makeup
Skønhed

Makeupartisten: Sådan undgår du, at makeuppen smelter i sommervarmen

14. juli 2023
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Unsplash
Makeupartist Sine Ginsborg har to simple tricks til, hvad du skal gøre og ikke gøre.

Sommeren er endelig over os, med alt hvad dertil hører af lyse nætter og masser af sol, men det betyder også udfordringer, når det kommer til makeup, for det kan blive en glidebane, når huden er varm.

Vi har bedt makeupartist Sine Ginsborg om hendes to bedste tips til, hvordan du holder din makeup frisk i varmen.

A little goes a long way

– Regel nr. 1, som jeg ikke kan slå nok fast, er, at din makeup ikke bliver mere holdbar af, at du kommer mere på, siger makeupartist Sine Ginsborg og uddyber:

– Jeg er ret chokeret over, hvor det kommer fra, for det holder ikke bedre. Tværtimod. Makeuppen krakelerer hurtigere, og du kan ikke rette i det. Hvis et tykt lag først er ødelagt, så holder det ikke mere. Et tyndt lag makeup kan du derimod rette i hele tiden.

Cremet eller pudret i varmen?

– Selv om det måske lyder mærkeligt, er det en god idé ikke at gå den pudrede vej om sommeren – også selv om du tænker, at du ikke vil være for shiny. Jeg vil klart anbefale at bruge noget makeup, der er lettere, fordi du om sommeren typisk har naturlig glød og er varm i huden, noget som cremet makeup passer rigtig godt til.

– Det betyder ikke, at du ikke lige kan pudre T-zonen, men i stedet for pudder vil jeg bruge en let bronzer med en stor blød børste.

– Du kan også prøve en såkaldt setting spray; det er ikke en tryllespray, men den giver alligevel det der, hvor den binder makeuppen, når du sprayer den over din færdige makeup.

Kæmpe no-go

– Hold dig fra alt for dækkende makeup, for det er så afslørende i det skrappe og stærke lys om sommeren, og det ser bare overdrevet ud. Plus, pudder sætter sig i de små hår i ansigtet, og derfor bliver pudder endnu tydeligere.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også