Sådan laver du din egen hjemmespa
Skønhed

Sådan laver du din egen hjemmespa

26. marts 2020
af Maria Morell
Foto: Panthermedia.
Fornemmelsen af luksus og forkælelse kræver ikke nødvendigvis en hel friweekend med spaophold. Du kan nemlig skabe din helt egen hjemmespa, når kroppen kalder på en lille velfortjent zen. Det eneste, det kræver, er en aktiv beslutning om, at du fortjener det – og et udvalg af produkter, der giver følelsen af velvære.

Har du også nogle gange brug for en pause, hvor du kan koble af og sætte tempoet ned? Her kan en stund med pleje og selvforkælelse være et oplagt bud. Oplevelsen af hjemmespa kan du faktisk få med meget få midler – vi guider dig trin for trin.

Skab en afslappende atmosfære

Dine omgivelser er altafgørende. Din spa behøver ikke nødvendigvis være på badeværelset, men der, hvor du føler dig bedst tilpas. Sørg for, at rummet er rent og uden støj. Skru op for hyggen med afslappende musik og et sanseligt duftlys. Hop i en blød morgenkåbe, læg telefonen væk – og du er good to go!

LÆS OGSÅ: 3 fantastiske håndcremer, der redder huden på dine hænder

Giv dig selv en spafølelse

Når omgivelserne emmer af ro og velvære, kan du hive spafølelsen ind med skønhedsprodukterne – og måske en snack eller et glas vand med citronskiver til dit luksuriøse frikvarter. Hvad end tiden tillader den helt store tur eller blot en behandling eller to, skal du bruge:

 • Tørbørste eller bodyscrub
 • Ansigtsscrub
 • Shampoo og balsam
 • Hårkur
 • Shower gel
 • Bodylotion/bodyoil
 • Ansigtscreme - find den, der passer til dig:
 • Mudder- og lermaske: Velegnet til fedtet hud
 • Fugtmaske: Afhjælper tør hud
 • Skrubbemaske: Når huden har brug for glød
 • Peel off maske: Modvirker store/tilstoppede porer
 • Sheetmaske: Findes til ethvert behov

LÆS OGSÅ: 6 fordele ved ikke at gå med makeup

Sådan laver du din egen hjemmespa - trin for trin:

1. Få kroppen i gang. Inden badet skal de døde hudceller ryddes af vejen og blodcirkulationen sættes i sving. Stryg huden med en tørbørste og sæt skud i udskillelsen af giftstoffer. Har du ikke en tørbørste, vil en bodyscrub i badet også kunne gøre jobbet.

2. Hop under bruseren ... eller badekaret, hvis du er heldig at have sådan én. Lad dampen åbne dine porer, og kast dig så over masker og dejlige cremer.

3. Start med krops – og ansigtsscrub ... og sørg for, at din hud er ren og fri for makeup. Skrubbemasker er generelt velegnet i badet, også når du ikke har så meget tid, fordi de oftest ikke skal sidde så længe.

4. Nyd hårvasken. Udnyt minutterne, hvor din ansigtsscrub får lov at virke, til at vaske håret nænsomt med en nærende shampoo – og vask så hår og ansigt under bruseren.

5. Husk hårkuren. Har du tid, kan du med fordel forkæle håret med en hårkur. Mens den får lov til at sidde et par minutter, kan du bade dig i en velduftende shower gel fra top til tå – på den måde spredes der også en skøn duft i badet.

6. Giv dig tid. Det handler om at få krop og hjerne helt ned i gear. Massér gerne dit ansigt og ud på ørerne. Lav lange strøg op ad armene, og fortsæt samme bevægelser op ad dine ben med cirkulære bevægelser på ledene. På den måde kan du løsne op, samtidig med at du sæber dig ind.

7. Vask hårkuren ud ...og afslut eventuelt med balsam, så du får lukket om hårstråene.

8. Slut af med masken. Afslut dit bad, dup din nyvaskede hud tør, og kryb i morgenkåben. Nu gælder det ansigtsmasken – brug den, der passer til din hudtype og behov lige nu, og lad den sidde 10-15 minutter.

9. Fugt efter badet. Imens du venter på ansigtsmasken, kan resten af kroppen smøres ind. Din hud fortjener også en ordentlig omgang fugt ovenpå et langt bad, og cremen trænger også endnu bedre ind, når du har eksfolieret din hud. Giv gerne fødderne et ekstra lag, så du får bløde hæle. Har din hud brug for eksta meget fugt, kan du smøre dig med olie i stedet – eller endda begge dele.

10. Sidst men ikke mindst… Efter din ansigtsmaske kan du slutte af med et lag fugt til ansigtet. Smør med din foretrukne dagcreme og nyd følelsen af ultimativ velvære og ro.

Psst… Måske har du tid til overs? Forlæng spa-stemningen med hjemmelavet manicure, pedicure eller læn dig tilbage og nyd blot en stund i afslapningens tegn.

LÆS OGSÅ: Du har (måske) brugt din hårkur forkert hele livet

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også