https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/makeup-og-hudpleje/2012/09/1238-smukke-oejne/1238-smukke-oejne-copy-3.jpg
Skønhed

Sådan får du smukke øjne

20. september 2012
af Marlene Kronborg og makeupartisk Pernille Buhl Jørgensen
Så er de her! De nye farver og styles til den kommende sæson - og vi giver dig små listige tips og viser dig et lille udvalg af de nye farver

Få styr på dine bryn
Der er stærk fokus på brynene også i denne sæson. Ikke så meget faconen, men mere at de ser velplejede ud ligesom resten af den naturlige look-tendens. Faktisk er dine bryn med til at forme dit ansigt, og lidt ændringer kan gøre utrolig meget ved dit udtryk. Så leg lidt med det og se, hvordan du hurtigt kan ændre dit look.

INSIDER FRA MAKEUPARTISTEN:
- De store buskede bryn er stadig et must. Pluk dem derfor minimalt, kun så de stadig ser velplejede ud.
- Sæt brynene med en brow-gel, så holdes hårene på plads hele dagen.

Grafiske øjne
Din eyeliner må meget gerne være markant og danne grafiske rammer om dine øjne. Især den kinesiske streg er stærkt tilbage i modebilledet, og hvis du er modig nok, er det bestemt ikke et minus at bruge farver.

INSIDER FRA MARKEUPARTISTEN:
- Når du bruger en eyeliner, er det altid vigtigt, at tegne helt ned mellem vipperne, så der ikke er hudfarve mellem eyelineren og mascaraen.
- Brug evt. kanten af et stykke papir som skabelon for at skabe de helt skarpe lige linjer.

Alt eller intet på vipperne
Vipperne skal være lange, fyldige og forførende - eller helt nøgne. Alt imellem tæller ikke. Så du må gøre op med dig selv, om du er den sexede forførerinde eller den modige jeg står ved mig selv-type uden mascara. Heldigvis kan du skifte fra dag til dag eller time for time.

INSIDER FRA MAKEUPARTISTEN
- Det er en god idé at varme vippebukkeren med din føntørrer inden brug. Når vipperne bliver bukket med varme og derefter køler af i den ønskede form, holder formen bedre, når mascaraen påføres.
- Påfør mascara både oppefra og nedefra for et mere intenst look.
- Har du ikke en vippebukker, kan du evt. påføre mascaraen oven på vipperne først, lade den tørre et øjeblik og derefter påføre den nedefra. Så opnår du også et smukt buk.

Læs også