Pigmentpletter
Annonce
Skønhed

Alt du skal vide om pigmentforandringer, og hvordan du kan reducere dem

1. maj 2023
Annonce for Vichy
Pigmentforandringer er noget, de fleste oplever med alderen, men hvad er det egentlig, hvorfor opstår de, og hvordan kan du reducere dem? Vi guider dig.
https://imgix.femina.dk/2023-04-28/lang_Logo%20Vichy%20Advertising.jpg

Livet sætter sine spor. Ikke mindst på huden, som udover at udvikle rynker også risikerer at få flere og flere pigmentpletter med tiden.

Du ser dem ofte på hænderne, brystet, armene og ikke mindst i ansigtet, og de mørke pletter kommer sjældent belejligt. Men hvorfor kommer de overhovedet, og kan du gøre noget ved dem? Svaret er ja – faktisk har to nye produkter fra Vichy fået rigtig god respons, og hele 98 procent af testpersonerne så en reducering af pigmentpletter.

Bliv klogere på produktet og lær mere om pigmentforandringer herunder, hvor vi har samlet alt, du skal vide om emnet.

Hvad er pigmentpletter?

Pigmentpletter opstår ved en ophobning af melanin i huden – enten kan der være for meget af det, og ellers fordeler det sig simpelthen unormalt. Melanin er hudens naturlige farvestof, og det kan altså begynde at klumpe sig sammen og vise sig som mørke pletter.

De mørke pletter kan være små eller større plamager, og du ser dem ofte på de områder af huden, som bliver udsat for sollys.

Hvorfor får man pigmentpletter?

I de fleste tilfælde er det solen, der er skyld i pigmentpletterne – eller rettere vores manglende beskyttelse mod solen.

Når huden udsættes for sol, skaber huden melanin for at beskytte mod UV-strålerne, og det er derfor, du bliver brun. Men bruger du for meget tid i solen, og bruger du ikke tilstrækkelig solbeskyttelse, så kommer huden på overarbejde og producerer for meget melanin. Det er dette overskud af melanin, der typisk samler sig som pigmentpletter på huden.

God UV-beskyttelse er derfor alfa og omega, når du vil forebygge pigmentforandringer. Med Liftactiv B3 Anti Dark Spots Dagcreme SPF50 fra Vichy får du en dagcreme, der kan beskytte dig mod solens stråler med SPF50 og Niacinamid, og som samtidig både forebygger og bekæmper pigmentforandringer.

https://imgix.femina.dk/2023-04-13/Vichy-Liftactiv-B3-Cream-SPF50-Photo-Pack-compo-063-RVB.jpg

Liftactiv B3 Anti Dark Spots Dagcreme SPF50 kombinerer de avancerede antiage effekter af Niacinamid (vitamin B3) og peptider med bredspektret SPF50, der reducerer og forebygger mørke pletter på huden og reducerer rynker. Den fugter intensivt, booster spændstighed og beskytter huden mod UV-stråler. Læs mere om den her.

Hvem får pigmentpletter?

I og med, at pigmentpletter i høj grad opstår som følge af solen, så er vi alle udsatte. Pigmentforandringer rammer os dog mere og mere, jo længere vi kommer op i alderen, simpelthen fordi, vi har brugt mere tid i solen. En sensitiv hud er desuden ekstra udsat.

Kvinder har også en større tendens til at udvikle pigmentpletter end mænd. Det skyldes hormonelle faktorer såsom graviditet og overgangsalderen, som også kan skabe lidt uorden i produktionen af melanin.

Hvordan kan man forebygge og reducere pigmentforandringer?

Pigmentforandringer er en bekymring hos mange kvinder, når det kommer til hudens aldring og udseende. Den gode nyhed er dog, at der er nogle gode produkter på markedet, der kan hjælpe på dette.

For at forebygge er det først og fremmest vigtigt med god solbeskyttelse, hvorfor det er en god idé at bruge en dagcreme med høj SPF til ansigtet som for eksempel Liftactiv B3 Anti Dark Spots Dagcreme SPF50.

Fordelen ved produktet er, at den ikke blot beskytter mod solen og dermed forebygger, men at den også reducerer pigmentforandringer. Derudover har den antiage-effekter, så den samtidig forebygger og reducerer rynker. Liftactiv B3 Anti Dark Spots Dagcreme SPF50 er altså lidt af en helt til aldrende hud, der både udsættes for rynker og pigmentforandringer.

Du opnår den optimale effekt af produktet, hvis du kombinerer den med Liftactiv Specialist B3 Serum. Et serum er et koncentreret hudplejeprodukt, du bruger før din creme. Det har til formål at styrke og pleje intenst ved at trænge dybere ind i huden. Og brugen af de to produkter sammen har faktisk vist sig at have noget af en effekt – faktisk så hele 98 procent af forsøgspersonerne en reducering af pigmentpletter ved brug af de to produkter sammen*. Begge produkter er velegnet til sensitiv hud.

https://imgix.femina.dk/2023-04-13/Vichy-Liftactiv-B3-Protocole-Photo-Pack-055-RVB.jpg

Liftactiv Specialist B3 Serum reducerer synligt pigmentpletter med 29 procent og bekæmper pigmentpletter på aldrende hud. Hudtonen fremstår mere ensartet og strålende samt ser yngre ud. Serummet reducerer rynker og efterlader huden glat og silkeblød. Find det her.

VICHY LIFTACTIV SPECIALIST

Vichys hudplejeserie Liftactiv Specialist er en avanceret anti-age-serie, der modvirker rynker, fine linjer, pigmentforandringer og forbedrer hudens tekstur. Den hjælper med at bevare hudens fasthed og beskytte den mod aldringstegn. ​​​​Læs mere om Liftactiv Specialist-serien her.

*forbrugertest, 49 personer, 2 måneder.

Læs også