https://imgix.femina.dk/media/article/1812-skoenhedsartikel_fra_koekken_til_ansigt.jpg
Skønhed

5 skønhedskneb - taget lige ud af dit køkkenskab

2. april 2020
af Mette Bundgaard og Julie Brandt. Udgivet første gang 28. marts 2018
Foto: Shutterstock
Er du løbet tør for rensemælk, scrub, eller måske en ansigtsmaske? Så kig i dit køkken! Skønhedsredaktionen guider her til, hvilke ting der kan erstatte dine hudplejeprodukter.

Kokosolie

Står du lige og mangler noget at rense din hud med, så grib kokosolien i køkkenskabet, der let fjerner både makeup og urenheder. Brug også olien til kroppen, hvis den trænger til fugt og pleje, eller kom vidunderolien i dine tørre lokker, da den effektivt trænger ind i hårstråene, og gør dem bløde og lækre.

https://imgix.femina.dk/1812-skoenhedsartikel-fra-koekken-til-ansigt1.jpg

Honning

Honning virker helende og antiseptisk. Lav din egen læbescrub med honning og sukker, der er virkelig effektiv, når det drejer sig om tørre læber der skaller. Det tager både de tørre flager og virker plejende.

https://imgix.femina.dk/1812-skoenhedsartikel_fra_koekken_til_ansigt_2.jpg

Urtete

Teer som f.eks. brændenælde – og kamillete er typisk noget vi forbinder med ondt i halsen, men teerne er spækket med godgørende vitaminer og virker anti-inflammatoriske indefra. Drik så meget du har lyst til for at fugte huden indefra og brug kold kamillete på et par vatrondeller over hele ansigtet, direkte på hævede øjenomgivelser eller for dulme huden efter timer i solen.

LÆS OGSÅ: Disse 10 makeupprodukter er alt, du behøver

Salt

Lav din egen bodyscrub bestående af en håndfuld køkkensalt og to spiseskefuld mandel- eller olivenolie. Kør den rundt på hele kroppen i roterende bevægelser, og skyl af med varmt vand. Brug sukker i stedet for salt, hvis du vil bruge den i ansigtet, da det sliber blidere.

https://imgix.femina.dk/1812-skoenhedsartikel-fra-koekken-til-ansigt3.jpg

Yoghurt

Yoghurt virker blødgørende, opstrammende og fugtgivende, da den indeholder mælkesyre. Brug det som en maske engang imellem, når huden trænger til lidt ekstra pleje. Yoghurten skal have lov at tørre ind, før den fjernes med vand.

https://imgix.femina.dk/1812-skoenhedsartikel-fra-koekken-til-ansigt6.jpg

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også