https://imgix.femina.dk/2022-08-05/shutterstock_1732376725.jpg
Annonce
Skønhed

6 effektive ingredienser, du kan kigge efter i din hudpleje

5. august 2022
Annonce for L'Oréal Paris. Foto: Shutterstock
Hvis du synes, det er svært at finde rundt i urskoven af hudplejeprodukter, kan du bruge denne artikel som vejviser. Her guider vi dig gennem 6 hudpleje-ingredienser med dokumenteret effekt, du trygt kan forkæle huden med.
https://imgix.femina.dk/2022-08-05/logoloreal.png

Har du nogensinde været i tvivl om, hvilket af de mange sera – der alle lover fornyet glød og jævnere hudtone – som faktisk er værd at investere i?

Det er svært at gennemskue, hvilke produkter som passer netop til dig, og du har sikkert en masse spørgsmål. Hvad er forskellen på A-vitamin og E-vitamin – og hvad gør hyaluronsyre? Giver det prisvenlige serum lige så smuk hud som den dyrere variant?

Hudpleje er en hel videnskab i sig selv, men med kendskab til bare få ingredienser i din hudpleje kan du allerede være klædt godt på til at vælge det rette serum til din hud.

Fugtgiverne

Hyaluronsyre er i virkeligheden et sukkermolekyle, som findes naturligt i kroppen, men i hudplejeindustrien er det særlig kendt for sine fugtgivende egenskaber. Dets primære funktion er at binde fugte i huden; et mål, som hyaluronsyre fuldfører ganske effektivt. Faktisk kan det binde op til 1000 gange sin egen vægt i vand.

Med alderen mister vi gradvist hyaluronsyre og dets plejende fordele. Men frygt ej; hyaluronsyre er at finde i hudplejeprodukter. Når du tilfører huden hyaluronsyre udefra – eksempelvis i form af et godt serum – bevares fugten i huden og dermed dens spændstighed og elasticitet.

L’Oreals Hyaluronic Acid Serum er et glimrende valg til dig, der ønsker et virksomt serum med hyaluronsyre, der er drøjt i brug og føles godt på huden.

Glycerin er en ingrediens, du måske har set listet på bagsiden af dit serum eller din creme, uden helt at vide, hvad det egentlig gør godt for. Glycerin er tilsat rigtig mange hudplejeprodukter, og det er der naturligvis en god grund til. Glycerin er nemlig med til at bevare fugten i huden, og så har det en blødgørende effekt.

L'Oreal Revitalift Filler Hyaluronic Acid Serum.
L'Oréal Revitalift Filler Hyaluronic Acid Serum.

Multitaskeren

Niacinamid, også kendt som vitamin B3, er endnu en ingrediens, du med fordel kan inkorporere i din hudplejerutine. Det er nemlig en meget mild, men effektiv ingrediens, der blandt andet har vist positive resultater på hudtilstande som uren hud, tør hud, rødme i huden og pigmentering.

Generelt bidrager niacinamid til en masse funktioner i huden, så hvis du vælger et produkt med vitaminet, går du aldrig galt i byen. Du finder det i L’Oreals Age Perfect Golden Age Rosy Oil i kombination med blødgørende glycerin og pæon-ekstrakt, som bidrager til at give glød i kinderne.

L'Oréal Perfect Golden Age Rosy Oil Serum.
L'Oréal Age Perfect Golden Age Rosy Oil-Serum.

Veldokumenterede vitaminer

Vitamin C er en ingrediens, som har flere forskellige hudplejeformål. Det bidrager til at udjævne hudtonen, og så har det en glødgivende effekt, hvilket bl.a. kan være relevant for dig med pigmentpletter. Desuden beskytter det huden samt bidrager til at vedligeholde dens spændstighed.

Med sine mange funktioner har C-vitamin cementeret i sig i hudplejeverdenen og er blevet til en ganske populær ingrediens. Du kan eventuelt kombinere C-vitamin i din hudpleje med andre aktive ingredienser som eksempelvis hyaluronsyre, som L’Oreal har gjort det i Hyaluronic Acid Serum. Led efter ’ascorbic acid’, ’ascorbyl glucoside’ eller ’sodium ascorbyl phosphate’ på ingredienslisten.

E-vitamin fungerer som en kraftig antioxidant. Det betyder helt konkret, at E-vitamin hjælper med at beskytte huden mod de såkaldte ’frie radikaler’; vind og vejr, miljø og andre forhold, der kan have en skadelig virkning på huden. Du kan bl.a. finde E-vitamin i formuleringen på L’Oréals Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, hvor det virker i et aktivt kompleks med LHA, der er en mild eksfoliering.

L'Oréal Perfect Cell Renewal Midnight Serum.
L'Oréal Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum.

Retinol er du måske stødt på i din hudpleje-jagt før, og det er der god grund til. Retinol er nemlig en af de absolut bedst dokumenterede hudplejeingredienser, som har en påvist effekt over for eksempelvis uren hud, fine linjer, pigmentpletter og generelt hudens udseende.

For at forstå retinol, skal der en smule forklaring til. Retinol er nemlig en særlig form for A-vitamin. Det findes mange typer A-vitamin, man kan bruge i hudpleje, og fælles for dem alle er, at de er kraftfulde antioxidanter. Tilsammen går de under paraplybegrebet retinoider.

Hvor de allermest kraftfulde retinoider bruges til medicinsk behandling af akne og kun fås på recept, er retinol anderledes. Den mildere A-vitamin kan ikke kurere akne, men til gengæld er det en rigtig gavnlig ingrediens i hudpleje, fordi det har meget få bivirkninger og bevarer en kraftfuld hudplejeeffekt i forhold til eksempelvis fine linjer.

Du finder bl.a. retinol i L’Oreals Revitalift Laser Pure Retinol Serum, hvor det effektive A-vitamin virker i samspil med andre veldokumenterede ingredienser som glycerin, E-vitamin og hyaluronsyre.

https://imgix.femina.dk/2022-08-05/3600523971947_Loreal_Revitalift_Laser_Retinol_Serum_30ml_0.jpg
L'Oréal Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum.

Fire på stribe

Vil du være sikker på at få et produkt med hjem, som indeholder aktive ingredienser og dokumenterede effekter? Så kan du vælge et af de fire sera fra L’Oréal Paris. Vælg det serum, som passer bedst til dit behov – eller vælg to og kombinér dem.

  1. Age Perfect Golden Age Rosy Oil Serum: Glycerin, niacinamid + pæon-ekstrakt
  2. Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum: E-vitamin, hyaluronsyre, LHA
  3. Revitalift Laser Pure Retinol night serum: retinol, glycerin, E-vitamin, hyaluronsyre
  4. Revitalift Filler Hyaluronic acid serum: hyaluronsyre, Vitamin C, glycerin

L’Oréal Paris

L’Oreal Paris har fire sera i sin portefølje, som alle indeholder aktive, dokumenterede ingredienser. Du kan mikse og matche produkterne, så de passer til netop din huds behov. Læs mere om L’Oréal Paris’ hudpleje, og køb produkterne her.

Læs også