pleje af hår der knækker
Annonce
Skønhed

Guide: Pleje af hår med tendens til at fælde og knække

11. december 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Kérastase
Foto: Shutterstock
Alle fælder – det er der ikke noget i vejen med. Men hvis du synes, dit hår har for meget tendens til at fælde, knækker ofte eller føles slidt og tørt, kan det være, du skal kigge på, hvordan du plejer det. Se her, hvordan du styrker dit hår og gør det mere modstandsdygtigt.
kerastase

Vores hår bliver påvirket meget af temperaturskift – som dem, vi for eksempel er udsat for om vinteren, hvor vi går fra radiatoropvarmede rum til kulde udendørs og omvendt. Varme huer, føntørring, opsætning og styling kan være med til at slide på vores hår og gøre det tørt. Sidsel Marie Bøg er makeup- og hårstylist og er vant til at hjælpe kunder med tørt hår og hår med tendens til at knække eller fælde. Hun påpeger, at de fleste af os får tørt hår en gang imellem, netop på grund af temperaturudsving, styling og slid.

Et tørt hår betyder, at skællaget i hårstrået er mere åbent, så det gælder om at minimere de påvirkninger, der er hårde for vores hår og gå ind med plejeprodukter og nære det, så det bliver mere lukket i overfladen. Tørt hår kan udvikle sig til svækket hår, hvor skællaget er mere ødelagt, fordi der ikke er blevet gjort noget for at lukke det. Derfor hjælper det både at behandle og forebygge, hvis vi oplever, at vores hår trænger til ekstra kærlighed. Og det oplever de fleste af os fra tid til anden.

Uanset om dit hår er tørt, har tendens til at fælde eller knække, så kan du styrke det og gøre det mere modstandsdygtigt ved at behandle det på den bedst mulige måde.

Sådan behandler du bedst hår med tendens til at fælde eller knække:

Vask: Så lidt som muligt

Bruger du en god shampoo, som ikke renser din hovedbund for meget, kan du i princippet godt vaske håret hver dag. Det handler om at bevare de naturlige olier i hovedbunden, så endnu bedre er det, hvis du kan nøjes med at vaske hver tredje dag eller sjældnere. Imellem hårvaske kan håret skylles med varmt vand, så støv, forurening og rester fra for eksempel stylingprodukter skylles af, men håret og hovedbundens naturlige olier bevares.

Styling: Beskyt håret

Al varmestyling som føntørring, krøllejern og glattejern er hård kost for vores hår. Det ved vi jo godt, og alligevel gør de fleste af os det i højere eller mindre grad. Brug derfor en varmebeskyttelse som eksempelvis Kérastase Genesis Defense Thermique, som giver ekstra beskyttelse til håret ved temperaturskift.

Kur: Hver dag + dybdekur

Et serum til håret kan bruges dagligt, som man ville bruge et serum til ansigtet. Brug et serum beregnet til svækket hår. Derudover kan det være en god idé med en mere dybdevirkende kur fra tid til anden. Hårstylist Sidsel Marie Bøg anbefaler serumkuren Genesis Ampoules Anit-Chute Fortifiantes fra Kérastase i en periode på seks sammenhængende uger et par gange om året, så hår og hovedbund får en mere intens styrkende kur.

Kératase hårprodukter

Genesis fra Kérastase er en ny hårplejeserie lavet til hår med tendens til at fælde eller knække. De aktive ingredienser edelweis, aminexil og ingefærrod styrker og plejer både hovedbund og hårstrå. Serien er komplet med alt, hvad dit hår behøver – fra shampoo og serum til intensiv kur. Se hele udvalget her.

Hovedbund: Massage

Alt, der kan stimulere og sætte gang i blodcirkulationen, er et hit for hovedbunden – og dermed for håret. Massér hovedbunden med fingerspidserne (uden at bruge neglene) i roterende bevægelser som en del af den daglige hårrutine, eventuelt når du fordeler hårserum eller hårshampoo. Stimuleringen af blodcirkulationen genopliver hovedbunden og kan være med til at øge hårvæksten. Der er lang vej fra hjertet og op til hovedbunden, så det kan gøre en forskel at hjælpe blodcirkulationen lidt på vej. Og så er det dejligt.

Børster: Svinehår og gode vaner

Især langt og stort hår har brug for at blive børstet godt, men skånsomt igennem jævnligt, så de naturlige olier fra hovedbunden fordeles godt ud i længderne. Børst gerne det lange hår grundigt, så skællagene i hårstråene lukkes. Du kan eventuelt have en hårbørste liggende ved siden af sengen, for når du vågner efter en lang nat med varmt hår gnidende op ad hovedpuden, har varmen åbnet hårstråene. Børster du med det samme, bruger du sengens varme og de olier, din hovedbund har genereret i løbet af natten, til at styrke og lukke håret.

Gå efter en børste, der er god til at stimulere hårbunden, uden at den får håret til at knække – og som du godt kan lide at bruge. Svinehårsbørster er det store i disse år og oplagt til hår med tendens til at knække eller fælde, fordi de er gode til at fordele de naturlige olier og er skånsomme mod håret.

Har du krøllet hår, kan det derimod være en idé slet ikke at bruge en børste. Krøllet hårs skællag har en anden struktur, og her vil vi gerne bevare krøllens naturlige form og ikke hive og slide i strukturen på håret. Skyl blot håret, så det holdes rent for støv og styling, mens krøllernes struktur bevares.

Godnat: Pudebetræk af silke

Et effektivt trick til at passe godt på håret om natten er at sove med et pudebetræk af silke. Det har fordele både for hår og ansigt. Hårekspert Sidsel Marie Bøg sover selv med et silkepudebetræk og kalder det decideret genialt. Silken slider langt mindre på håret end for eksempel bomuld, det er antibakterielt, og så bliver et eventuelt serum i håret i stedet for at gå ned i puden. Stoffets glatte struktur beskytter håret, idet at skællaget ikke åbner sig så meget. På den måde beskyttes stammen af hårstrået, så fugten holdes inde, og håret holdes stærkt og modstandsdygtigt.

Genesis – styrkende hårpleje målrettet hårfald

Mange kvinder oplever naturligt hårfald i form af knækkede eller fældende hår. Genesis er Kérastases første serie, som behandler begge typer af hårfald – både fra roden og fra knækkede fibre. En unik kombination af bl.a. ingefærrod, edelweis-stamceller og Aminexil (i ampuller og serum) bidrager til at styrke både hårbund og hårfibre. Find Genesis-serien på cocopanda.dk, en dansk online shop med hurtig levering og stort udvalg af skønhedsprodukter. Køb Genesis-produkterne her.

Læs også