https://imgix.femina.dk/media/article/neglelak_tips.png
Skønhed

Med få tricks kan du få dine negle til at ligne en million

13. august 2020
af Malin Gaden, kk.no. Oversat af redaktionen
Foto: Shutterstock
Har du tænkt over dine negle på det sidste? Både dine negle og neglebånd mærker ændringer i vejr og temperatur. Derfor er det lige så vigtigt nu som altid at passe på dem.

Vidste du, at dine negle bliver beskadiget af vind, vejr, temperaturer - faktisk alt, de udsættes for. Derfor er det ekstremt vigtigt at passe på sine negle hele tiden – selv når du gør rent.

Hvordan passer vi ekstra godt på vores negle? Og er der sæsoner, hvor du skal passe ekstra godt på dem?

To negleeksperter guider her til, hvordan du er ekstra god ved dine negle.

- Den største fejl, vi ser mange af vores besøgende laver, er ikke at bruge nok neglebåndsolie og håndcreme, siger Marianne Vinje, som er ejer og daglig leder af den norske negleklinik S&M.

- Vi lever i et tørt klima her i Skandinavien, så det er især vigtigt i vinterhalvåret at tilføje fugt til negle og hænder. Når vinteren kommer, er det også vigtigt at bruge handsker eller vanter til at beskytte hænder og negle mod den tørre, kolde luft.

Marianne tilføjer, at det er vigtigt at tænke over, hvad neglene udsættes for. Stærke vaskemidler og masser af vand kan tørre dine negle ud, så husk at beskytte dine hænder med handsker.

- Men det er også vigtigt at huske på, at neglekvaliteten er genetisk. Samtidig påvirkes negle af stress, hormonændringer og varierer efter sæson. Mange mennesker synes, at deres negle er meget dårlige, men det er helt normalt, at neglene knækker eller flosser på grund af klimaet.

LÆS OGSÅ: Her er tricket, der får dine negle til at tørre på rekordtid

Pas på med gellack

Ligesom Marianne Vinje, er Fanny Randz, som er daglig leder i negleklinikken Lakkbar, også enig i, at vi skal passe bedre på hænder og negle. Hendes tip inkluderer regelmæssigt brug af fugtighedscreme og arganolie.

Hun råder folk til at være tålmodige, når det kommer til neglelak - eller nærmere betegnet gellack. En gellack sidder meget længere end en almindelig neglelak og kan hverken klippes eller fjernes med en almindelig neglelakfjerner.

Derfor kan mange blive irriterede over, at neglen et par uger efter er vokset ud uden gellack. Her har hun én ting at sige:

- Hvis du river gellacken af, ødelægger du din negl.

De bedste måder at anvende neglelak på

Fanny Randz har nogle gode råd til, hvordan du bedst lægger en neglelak.

- Når du påfører neglelak, skal du bruge en basecoat først og en topcoat til sidst. Basecoat og topcoat beskytter neglen og gør, at farven holder længere, siger hun.

Ifølge Marianne Vinje er det vigtigt at gøre sit forarbejde, inden du lægger neglelak.

- Du skal først forme din negl med en neglefil og derefter polere den med en buffer, før neglelakken bliver lagt. Påfør et lag basecoat på dine negle og derefter to lag farve og slut af med topcoat.

Sørg for, at du ikke har nogle flager eller neglelaksrester på neglen, der er ved at skalle af.

- Det kan du let fjerne ved at polere dine negle med en delikat fil. Her må man ikke være for ivrig efter at tage for meget af, da det gør dine negle svage. Du kan derudover også skubbe neglebåndet ned, så får du et pænere resultat og også en glattere overflade at lægge lakken på, forklarer hun og tilføjer:

- Sidst men ikke mindst er det absolut vigtigste at rense dine negle med neglelakfjerner, før du påfører nyt. Det gør man for at fjerne fedt, olie og sæberester. Brug neglelakfjerner uden acetone. Hvis du ikke renser neglene, vil lakken ikke klæbe ordentligt til neglen og hurtigt skrælle af.

Denne artikel blev oprindeligt publiceret på KK.no

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også