https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mode/garderoben/2012/12/1252-saadan-bruger-du-vinterens-pastelfarver/1252-saadan-bruger-du-vinterens-pastelfarver-art.jpg
Stil

Sådan bruger du vinterens pastelfarver

2. januar 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Det er slut med mørke vinterfarver. Pift dit outfit op med fine pastelfarver

Det har i både foråret og sommeren være moderne at klæde sig i sarte pastelfarver som turkis og lyserød, og denne vinter er ingen undtagelse.

Efter nogle vintre, hvor det har været de mørke farver, der har domineret, byder årets vintermode på masser af pastelfarver.

- Jeg synes, det er dejligt med vinterfarver efter nogle år uden. Da det stadig er vinter, vil jeg dog råde til, at man skruer lidt ned for pastelfarverne og ikke tropper op i et helt æggegult sæt, siger Majbritt Olsen, der er stylist hos FEMINA.

Få inspiration til vinterens fineste pastelfarver i dette galleri med bl.a. kjoler og striktrøjer

Kan meget let blive for karikeret
Hun råder til, at hvis man f.eks. har en gul top på, kan man sætte den sammen med en grå strikbluse og et par mørke jeans.

- Det kan meget let blive alt for karikeret. Så det handler om at tone det lidt ned nu og i stedet få pangfarveeffekten ved at bruge et enkelt stykke tøj i en pastelfarve, lyder rådet fra Majbritt Olsen, der mener, at man i stedet skal vente med at gå amok i de lyse pastelfarver, til det bliver lidt lysere og mere forårsagtigt i vejret.

Til gengæld peger hun på, at der findes pastelfarver til alle hudtyper og hårfarver. En rødhåret kvinde kan f.eks. gå efter den sarte grønne pastelfarve, så det handler bare om at finde det rette match.

Dyrk sæsonens pelstrend - få inspiration i dette galleri

Læs også