Natcremer – redaktionen guider
Skønhed

Redaktionen guider: Her er de bedste natcremer

9. august 2023
Af Redaktionen
Foto: Unsplash
En natcreme er en vigtig del af hudplejerutinen om aftenen – men hvilken en skal du vælge? I denne artikel guider vi til vores favoritprodukter.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

En god hudplejerutine er vigtig for hudens velvære – og ikke mindst som en selvforkælelsesstund hver morgen og aften. Det sidste step i en god hudplejerutine er altid cremen, som sørger for at fugtgive og holde de aktive ingredienser inde. Men hvad er forskellen på en dagcreme og på en natcreme – og hvorfor i alverden har man brug for to forskellige cremer, når begge har til formål at give fugt og næring?

Selv om det måske kan virke lidt skørt at skulle investere i to cremer på én gang, er der en god forklaring på galskaben. I denne artikel besvarer vi de mest gængse spørgsmål om natcreme, og så giver vi vores bedste bud på den gode natcreme til netop dit hudplejebehov.

De bedste natcremer – oversigt

Længere nede i artiklen kan du læse længere anmeldelser af hvert produkt.

  • Bedste fugtgivende natcreme

High-Potency Night-A-Mins Resurfacing Cream with fra Origins

  • Bedste beroligende natcreme

Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème fra Ole Henriksen

  • Bedste natcreme til sensitiv hud

Natcreme Parfumefri fra Ecooking

  • Bedste natcreme til tør hud

Skin Food Nourishing Night Cream fra Weleda

  • Bedste natcreme mod urenheder

Super3 Booster fra Beauté Pacifique

  • Bedste natcreme med anti-age effekt

Smart Night Custom-Repair Night Cream fra Clinique

  • Bedste natcreme mod pigmentforandringer

Blue Therapy Night Cream fra Biotherm

  • Bedste budgetvenlige natcreme

Aloe Vera & E-vitamin Natcreme fra Matas Natur

https://imgix.femina.dk/2023-08-04/nati-melnychuk-dFBhXJHKNeo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Hvorfor skal man bruge en natcreme?

Der er mange gode grunde til at bruge en natcreme, men helt generelt er det en vigtig del af hudplejerutinen til aftenen.

Først og fremmest er en natcreme fugtgivende og nærende. Natcremer er nemlig formuleret med ingredienser, der hjælper med at forsyne huden med nødvendig fugt. Huden kan miste meget fugt i løbet af dagen, og her hjælper en natcreme med at genopbygge hudens fugtbalance og forhindre tørhed og dehydrering.

Derudover er natten det tidspunkt på døgnet, hvor huden arbejder på at reparere og regenerere sig selv. Natcremer indeholder ofte aktive ingredienser, der hjælper med at fremskynde denne naturlige helingsproces. De kan hjælpe med at forbedre hudens tekstur, mindske fine linjer og rynker og endda udjævne hudtonen.

Natcremer er særligt udviklet til at arbejde bedst om natten, da huden på dette tidspunkt er mere modtagelig over for aktive ingredienser. Det skyldes, at hudens barriere er mere gennemtrængelig om natten, hvilket giver de aktive ingredienser mulighed for at trænge ind i huden og arbejde.

For at opsummere, er det altså en god idé at bruge en natcreme for at vedligeholde hudens sundhed, forebygge tidlige aldringstegn og for at støtte hudens naturlige regenereringsproces.

Hvad er forskellen på en natcreme og en dagcreme?

Dagcreme eller natcreme – hvad er forskellen, og skal man egentlig have begge dele?

Det korte svar er, at det er en god idé at investere i begge dele, for ja, der er forskel på de to produkter. En natcreme og en dagcreme er nemlig designet til at opfylde forskellige behov i løbet af dagen og natten.

En dagcreme er typisk lettere i tekstur og absorberes hurtigt i huden. Den er udviklet til at fungere godt under makeup og være en god base for daglig brug. Natcremer, derimod, har en rigere og mere koncentreret konsistens og hjælper med at forsyne huden med ekstra næring og fugt, mens du sover.

Dagcremer indeholder ofte SPF for at beskytte huden mod skadelige UV-stråler samt antioxidanter og ingredienser, der hjælper med at beskytte huden mod forurening og miljømæssige påvirkninger. Natcremer indeholder ligeledes aktive ingredienser, men i natcremen er det fulde fokus på hudens regenerering og fugt.

Det er vigtigt at bruge både en dagcreme og en natcreme i din hudplejerutine for at opnå de bedste resultater. Dagcremen beskytter huden mod miljøpåvirkninger om dagen, mens natcremen arbejder på at forbedre og genopbygge huden om natten.

https://imgix.femina.dk/2023-08-04/humphrey-muleba-NfpkqJ9314E-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Hvilken natcreme er god mod rynker?

Der findes rigtig mange natcremer med anti-age effekt, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i ingredienslister og claims. Først og fremmest er det vigtigt at finde en creme, der passer til din hudtype og individuelle behov. Desuden er der en række ingredienser, du kan kigge efter, hvis du er på jagt efter en creme, der modvirker rynker og fine linjer.

Retinol: Retinol er en type af vitamin A, og det er en af de mest dokumenterede ingredienser til at reducere rynker og forbedre hudens elasticitet. Det stimulerer kollagenproduktionen og hjælper med at udjævne hudens struktur.

Peptider: Peptider er i virkeligheden kæder af aminosyrer, der kan hjælpe med at forbedre hudens fasthed og reducere forekomsten af rynker. De fungerer ved at sende signaler til huden om at producere mere kollagen.

Hyaluronsyre: Hyaluronsyre er en fantastisk fugtgiver, der kan hjælpe med at øge hudens fugtniveau og reducere synligheden af fine linjer og rynker.

Antioxidanter: Antioxidanter som C-vitamin og E-vitamin kan hjælpe med at beskytte huden mod skadelige frie radikaler, der kan bidrage til tidlig aldring af huden.

Hvis du vælger produkter med disse ingredienser, går du aldrig galt i byen. Husk blot at indføre nye produkter i din hudplejerutine gradvist.

Hvornår skal man bruge natcreme?

Natcreme skal bruges om aftenen, typisk før sengetid, som en del af din aftenplejerutine. Brug din natcreme efter rens og serum. Når du bruger en natcreme om aftenen, giver du de aktive ingredienser tid til at arbejde på din hud, mens du sover.

De 8 bedste natcremer i 2023

Det kan være svært at navigere i det store udvalg af natcremer. Derfor har vi gjort det nemt for dig og samlet vores favoritter, der giver blød, smidig og velfugtet hud. Du finder dem alle herunder.

Bedste fugtgivende natcreme: High-Potency Night-A-Mins Resurfacing Cream fra Origins

Sukker din hud efter fugt? Så er det heldigt, at du kan give den et ordentligt skud med opfriskende ingredienser, der arbejder aktivt, mens du sover. High-Potency Night-A-Mins Resurfacing Cream er en natcreme, der fornyer din naturlige glød, samtidig med at formlen er skabt til at give huden en glat og opfrisket fornemmelse. Cremen indeholder desuden AHA-frugtsyrer, der har en peelende effekt, og den er derfor det perfekte 2-i-1 produkt, der både fugter, genopbygger og fjerner døde hudceller på én gang.

Bedste fugtgivende natcreme: High-Potency Night-A-Mins Resurfacing Cream fra Origins

Du finder High-Potency Night-A-Mins Resurfacing Cream fra Origins her

Bedste beroligende natcreme: Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème fra Ole Henriksen

We love it! Ole Henriksen skuffer sjældent med sine skønne hudplejeprodukter – og det gør han bestemt heller ikke med Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Créme. Natcremen kan nemlig lidt af det hele: Den er beroligende, virker lindrende, fugter i dybden, peeler og så mindsker den samtidig fine linjer, rynker og hyperpigmentering. Som et ekstra plus er cremen skabt, så den passer til alle hudtyper – også til dig med sensitiv hud.

Bedste beroligende natcreme: Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème fra Ole Henriksen

Du finder Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème fra Ole Henriksen her

Bedste natcreme til sensitiv hud: Natcreme Parfumefri fra Ecooking

Den er vegansk, den er parfumefri, og så er den supergod til dig, der oplever særligt sensitiv hud. Derudover indeholder natcremen fra Ecooking gode ingredienser såsom Argireline og Trylagen, der henholdsvis reducerer rynker og fine linjer og samtidig booster hudens naturlige indhold af kollagen. Cremen er derfor skabt med anti age-effekt og ekstra fugtgivende egenskaber, der gør den helt ideel til dig, der døjer med tørstig, træt og sart hud.

Bedste natcreme til sensitiv hud: Natcreme Parfumefri fra Ecooking

Køb Natcreme Parfumefri fra Ecooking her

Bedste natcreme til tør hud: Skin Food Nourishing Night Cream fra Weleda

Trænger din hud til akut førstehjælp mod tørre plamager, er Skin Food Nourishing Night Cream et must i din hudplejerutine. Natcremen er nemlig udviklet specifikt til tør hud med det formål at fugte på både kort og lang sigt samtidig med, at den aktivt fremmer cellefornyelsen, styrker hudbarrieren og forbedrer hudens elasticitet på grund af ingredienser som kamille-, stedmoderblomst- og morgenfrueekstrakt. Fordi natcremen fra Weleda derudover også er vegansk, økologisk og dermatologisk testet, er den en af vores helt klare favoritter.

Du kan købe Skin Food Nourishing Night Cream fra Weleda her

Bedste natcreme til tør hud: Skin Food Nourishing Night Cream fra Weleda

Du finder Skin Food Nourishing Night Cream fra Weleda lige her

Bedste natcreme mod urenheder: Super3 Booster fra Beauté Pacifique

Ligesom mange andre natcremer, indeholder Super3 Booster fra Beauté Pacifique en række gode ingredienser, der gør cremen ideel som et anti age-indslag i din hudplejerutine, men det er ikke derfor, at den er landet på listen her. I stedet er det dens evne til at forebygge og aktivt modarbejde uren hud, der gør den til en klar favorit på redaktionen. Formlen er særligt udviklet til dig med en kombineret eller normal hudtype, der gerne vil bumser og urenheder til livs, og som samtidig gerne vil reducere fine linjer og rynker.

Du kan købe Super3 Booster fra Beauté Pacifique her

Bedste natcreme mod urenheder: Super3 Booster fra Beauté Pacifique

Du finder Super3 Booster fra Beauté Pacifique lige her

Bedste natcreme med anti-age effekt: Smart Night Custom-Repair Night Cream fra Clinique

Er du til en natcreme, der synligt reducerer alderstegn i huden, vil du garanteret også blive glad for Smart Night Custom-Repair Night Cream fra Clinique. Den både fugter, opstrammer, lysner og udglatter fine linjer og rynker på grund af dens aldersforebyggende formel, der er målrettet reparation af huden, mens du sover. På ingredienslisten finder du nemlig både hyaluronsyre, antioxidanter og peptiden Acetyl Hexapeptide-8, hvilket alle er elementer, der er særligt kendt for deres evne til at modvirke alderstegn i huden.

Du kan læse mere om Smart Night Custom-Repair Night Cream fra Clinique her

Bedste natcreme med anti-age effekt: Smart Night Custom-Repair Night Cream fra Clinique

Du finder Smart Night Custom-Repair Night Cream fra Clinique lige her

Bedste natcreme mod pigmentforandringer: Blue Therapy Night Cream fra Biotherm

Pigmentforandringer kommer helt naturligt med tiden, men er du gravid, i overgangsalderen eller opholder du dig meget i solens skadelige UV-stråler, er du også i risikozonen for at opleve fremkomsten af mørke plamager i huden. Blue Therapy Night Cream fra Biotherm er udviklet til at mindske synlige alderstegn, samtidig med at den lysner og reducerer pigmentforandringer. Som en ekstra fordel er den lavet, så den duer til alle hudtyper, og du behøver derfor ikke bekymre dig, hvis du ikke helt har styr på, hvilken kategori, din hud passer ind i. Vi er vilde med den!

Du kan læse meget mere om Blue Therapy Night Cream fra Biotherm her

Bedste natcreme mod pigmentforandringer: Blue Therapy Night Cream fra Biotherm

Du kan købe Blue Therapy Night Cream fra Biotherm lige her

Bedste budgetvenlige natcreme: Aloe Vera & E-vitamin Natcreme fra Matas Natur

Det kan godt være, at Aloe Vera & E-vitamin Natcreme fra Matas Natur er vores bedste budgetbud, men cremen føles som alt andet end billig. Den er skabt til at virke ekstra fugtgivende på grund af aloe vera og E-vitamin, mens sheabutter og jojobaolie sørger for at blødgøre huden. Derudover er natcremen vegansk, Svanemærket, parfumefri og indeholder en række økologiske ingredienser, hvilket gør det til en helt fantastisk tilføjelse til din hudplejerutine.

Du kan læse mere om Aloe Vera & E-vitamin Natcreme fra Matas Natur her

Bedste budgetvenlige natcreme: Aloe Vera & E-vitamin Natcreme fra Matas Natur

Læs også