Sådan får du en stærk hudbarriere
Annonce
ANNONCE

Sådan får du en stærk hudbarriere

6. juli 2022
Annonce for Lancôme
Uanset din alder og hudtype er et afbalanceret mikrobiom afgørende for en hud i balance og en stærk hudbarriere. Men hvor meget ved du egentlig om hudens mikrobiom, og hvordan du giver det den rette næring og pleje?
Lancôme

Hver dag udsættes din hud for belastninger, og har du ikke en stærk hudbarriere, er din hud mere modtagelig for skader fra for eksempel forurening og UV-lys.

Du kan selv hjælpe din hudbarriere til at blive stærkere ved blandt andet at sørge for, at dens mikrobiom er i balance.

Hvad er et mikrobiom?

Hudens mikrobiom har afgørende betydning for hudens tilstand. Mikrobiomet er et økosystem af mikroorganismer, der ligger som et beskyttende, usynligt filter i hudens overflade og beskytter huden mod ydre påvirkninger.

Når hudens mikrobiom er i balance, er huden stærkere og bedre i stand til at forsvare sig mod det, der kommer udefra. Omvendt, hvis mikrobiomet er ude af balance og hudbarrieren beskadiges, er huden mere modtagelig overfor uvelkommen belastning. Det betyder, at huden kan tage skade og blive mere sensitiv, ligesom der kan opstå fugttab, tørhed og hudirritation.

Sådan får du en hud i balance – med bakterier

Det er altid bedre at forebygge end at behandle. Derfor er et afbalanceret mikrobiom en forudsætning for en hud i balance og med en stærk barriere.

Præ- og probiotiske fraktioner udgør en stor del af hudens mikrobiom. Disse er i virkeligheden en form for gode bakterier, der er med til at holde huden i balance og bekæmpe det, der kommer udefra. Formerer uønskede bakterier udefra sig i huden, kan det forstyrre hudens balance og svække mikrobiomet og dermed hudens barriere.

Heldigvis kan du styrke huden og nære mikrobiomet gennem din hudpleje. For at genoprette en beskadiget hudbarriere bør dit fokusområde være at tilføre fugt – eksempelvis gennem hyaluronsyre, og ikke mindst pleje med C-vitamin, der øger hudens lipidproduktion og er med til at holde på fugten.

Advanced Génifique Serum
Advanced Génifique Serum, 30 ml, Lancôme. Find den her.

Genvejen til en stærk hudbarriere

Selvom videnskaben om hudens mikrobiom lyder meget teknisk, findes der en genvej, hvor du ikke blot nærer det beskyttende lag i huden, men også opbygger en stærk hudbarriere og kommer et skridt på vejen mod smuk hud.

Serummet Advanced Génifique fra Lancôme er et ikonisk serum, baseret på netop mikrobiomvidenskab. Det er beriget med et patenteret kompleks af 30 millioner præ- og probiotiske fraktioner kombineret med stærkt virkende hyaluronsyre og CG-vitamin, der aktivt bidrager til at skabe balance i hudens mikrobiom og dermed styrke hudens barriere.

Formuleringen har en frisk og fugtgivende konsistens, som øjeblikkeligt trænger ind i huden og efterlader den styrket, hydreret, frisk og blød. Serummet kan bruges af kvinder i alle aldre og med alle hudtyper – selv den sensitive – og indeholder alt det der skal til, for at få en hud – og et mikrobiom – i balance.

Fra skade til handling

Ubalanceret mikrobiom: Når hudens mikrobiom er ude af balance, filtrerer det ikke udefrakommende påvirkninger optimalt.

Beskadiget hudbarriere: Når udefrakommende påvirkninger får lov at vækste i det øverste hudlag, kan det svække hudbarrieren og derved gøre huden mere svag og ude af stand til at holde på blandt andet ceramider og fedt, der er afgørende for, at hudcellerne trives. Dette kan føre til fugttab og gøre huden endnu mere sårbar.

Tegn: Tegn på en svækket hudbarriere kan være tør hud, kløe, misfarvning og urenheder.

Nærende ingredienser: Skal hudbarrieren og mikrobiomet tilbage i balance, er nænsomhed vejen frem. Præ- og probiotiske fraktioner styrker mikrobiomet, mens hyaluronsyre sørger for at fugte huden i dybden og holde på den efterfølgende.

Læs også