øjenbryn
Skønhed

Sådan får du perfekte øjenbryn

29. september 2010
af Malene Arp
Et par smukke velrettede øjenbryn kan løfte dit udseende og give dig et friskere look. Her får du masser af tips og tricks til de flotteste bryn

SÅDAN FÅR DU PERFEKTE ØJENBRYN

Faren for at plukke for meget af dine øjenbryn er stor, hvis ikke man følger retningslinierne for et flot plukket bryn. Et øjenbryn skal plukkes således, at det passer til ansigtet og dermed skaber symmetri. Et flot bryn løfter hele ansigtet, og åbner partiet omkring øjnene op. Dette kan være med til at give et løft til ansigtet.

Sådan får du flotte øjenbryn
1. Pluk altid kun hårene væk under brynet. Det er her konturerne i brynet lægges og ikke ovenover.

2. Brynet skal starte lige over næsebenet. Læg en pen langs næsefløjen, og marker det punkt hvor pennen rammer dit øjenbryne. Her bør brynet starte. Pluk de hår væk der sidder mellem dette punkt og øjnene.

3. Brynets bue finder du ved at læggen en pen ved næsen og lader den passere skråt henover over pupillen. Der hvor pennen rammer brynet, bør det buen i brynet ligge.

SE OGSÅ: Stjernernes markante øjenbryn ( de smukke og de knap så heldige)

4. Brynet bør ikke være for langt ude i siden, og derfor lægger du nu pennen ved næsefløjen og trækker en linie skråt derfra og til det yderste punkt af øjet. Brynet bør ikke være længere end dette punkt, fordi det vil trække øjet nedad og få dig til at se ked ud af det.

5. Du kan nu give dine bryn lidt farve, for at få tætte og let markeret bryn. Men det er vigtigt at farven ikke bliver for mørk. Forsøg at ramme en farve der ligger tæt op af din hårfarve, for at opnå det meste naturlige resultat, der ikke vækker unødig opsigt.

Hvis skaden allerede er sket
Hvis du kun har få øjenbrynshår tilbage, og gerne vil have et lidt fyldigere bryn, så kan du kan købe skabeloner, der hjælper dig med at få det øjenbryn du gerne vil have.
Skabelonen lægges direkte på huden, og har en holdbarhed på op til flere år, selvom du benytter dem hver dag. Skabelonen lægges tilpas i højden fra øjnene, hvorefter du lægger pudder indenfor skabelonen.
Du kan også snyde dig til fyldigere bryn med en eyebrow extender, som indeholder en transperent øjenbrynsgele med små lette rayonfibre, der giver brynet fylde, og ligner dine egne øjenbrynshår.

SE OGSÅ: Guide til smukke statement bryn

Læs også