Hudpleje ældre hud
Annonce
Skønhed

Hvad sker der med huden, når vi bliver ældre?

19. januar 2022
Annonce for L'Oréal Paris. Foto: Shutterstock
Med tiden bliver huden mere rynket og mister sin glød – og det er helt naturligt. Her kan du læse hvorfor og samtidig få lidt tips med på vejen til at få gløden tilbage.
L'Oréal Paris logo

I starten af livet er huden blød og glat. Den lækre, spændstige hud følger os da også et godt stykke tid frem, men med årene begynder den at ældes. Allerede omkring 30-års-alderen begynder den faktisk så småt at forandre sig.

Det er meget individuelt, præcis hvornår og hvordan huden ældes, men faktum er, at vi alle sammen får rynker og slappere hud med alderen – og det er ganske naturligt. Men hvad er det egentlig, der sker?

Cellerne sænker farten

Vores krop danner hele tiden nye celler, men med alderen begynder cellefornyelsen at blive langsommere. Det vil sige, at huden ikke længere kan forny sig selv med samme hastighed som tidligere i livet. Derfor kommer huden med tiden til at miste sin vitalitet samt blive mindre fast og spændstig.

Med alderen bliver hudens naturlige dannelse af kollagen og elastin, som giver huden styrke og smidighed, også mindre. Og så bliver fedtlaget i vores hud mindre med alderen, hvilket igen er med til at gøre huden mindre fast – og mere tør. Så opstår små fine linjer, som med tiden bliver til rynker.

Hastigheden kan ændres

Rynker opstår altså som en helt naturlig del af hudens aldringsproces. Men de kan opstå hurtigere eller langsommere, alt efter hvor godt du passer på din hud. Solens uv-stråler er én af de helt store syndere, da de er med til at nedbryde produktionen af kollagen og elastin.

Men hvis du passer godt på din hud, kan du udsætte de tydeligste aldringstegn – hvis du da har lyst. For rynker er jo en helt naturlig del af det at blive ældre. Vil du alligevel gerne forsinke deres besøg så længe som muligt, kan du med fordel begynde at bruge anti-age cremer allerede som 30-årig. Så skaber du de bedste forudsætninger for en spændstig hud senere i livet.

Få spændstig og glødende hud med L’Oréals Paris' Golden Age-serie

Få en rosa glød

Den rosafarvede dagcreme fra L’Oréal Paris er beriget med pæonekstrakt, som er kendt fra traditionel kinesisk medicin for at aktivere hudens naturlige farve og glød samt for at beskytte huden over tid. Formlen booster øjeblikkeligt huden for en frisk og rosa glød.

Age Perfect Golden Age Rosy creme

Age Perfect Golden Age Rosy Dagcreme. Find den her.

Dagcreme med solfaktor

Styrkende dagcreme fra L’Oréal Paris med SPF 20 og kalcium B5, som modvirker tab af spændstighed og aktiverer hudens glød. Huden fugtes intensivt, føles genoplivet, og hudtonen synes at få en rosa glød.

Age Perfect Golden Age dagcreme med solfaktor

Age Perfect Golden Age Dagcreme SPF 20. Find den her.

Kølende natcreme

Vågn op med rosenglød på kinderne! Denne natcreme fra L’Oréal Paris har en unik afkølende formel, der sænker hudens temperatur med -1,3° efter påføring. De kølende egenskaber aktiverer huden, mens cremens pæonekstrakt arbejder for at give din hud en rosa morgenglød.

Age Perfect Golden Age natcreme

Age Perfect Golden Age Natcreme. Find den her.

Et vågent øje

Den rosafarvede øjencreme fra L’Oréal Paris er beriget med pigment, som øjeblikkeligt forskønner øjenområdet. Øjenområdet fugtes intensivt og ser mere vågent ud. Mørke rander under øjnene fremstår mindre tydelige, og øjenområdet føles fastere.

Age Perfect Golden Age øjencreme

Age Perfect Golden Age Øjencreme. Find den her.

L’Oréal Paris hylder den perfekte alder

L'Oréal Paris vil med hudplejemærket Age Perfect Golden Age styrke kvinder, så de kan føle sig tilpasse og smukke uanset alder. Formlerne i Age Perfect Golden Age-serien fremmer en mere homogen og rosa hudtone. Læs mere om hudplejeserien her.

Læs også