Øjencreme
Annonce
Skønhed

Derfor er det en god idé at bruge en øjencreme

13. februar 2023
Annonce for Origins
Vi er sikkert mange, der har overvejet, om den lille krukke med plejende øjencreme overhovedet er nødvendig, når vi allerede bruger den lidt større krukke med plejende ansigtscreme hver dag? Men selv om de to produkter til forveksling ligner hinanden, har de forskellige funktioner i plejerutinen.
Logo

Vi forstår godt, hvis du er skeptisk. Vi har netop lært, hvorfor et serum er en vigtig del af hudplejerutinen, og nu skal der pludselig også en øjencreme til, selv om du allerede har en ganske fin ansigtscreme stående på badeværelseshylden. Det kan lyde lidt skørt, at en øjencreme skulle være så nødvendig, når nu din plejerutine allerede indeholder både rens, serum og creme.

Hvis du har de tre grundlæggende hudplejesteps på plads, er du bestemt også på rette vej. Men hvis du ønsker at yde det lille ekstra for, at din hud forbliver sund og velplejet så længe som muligt, er øjencremen altså en rigtig god idé at snige ind i rutinen som et ekstra fjerde step. Øjencremen beskytter nemlig ansigtets sarteste område mod frie radikaler – og forhindrer, at aldringstegnene kommer, før de skal.

Origins Plantscription Wrinkle Correction Eye Cream

Den spritnye øjencreme i Origins’ Plantscription-serie er en effektiv beskytter af det sarte øjenområde. Med fugtgivende squalane og nærende solsikkeolie plejer cremen, mens indkapslet retinol, peptider og anogeissus sørger for en effektiv anti-age effekt, som holder de fine linjer og rynker hen. Læs mere om den ultraaktive øjencreme lige her.

Øjenomgivelserne kræver mere beskyttelse

Huden omkring øjnene er meget fin og tynd. Det er blandt andet øjenomgivelserne, der sladrer til omverdenen, hvis du ikke har fået nok søvn (rander og mørke cirkler), hvis du har sovet for meget (’puffy’ øjne de første timer efter skønhedssøvnen), eller hvis du er kommet til at nyde lidt for godt af solens stråler uden beskyttelse (små solrynker og med tiden permanente fine linjer).

Man siger tit, at sandheden altid kan aflæses i øjnene, og der er altså noget om snakken – i hvert fald hvis du slækker på hudplejen. Men med en god øjencreme, der indeholder nærende og fugtgivende ingredienser, kan huden under og over øjnene nemlig genvinde sin sundhed.

Hvis du vil værne bedst muligt om det sarte øjenområde, er Origins Plantscription Eye Cream fyldt med fugtgiveren squalane og solsikkeolie, som har en nærende og regenererende effekt på huden. Desuden indeholder øjencremen peptider, som er blevet lidt af en favoritingrediens blandt hudplejeeksperter. Peptider booster nemlig hudens kollagenproduktion, hvilket ikke bare giver en effektiv anti-age effekt; det har også en fornyende effekt på hudens udseende.

https://imgix.femina.dk/2023-01-30/Origins_PX_Eye_Cream_0XM9_001_2000x2000.jpg

Origins Plantscription Eye Cream indeholder effektive anti-age ingredienser, der hjælper hudens cellefornyelse og får den til at se fyldig og spændstig ud. Læs mere om produktet her.

Brug øjencreme for at holde huden spændstig

Vi har allerede været lidt inde på, at huden i øjenomgivelserne er ganske tynd. Det er blandt andet det, der gør, at huden om øjnene har brug for ekstra beskyttelse. Men en anden konsekvens ved at huden er så fin, er, at det er her, aldringstegn viser sig som noget af det første.

Tab af elasticitet i huden fra 35-årsalderen kommer snigende i form af fine linjer og de såkaldte ’kragetæer’ i øjenområdet. Faktorer som eksempelvis sol, uregelmæssige søvnvaner, alkohol eller stress forsinker bestemt ikke udviklingen – tværtimod gør almindelige livsstilsfaktorer kun aldringstegnene mere udtalte.

Fine linjer og rynker kommer med alderen som et tegn på levet liv, masser af smil og gode minder – og det er derfor bestemt ikke noget, man skal ønske væk. Men vil du alligevel sætte ind for at gøre hudens aldringsproces så pæn og naturlig som muligt, kan en god øjencreme med anti-age effekt gøre en gevaldig forskel.

https://imgix.femina.dk/2023-01-31/OG_PX23_BEFORE_AFTER_FROWN_LINES_1080x1080_NA_EMEA_1.jpg

Origins Plantscription Eye Cream er heldigvis lidt af en multitasker, der ikke alene beskytter huden og værner om dens fine barriere. Cremen indeholder også effektive anti-age ingredienser, der hjælper hudens cellefornyelse og får den til at se fyldig og spændstig ud. Her er blandt andet patenterede anogeissus en effektiv nøgleingrediens sammen med indkapslet retinol; et aktivt A-vitamin, der trænger dybt ind i huden, før det frigiver sin effekt.

Hvis du vil intensivere effekten af din øjencreme inden mere, kan du med stor fordel bruge et serum fra samme hudplejeserie inden.

Serum

Origins Platscription Multi-Powered Anti-Aging Peptide Serum booster hudens ungdommelige udseende og hjælper med at reducere udseendet af linjer og rynker. Læs mere om produktet her.

Sådan bruger du din øjencreme

Generelt gælder, at øjencremen gerne skal ind i hudplejerutinen, efter du har renset huden for skidt og snavs, og efter du har brugt dit serum. Dup en finger let i øjencremens overflade – du skal nemlig kun bruge en lille mængde på størrelse med en halv ært. Det virker ikke af meget, men cremen er drøj i brug, så det er mere end rigeligt!

Fordel cremen ligeligt mellem to fingre, og dup den under begge øjne, på øjenlåg og op mod brynet. Fordel forsigtigt cremen, og lad den trænge helt ind i huden. Afslut din hudplejerutine med din ansigtscreme.

Du får de bedste resultater af din hudplejerutine, hvis du bruger hele Plantscription-serien fra Origins. Serien består af sera, cremer og renseprodukter, som sørger for at give din hud pleje, fugt og næring, ligesom hudplejeserien kontinuerligt arbejder for at forny huden.

Se resten af Plantscription-serien her

Retinol vs. indkapslet retinol – hvad er forskellen?

Du har måske hørt om ingrediensen retinol før, som bruges i anti-age produkter, fordi det effektive A-vitamin er med til at mindske fine linjer og rynker og forbedrer hudens udseende. Indkapslet retinol har langt hen ad vejen samme virkning, men hvor retinol er A-vitaminmolekyler i fri form, er indkapslet retinol pakket ind. Det gør, at indkapslet retinol trænger ind i huden, før A-vitaminets virkning træder i kraft. Således arbejder indkapslet retinol i de dybere hudlag.

Almindelig retinol kan godt give lidt bivirkninger, hvis du har sensitiv hud, men fordi indkapslet retinol trænger ned i huden før A-vitaminet frigives, har det en mildere effekt på huden.

Husk dog, at det altid er vigtigt at tage dine forholdsregler, når du bruger A-vitamin i din hudpleje. Start langsomt ud, og trap op løbende, som din hud oparbejder en tolerance. Husk desuden altid at bruge solcreme sammen med A-vitamin. Hvis du bruger hele Origins’ Plantscription-serie, er du dækket ind med UV-filter; Plantscription Power Anti-Ageing Cream SPF25 indeholder nemlig allerede solbeskyttelse.

https://imgix.femina.dk/2023-01-31/OG_PX23_BEFORE_AFTER_CROWS_FEET_1080x1080_NA_EMEA_1.jpg

Læs også