Roche-Posay

Du kan købe Lipikar Balm AP+M til sensitiv hud lige her.

Bedste bodylotion med anti-age effekt: Nordic Body Lotion fra Raunsborg

Allerede fra 25-års-alderen begynder huden at miste styrke og smidighed, og er du derfor på jagt efter en bodylotion med anti-age effekt, kan du med fordel gå efter Nordic Body Lotion fra det danske hudplejebrand Raunsborg. Cremens formel indeholder padderokekstrakter, som virker opstrammende og samtidig stimulerer hudens eget indhold af kollagen og elastin, hvilket efterlader huden mere fugtet og elastisk. Bodylotionen er særligt velegnet til normal og tør hud.

Bedste bodylotion med anti-age effekt: Nordic Body Lotion fra Raunsborg

Køb Nordic Body Lotion med anti-age effekt lige her.

Bedste veganske bodylotion: Skin Food Butter fra Weleda

På ingredienslisten til Weledas Skin Food Butter finder du både kakao- og sheasmør samt stedmoderviol-, kamille- og morgenfrueekstrakt. Tilsammen udgør de en fugtende bodylotion, der giver næring og beskytter mod, at huden tørrer ud. Det bedste af det hele er imidlertid, at cremen er økologisk og 100% vegansk, og den er derfor særligt velegnet til tør og sensitiv hud, der trænger til lidt ekstra omsorg.

Læs mere om den veganske bodylotion fra Weleda her.

Bedste veganske bodylotion: Skin Food Butter fra Weleda

Skin Food Butter kan købes lige her.

Bedste bodylotion med SPF: Sun Body Lotion 30 SPF fra Rudolph Care

Cremer fra Rudolph Care er, med god grund, blevet enormt populære, og solcreme-serien er ingen undtagelse. Sun Body Lotion både beroliger og beskytter mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler, samtidig med at den nærer, plejer og fugter din hud på grund af naturlige ingredienser som havtorn, kamille og agurkeekstrakt. Cremen er derfor lidt af en all-round-lotion, der desuden er certificeret med Svanemærket og Vegan Trademark – og så fås den både med solfaktor 15, 30 og 50.

Du kan læse mere om Sun Body Lotion 30 SPF fra Rudolph Care her.

Bedste bodylotion med SPF: Sun Body Lotion 30 SPF fra Rudolph Care

Sun Body Lotion fra Rudolph Care kan købes her.

Bedste bodylotion med glød: Gradual Tanning Lotion fra Vita Liberata

En solkysset hud der ser sund, fugtet og velplejet ud. Det er præcis, hvad du får med Gradual Tanning Lotion fra Vita Liberata, der desuden er vegansk og fri for parabener, parfume og alkohol. Som navnet antyder, kan du gradvist opbygge en naturlig kulør ved kontinuerligt brug over flere dage, og du slipper derfor for voldsomme og orange overraskelser, når først cremen er trængt ind i huden.

Læs mere om Gradual Tanning Lotion fra Vita Liberata lige her.

Bedste bodylotion med glød: Gradual Tanning Lotion fra Vita Liberata

Du kan købe Gradual Tanning Lotion fra Vita Liberata her.

Bedste bodylotion på budget: Carbamid Bodylotion 10 % Uden Parfume fra Matas Striber

Fugtgivende, reparerende, beskyttende og forebyggende – den budgetvenlige bodylotion fra Matas Striber kan lidt af det hele, og derfor er den også en af vores helt klare favoritter. Cremen er velegnet til sensitiv hud på grund af den parfumefri formel, ligesom den også er særligt god til tør hud, som akut har brugt for en omgang fugt. Brug lotionen, når du kommer ud af badet og lad ingredienser som carbamid og glycerin opbløde, pleje og fugte huden.

Læs mere om den budgetvenlige bodylotion fra Matas Striber her.

Bedste bodylotion på budget: Carbamid Bodylotion 10% Uden Parfume fra Matas Striber

Læs også