aloe vera til hud og hår
Annonce
Skønhed

5 ting, du (måske) ikke vidste, Aloe Vera kan fikse

18. august 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Herbal Essences
Foto: Shutterstock
Vi HAR hørt den med Aloe-gel på solforbrændinger, men det er ikke alt, den robuste plante kan klare for vores hud og hår.
herbal essences pure

Vi kender den nok hovedsageligt for to ting: Det er én af de få planter, vi (faktisk) har præsteret at holde i live i vindueskarmen – og så er det dén, vi knækker en stængel af og bruger, når vi er blevet (lidt for) solbrændte.

Der er dog meget mere godt at hente i Aloe Vera planten. Det var trods alt den, som de gamle ægyptere kaldte ’udødelighedsplanten’. Og selv om det nok ikke ligefrem er tilrådeligt at sætte al sin lid til Aloe Vera planten i kampen mod døden, så er der bestemt nogle ting, naturen har udstyret de grønne stængler med, som retfærdiggør, at de gamle grækere kaldte den ’Panacea’ – et universalmiddel.

Men nok om de gamle. Når Aloe Vera rent faktisk har en effekt mod milde forbrændinger, skyldes det plantens indhold af antioxidanter, enzymer og vitamin A og C - men Aloe Vera indeholder over 200 aktive enzymer, 75 næringsstoffer, 20 mineraler, 18 aminosyrer og 12 vitaminer, og af den grund er det altså noget mere end solskoldninger, de grønne stængler kan fikse for os.

Vidste du fx, at Aloe Vera kan …

… fugte huden? Aloe Vera er ofte på ingredienslisten i cremer, der lover at berolige og give fugt til huden, og så indeholder den også salicylsyre, som virker bakteriehæmmende og antiinflammatorisk, og derfor er der nogle, der bruger Aloe Vera mod uren hud.

… pleje dit hår? Aloe Vera-planten stammer fra det nordlige Afrika, og den trives godt i det ekstremt varme klima, hvor der ikke falder regn i lange perioder. Og her er ​nøglen til at forstå, hvorfor Aloe Vera-planten er så unik, når det kommer til fugt: Planten er uovertruffen til at holde på den. Når der er godt med Aloe Vera i hårprodukter, er det særligt godt for kruset og tørt hår, som også får ekstra glans. Og så er Aloe en naturlig kilde til B vitamin, som man også kalder ”hårets vitamin”. Kort sagt: Masser af guf for lokkerne.

Herbal Essences aloe og hemp serie

Ét eksempel på hårpleje med et højt indhold af Aloe Vera er denne nye serie fra Herbal Essences ’Aloe + Hemp’ shampoo og balsam. Find produkterne her.

… bruges som makeup-fjerner? Det føles lidt som den klassiske olie-baserede makeupfjerner, og det er lige så effektivt: Put ren aloe vera-gel på en vatrondel og fjern din makeup.

… afhjælpe eksem i hovedbunden? Plantens antiinflammatoriske egenskaber betyder, at det er en genial ingrediens i fx shampoo, da den naturligt hjælper med at pleje huden i hovedbunden og balancere den naturlige pH-værdi her.

… bruges som en ansigtsmaske? Aloe Vera er hovedingrediens i mange ansigtsmasker – også af den slags, vi selv kan lave. Her er det atter de fugtbindende egenskaber, der gør en forskel sammen med de mange antioxidanter. Og fordi planten indeholder så mange aktive stoffer, er listen af gode ting, den kan gøre for huden, lang, og Aloe Vera bruges derfor både til masker til tør hud, uren hud og eksemplaget hud. Ofte fungerer Aloe Vera i en ansigtsmaske godt sammen med andre ingredienser som fx gurkemeje og kamille.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie tabte en masse hår efter skilsmissen: ”Da jeg begyndte at få det godt igen, gav kroppen bare slip”

Herbal Essences shampoo og balsam med aloe vera

Den nye Herbal Essences Pure Aloe collection

Ved hjælp af naturlige, aktive ingredienser har Herbal Essences skabt Pure Aloe produkterne med et højt indhold af Aloe Vera, som plejer og nærer både hår og hovedbund.
I serien finder du Aloe + Hemp, som er til dig, der har brug for at nære og pleje dit hår og bekæmpe kruset hår. Her er også en hårolie, Hemp Seed Oil & Aloe instant frizz control, som giver håret fugt og gør det skinnende blødt. Har du farvet hår, så er Aloe + Mango-produkterne skabt til dig – og du får stadig alle de plejende og genopbyggende egenskaber fra den naturlige Aloe Vera med.

Alle produkter i serien er helt uden sulfater og er ikke testet på dyr.

Herbal Essences Pure Aloe collection forhandles i Føtex, Netto og Bilka og kan købes online her.

(Kilder: Medicalnewstoday.com, Healthline.com, Womenshealthmag.com, Videnskab.dk, mfl.)

Læs også