Sådan får du sunde negle
Annonce
Skønhed

Misfarvede, flossede, svage? Sådan redder du dine negle

30. april 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Nalox
Foto: Shutterstock
Har du svage negle, der hele tiden flækker? Eller har de fået et gulligt skær, fordi du er en ivrig neglelakbruger? Listen af helt almindelige negleudfordringer er lang. Her har vi samlet fem af dem og deres løsninger, så du kan få sunde, stærke og velplejede negle.
nalox

Sammen med håret og huden er vores negle en stor del af vores udtryk og det, vi viser frem til andre. Derfor vil de fleste af os nok medgive, at det kan være ret frustrerende, når neglene bliver ved med at flække og flosse, eller når du har ondt i en øm neglerod.

Heldigvis er gode negleråd ikke nødvendigvis dyre. Her får du hjælp til fem almindelige negleproblemer, og hvordan du nemt og effektivt kan blive fri for dem.

Problem #1: Mine negle flækker

Der er mange faktorer, der kan påvirke, hvor nemt dine negle flækker. Både arvelighed, alder og mangel på vitaminer og mineraler har betydning for din negls skrøbelighed. Hvis du desuden ofte vasker hænder eller er i kontakt med opvaskemiddel, kan det også udtørre dine negle og gøre dem mindre modstandsdygtige.

Sådan styrker du dine negle:

 • Smør dine hænder og negle ind i håndcreme eller negleolie hver dag – gerne flere gange om dagen.
 • Brug Nalox, som er en genopbyggende gel til neglene. Gelen virker blandt andet ved at øge fugttilførslen til neglen, så den får en stærkere overflade, der ikke så nemt flækker.
 • Hvis dine skrøbelige negle er et udtryk for mineral- eller vitaminmangel, kan du med fordel fokusere på at spise varieret. Både vitamin A, vitamin C, flere af B-gruppens vitaminer samt calcium og jern er gavnlige for neglene.

Problem #2: Mine negle er misfarvede

Hvis du ofte bruger neglelak, har du sikkert også konstateret, at dine negle over tid begynder at få en gullig farve. Den umiddelbare reaktion på dette er tit, at vi blot dækker de misfarvede negle med et nyt lag neglelak, og således kan den uheldige spiral fortsætte i lang tid.

Sådan kommer du af med misfarvningen:

Hvis skaden allerede er sket, er der flere midler, du kan ty til for at få din negls naturlige farve tilbage.

 • Hvis du sliber det øverste lag af neglen med en neglebuffer, kan det i mange tilfælde mindske den gullige farve.
 • Bland en spiseskefuld bagepulver sammen med lidt citronsaft. Brug en negle- eller tandbørste til at skrubbe blandingen nænsomt på dine negle. Når du har vasket det af hænderne, bør du smøre dem i negleolie for at undgå udtørring.
 • Udover at styrke neglen virker Nalox også som en kemisk peeling. Det giver ikke blot en stærkere negl; det fjerner også den ærgerlige misfarvning.

Det mest optimale er selvfølgelig at forebygge og undgå den gullige farve fra begyndelsen, og her er du godt hjulpet, hvis du sørger for at bruge en klar underlak, før du tager neglelak på. Vær opmærksom på, at misfarvning også kan være tegn på neglesvamp, så hvis du mistænker, at det er tilfældet, bør du få det undersøgt.

Problem #3: Jeg har neglerødder

Hvis dit neglebånd flosser, opstår der en lille, spids ’hudlap’, vi kender som en neglerod. Og neglerødder kan være enormt generende og ubehagelige, ligesom de fleste nok også vil medgive, at de heller ikke ser specielt pæne ud.

Sådan får du bugt med en neglerod:

 • Hvis skaden er sket, og du har problemer med en smertefuld neglerod, bør du fjerne den. Undgå dog at rive den af, selv om det kan være fristende. Brug en neglebåndssaks i stedet.
 • Forebyg flere neglerødder ved at skubbe dine neglebånd blidt og forsigtigt op, mens du fx vasker hænder, eller efter du har været i bad.
 • Ligesom dine negle har brug for fugt, har dine neglebånd det også. Sørg derfor for at smøre dem godt ind i en nærende håndcreme eller neglebåndsolie på daglig basis. Det vil minimere risikoen for flere neglerødder.

Problem #4: Mine negle flosser og skaller

Vores negle består af en masse lag, og begynder disse at flosse, skyldes det typisk, at de er udtørrede og mangler fugt.

Sådan undgår du flossede negle:

 • Dine negle skal styrkes med noget fugt – og gerne i generøse mængder. Både daglig brug af håndcreme eller negleolie vil gøre underværker.
 • Som udgangspunkt er det nemmest at få velplejede negle, hvis du holder dem korte og lige. Et godt tip er derfor at file dine negle – og at gøre det på den rigtige måde: Fil udefra og ind mod midten, og undgå at lave den klassiske ’save’-bevægelse, som kan gøre mere skade end gavn. Sørg også for, at dine negle er helt tørre, når du går i gang med filen. Våde negle er nemlig meget skrøbelige.

Problem #5: Mine negle er ødelagte af kunstige negle og gellack

Du har måske været til en stor fest med fuld makeup, opsat hår og kunstige negle. Hvor de to førstnævnte blot kræver et bad og nogle vatrondeller at blive fri for igen, er historien lidt en anden med de kunstige negle eller gellack, som ofte kræver en generøs omgang acetone for at kunne vristes af. Acetone kan være ret udtørrende for fingre og negle, ligesom lim kan rive det øverste lag af din egen negl af.

Sådan redder du dine negle:

 • Endnu engang er nøgleordet fugt, så massér omhyggeligt håndcreme eller olie på og omkring dine negle. Gør det gerne efter hver håndvask.
 • Styrk dine negle med Nalox, som hærder dine negle, mens gelen også gør neglens overflade mere jævn og glat igen.

Nalox neglepleje

Nalox kan købes online her.

Plej dine negle med Nalox

Nalox er en gel, som styrker dine negle, samtidig med at den reducerer misfarvninger. Påfør gelen i et tyndt lag på dine negle, og lad den tørre i et par minutter. Gør dette til en daglig rutine, og allerede efter en uge vil du opleve, at dine negle er stærkere. Du kan læse mere om Nalox her.

ID: DK-COMM-MDV-NAL-DGT-0420-006

Læs også