krøller
Skønhed

Krøller: Sådan tæmmer du dit krøllede hår

11. april 2016
af Pernille Buhl og Charlotte Hallbæck
Er du født med krøller, ved du nok også, hvor rebelsk de kan opføre sig. Her får du de bedste tips til at tæmme krøllerne

Sådan tæmmer du dine krøller

Shampoo og balsam

For at få de flotteste krøller er det vigtigt at finde den rigtige shampoo og conditioner. Mange shampooer tørrer håret lidt ud, så find en, der er fyldt med fugt og fri for sulfater, så hårstråene ikke strippes for deres naturlige olie.

Olie

Når håret er rent, er olie godt! Brug den i vådt hår, så den hjælper til med at holde på krøllerne og definere strukturen, når håret tørrer – olien kan også sagtens krammes i de tørre krøller for at give yderligere fugt og shine.

LÆS OGSÅ: Sådan får du naturlige og sensuelle rock'n roll krøller

Styling

Når du har tilført fugt, kan du enten lade håret lufttørre eller bruge føntørrer med lav varme og lav hastighed, så du ikke blæser strukturen ud af krøllerne. Det er vigtigt at afslutte med lidt kold luft for at låse krøllerne fast i deres form. Når hele herligheden er tør, kan du kramme en stylingcreme med lidt hold i, og så er frisuren klar til dagens udfordringer.

Bogen om krøller - download den gratis her

Co-washing

Co-washing er forkortelsen for conditioner-washing, der er et koncept udviklet til meget tørt hår, som krøllerne jo ofte er. Det betyder, at man faktisk vasker håret i balsam. Meningen er, at man bevarer de naturlige olier i håret, samtidig med at håret forsigtigt renses, hvilket overordnet giver et sundere og mere gennemfugtet hår. Konceptet har været her i noget tid, men der kommer stadig flere co-washingprodukter til. Det er dog alligevel nødvendigt indimellem at vaske håret med en rigtig shampoo. Vask med sulfatfri shampoo en gang om ugen, og brug ellers co-washing-konceptet.

TIP: Ligger du inde med en af de gode klassiske Niveacremer (du ved, den i den blå bøtte), så er det din ven! Har du travlt, så kram Nivea cremen i de våde krøller!

Kendte kvinder med smukke krøller

Læs også