https://imgix.femina.dk/media/article/1418_saadan_vil_danske_kvinder_have_deres_jeans.jpg
Stil

Sådan vil danske kvinder have deres jeans

7. maj 2014
af redaktionen, redigeret af Charlotte Hallbæck
Den vigtigste faktor for, om et par jeans sidder godt, er pasformen. Men danske kvinder har en anden smag end vores sydeuropæiske søstre, og derfor foretrækker vi ofte en anden type jeans, siger en designer

Ligesom i resten af verden har jeans været et modefænomen i Danmark siden 1950’erne, og selvom der har været designet cowboybukser herhjemme næsten lige så længe, er det først i de seneste årtier, dansk design har sat sit tydelige præg på den blå denim. Og heldigvis for det, for os nordiske kvinder efterspørger en anden type jeans end f.eks. vores sydeuropæiske medsøstre. Det siger designer Karen Simonsen, der står bag mærket Karen By Simonsen, der også er hoppet med på jeansbølgen.

- Nordiske kvinder har en anden smag – og krop – end f.eks. de italienske. Vi foretrækker det højtaljede look, hvorimod italienerne vil have dem langt under navlen. I fagsproget siger vi, at man får en ”franskbrødsrøv” i de lavtaljede, medmindre man har en krop som Gisele Bündchen!, siger Karen Simonsen.

LÆS OGSÅ: Du skal købe jeans efter din kropstype – læs guiden og find din jeanstype her

Klassisk silhuet

Når hun designer jeans, er fokus på dels komfort og pasform med stretch, dels nye vaske og tekniske behandlinger af det blå stof, så de får deres eget udtryk.

- Danske kvinder vil helst have super basic med få detaljer, men skal det være designerjeans med nye look, farver og vask, er det stadig total slim fit og klassisk silhuet, der tiltaler, siger Karen Simonsen. Selv synes hun, at et par rå jeans altid ser godt ud med en kontrast foroven i form af enten en feminin, romantisk top, en blød cardigan-blazer eller en sexet neopren-sweat-top.

LÆS OGSÅ: Find din kropstype: Tag testen her og få tips til, hvad der klæder din figur

Læs også