Ikonisk hårtrend fra fra 90’erne hitter igen
Skønhed

Ikonisk 90’er-frisure er tilbage igen - husker du den?

19. august 2020
af
Maria Morell. Foto: Scanpix
90'erne har ringet, og de har en hårtrend, vi skal prøve. Tænk Cindy Crawford og Ginger Spice. Looket, der har navnet 'rogue blond', er ikke til at komme uden om i stjerneland og på de sociale medier.

90'ernes tendenser har det med at snige sig ind i mode- og skønhedsbilledet - igen og igen.

De ikoniske tracksuits, bomber-jakker, stropkjoler, buffalo-sko og ikke mindst denim.

Indimellem føles det som om, at 90’ernes tendenser har gjort comeback siden årtiet sluttede – og ganske rigtigt – de melder deres tilbagekomst på skift.

De lyse lokker

En af de ting, vi især husker fra 90’erne, er de mange unikke hårtrends, der poppede op. Mere end nogensinde før blev håret en måde at udtrykke sig på med skæve og originale frisurer.

Mange af os kan måske huske scrunchies-elastikkerne, de snoede ’mini-frikadeller’ og det crepede hår.

Denne gang handler det om, hvordan vores lokker skal farves. Eller rettere sagt vores forreste lokker.

Tykke, markante striber i de forreste hårtotter, et look, der kaldes "rogue blonde", er et af de helt store hårtrends i øjeblikket, og det er et look, mange af 90'ernes helt store stjerner bar med stolthed.

Du kan måske huske Ginger Spice fra Spice Girls, der rockede de lyse lokker i en rødlig version? Eller Cindy Crawfords voluminøse frisure med lyse totter foran?

Hvis du var blandt dem, der gerne ville gøre frisuren efter, er tiden måske inde til det.

Et hurtigt, nyt look

Det er måske ikke helt dumt, at denne trend er kravlet tilbage i vores bevidsthed. Det er nemlig en nem og billig måde at skabe lidt forandring i frisuren - uden at skulle farve hele håret.

Og så er det en flatterende måde at indramme ansigtet på med de lyse totter foran, præcis som når håret er blevet bleget af solens stråler.

Her kan du se forskellige versioner af 90'er-hårtrenden båret af stjerner som Dua Lipa, FKA Twigs, Jennifer Lopez, Kylie Jenner og ikke mindst Beyoncé.

Det er ikke kun stjernerne, der har taget 90'er-hårtrenden til sig. Det er næsten umuligt at bevæge sig rundt på de sociale medier uden at falde over det tofarvede look.

Guide: Sådan kan du selv lave stiberne

Hvis du, ligesom Kylie Jenner, Dua Lipa og andre stjerner, vil hoppe på denne ’rogue blonde’-hårtrend, kan du nemt gøre det derhjemme.

Farveteknikken er ikke særlig avanceret, og det er nemt at gøre efter. Hårstylist Harriet Muldoon fra Larry King Hair, der er ekspert i hårfarvning og ikke mindst blegning, guider her til, hvordan du får 90'er-looket.

  1. Start med at frisere håret skarpt efter din skilning.
  2. Fordel frontsektionen af håret med en kam, så du har en sektion på en centimeters bredde på hver side af din skilning.
  3. Lad frontsektionerne hænge løst og saml resten af håret i en hestehale, så det er af vejen. Brug vaseline langs kanten for at forsegle overgangen mellem de lokker, der skal farves og resten af håret, så overgangen bliver skarp.
  4. Brug et godt produkt til hjemmeblegning. Hun anbefaler selv Redken Flashlift med PH Bonder - og Redken Pro-Oxide developer volume 20.
  5. Når du arbejder striberne ind i håret, er det vigtigt, at lokkerne bliver mættet, og produktet fordeles godt rundt. Derefter pakkes den farvede sektion ind i folie. Lad produktet virke så længe, instrukserne på produktet anbefaler.
  6. Afslutningsvis vaskes hårfarven ud og håret tørres med en føntørrer. Voila – du har et nyt look.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også