Pagehår
Skønhed

De 5 hotteste pagefrisurer i 2020

25. februar 2020
af Betina Olafsen, kk.no. Oversat af redaktionen
Foto: Mega Agency og Instagram
Nyt årti - nyt hår? Find ud af hvilken page, der passer bedst til din ansigtsform.

Pagehåret er modens svar på 'den lille sorte', og den ses i mange forskellige længder, former og faconer sæson efter sæson. Længden og stylingen kan gøres på utallige måder, og vi får aldrig nok af den fine frisure.

Ovalt, firkantet, rektangulært, rundt, aflang, diamant-eller hjerteformet. Er du også i tvivl, om hvilken frisure, der passer bedst til din ansigtsform?

Det er ikke altid lige let at finde den perfekte frisure, der fremhæver dine træk bedst. Se dig selv i spejlet og se, hvilken ansigtsform du har. Hvis du stadig er et stort spørgsmålstegn – så spørg din frisør.

Ifølge frisøren Aicha Amalie Hissaoui fra Nikita Creative Team i Oslo, kan pagen være en statement-frisure, som giver et stærkt udtryk, samtidig med at den er let at have med at gøre.

- Den fremhæver og skjuler ansigtsformer, og der findes heldigvis en page for alle. Det er også en fin måde at få håret til at se mere fyldigt ud, og derfor vælger mange kvinder netop denne frisure, siger hun.

Når der er så mange forskellige varianter at vælge mellem, er det let at fare vild i hårjunglen. Her opridser vi de fem mest trendy pagefrisurer i 2020:

Den klassiske page

Den klassiske page er en frisure, som ofte er lidt kortere bagtil end foran. Gradueringen i nakken kan give mere volume og passer super til både på glat og krøllet hår. Frisuren er enkel at style, og den kan gøres både rå og elegant.

Ansigtsformer, som passer bedst til den klassiske page:

Aicha Hissaoui mener, at en klassisk page kan klæde alle ansigtsformer, da længden på håret går under kæbepartiet, men at den bør justeres mere specifikt efter den enkeltes ansigtsform.

- Har man en firkantet ansigtsform, vil jeg klippe fronten kortere for at blødgøre frisuren. Ofte er det klippet op bagtil. Noget, som kan give et lille løft og fremhæve kæbepartiet. Det får også håret til at se fyldigere ud.

Jena Dewan ser forrygende ud med en klassiske page.

LÆS OGSÅ: 6 tips til dig, der overvejer pagehår

Jawline-page

Navnet på denne page giver sig selv. En jawline-page er en page, der når ned til kæbepartiet og som ofte er klippet lige. Denne variant af page-frisuren er super moderne og en af de frisurer, vi kommer til at se meget til i 2020. Den kan klippes cirka til kæbepartiet eller lidt længere.

Ansigtsformer, som passer bedst til jawline-page:

Undgå at have længden præcis på kæben, da det vil skabe en mere firkantet ansigtsform. En huskeregel man kan have i baghovedet er, at hvis du er i tvivl om hvilken længde, der passer bedst til dig, så er der, hvor håret ender, det parti, som fremhæves mest.

Hjerteformet og ovalt ansigt er ideelt for denne frisure. Har du et rundt eller firkantet ansigt, ville jeg vælge en længere variation og klippe let pandehår, siger Aicha Hissaoui.

Beyoncé ser fantastisk ud med bølger i sin jawline-page.

"The French Girl"-page

Denne søde og feminine frisure passer udmærket til et let pandehår. Den er ofte lidt mindre asymmetrisk end den klassiske page, men lidt mere asymmetrisk end jawline-pagen. Denne frisure passer til alle hårteksturer, men den tager sig særligt godt ud med naturligt fald.

Hvis du har meget glat hår, så kan du bruge skum eller en teksturspray i håndklædetørt hår, så du får 'beachwaves'.

Ansigtsformer, der passer bedst til "The French Girl"-pagen:

Denne page passer til flere ansigtsformer og kan varieres i længden. Hvis du vil have det klassiske franske look, er længden på denne frisure perfekt lige over kæbepartiet. Pandehåret skal være lidt let, og kan række lidt ned over øjenbrynene, eller det kan være et gardinpandehår.

Aicha Hissaoui siger, at der hvor håret stopper, er det, som bliver fremhævet, så hvis du klipper en linje, der stopper midt i ansigtet, vil ansigtet virke bredere. Har man et rundt ansigt, kan det derfor opleves som mere rundt.

Vanessa Hudgens har kastet sig ud i den klassiske franske page.

Bowl cut page

Denne page er for vovehalsene, hvad end man vælger at gå efter et lidt mere afslappet look, også kaldet ”'shag', eller et look med rene, hårde linjer. Flere kendisser har tidligere givet sig i kast med denne frisure.

LÆS OGSÅ: Disse hårtrends kommer til at dominere i 2020

Ansigtsformer, der passer til bowl cut page:

- Frisuren klæder specielt diamant-, ovale- og aflange ansigtsformer. Du vil få størst effekt af frisuren med glat hår. Samtidig ser det fantastisk ud med krøller, da du får et helt andet udtryk, siger frisøren.

Dette version af pagen giver mere kant. Hvis du har tykt hår, kan du klippe et undercut for at få håret til at lægge sig, som du ønsker.

Zendaya med en bowl cut page til Met Gala i 2016.

Lob

"Lob" eller "long bob" er frisuren, der passer til alle. Den skal helst nå ned til kravebenet, men kan række både ned over og under, alt efter hvordan man vil have det. Den kan varieres efter din egen smag og ansigtsform, og er så alsidig som en frisure kan blive.

Den kan også variere fra at være lige til asymmetrisk. Pagen kan styles i uendelige forskellige frisurer, og samtidig har du lidt længde til at kunne sætte det op i en hestehale eller knold. Her er det kun fantasien, som sætter grænser!

Ansigtsformer, som passer bedst til lob:

- Dette er nok den mest populære variant, specielt hvis man har haft langt hår længe, og gerne vil klippe det kortere. Loben er meget alsidig og kan passe til alle ansigtsformer, fortæller Aicha Hissaoui.

Da de fleste ansigtsformer kan have frisuren, kan man finde sin egen version, der gør, at den passer perfekt til dig. Et lige pandehår, gardinpandehår, langt pandehår, sideskilning, midterskilning, etager eller hele længder – det er op til dig selv.

Den evigt skønne Ashley Graham med en lob.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også