https://imgix.femina.dk/media/ca511a19f8184789b5b1668d5afaf61d.jpg
Skønhed

Sådan bryder du skønhedsreglerne

11. maj 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Regler er til for at blive brudt, og det samme gælder, når du skal træffe de rigtige stilvalg

Makeup, tøj, hår og sko. Hvordan får du lige det hele til at passe sammen på den rigtige måde, der får dig til at fremstå som en kvinde, der har styr på stilen? Og skal man lytte til de uskrevne regler for, hvad der er god stil? Stylecoach Tini Owild giver her den moderne kvindes gode råd til at få hele outfittet til at spille optimalt sammen, og det kan give dig mod til at trodse skønhedsreglerne.

En formel begivenhed kræver en formel dresscode
Selv om du er inviteret til en begivenhed, hvor det ventes, at du er formelt klædt, er det først og fremmest vigtigst, at du selv føler dig godt tilpas. Derfor er der ingen grund til at skrue ned for lækkerheden, hvis det er den, du har mest lyst til at gå efter, selv om du skal til et arrangement, hvor alle andre er klædt formelt på. Lad i det hele taget være med at tænke over, hvad andre tænker, og det må slet ikke afgøre, hvad du i sidste ende tager på. Hvis du ser godt ud i dit stilvalg, og det i det hele taget klæder dig, så skal du bare føre det ud i livet. Den eneste risiko er, at du skal håndtere, at nogen måske synes, at dit outfit er for meget, men det burde du som en voksen kvinde godt kunne håndtere.

Din makeup må ikke matche dit outfit
Regler lukker ned for muligheder, og for hvad din indre stemme siger, at du har det bedst med. Husk derfor, at makeup er med til at give dig et plus i helhedsindtrykket. Derfor skal du vælge, hvor klassisk du vil være med den. Det kan være, at du er mest til en diskret sminke med lidt mascara og en neutral øjenskygge, der slutter af med, at dine læber har fået en gang farve, men der er andre kvinder, der sværger mere til en kraftig øjenmakeup, hvor læberne samtidig ikke er så malede. Når det er sagt, så er det ikke helt umuligt, at du kan få både og, hvis du gør det rigtigt. Tænk på skuespillere som Marilyn Monroe og Sophia Loren, der bar en markeret streg over øjnene og samtidig havde knald på læberne. Hvis du er enkel i udtrykket, så kan din makeup give et ekstra twist, men er du klædt helt i grønt, kan det blive for meget med en grøn øjenskygge også. Problemstillingen omkring din makeup er dog mest noget, du skal tage stilling til, hvis du ikke bærer basisfarver i tøjet.

Rødhårede kvinder må ikke gå med læbestift
Rødhårede kvinder kan sagtens gå med læbestift, så snart de har fundet den tone, der passer til deres hudfarve. Der findes mange forskellige toner i rød læbestift og lipgloss, der både kan være kraftig og mindre kraftig. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke er for bleg til den læbestift, du vælger. En rødlig, fregnet type kan for eksempel med fordel bære en farve i varmere toner som tomatrød, orange eller en brunlig nuance.

Kvinder over 40 år skal tænke nøje over deres stilvalg
Mange kvinder over 50 år vil ikke gå i lårkort blot på grund af den dato, der står på deres dåbsattest. Det er ærgerligt, for en kvinde skal selvfølgelig vælge det, der klæder hende bedst uanset alder. Det eneste, du skal være opmærksom på, når du bliver ældre, er makeuppen, og hvor kraftig den skal være. Lag på lag af makeup gør rynkerne tydeligere, og derfor skal du tænke over, hvor meget du skal have på. Som ældre kvinde kan du sagtens have en del makeup på, som eksempelvis mascara, men det er værd at overveje lidt grundigere, om der skal påføres en skinnende øjenskygge samtidig. Jo mere rynket din hud er, jo mere lægger makeuppen sig i linjerne og kan være medvirkende til, at du ser ældre ud.

Falske øjenvipper er kun til aftenbrug
De fleste tænker på falske øjenvipper som den type, der påføres med lim og kan bruges ved festlige lejligheder, men som samtidig har en svingende holdbarhed. Det behøver dog slet ikke være sådan, for du kan få lavet kunstige øjenvipper hos en professionel, der holder omkring 14 dage. Her bliver der sat enkelte vipper ind i dine egne. Teknikkerne til påføring af vipperne er blevet så gode, at man sagtens kan blive i tvivl om øjenvipperne er naturlige eller kunstige, og derfor vil det heller ikke synes for meget i din hverdag. Er dine øjenvipper farvede og har karakter, så har du også brug for mindre makeup, og du vil med de kunstige vipper opleve den samme forskel, som når du lægger mascara i et ansigt, der er ellers ikke er påført makeup.

Læs også