https://imgix.femina.dk/media/article/boligredaktoeren.jpg
Stil

Sådan binder du en smuk og vild grøftekantsbuket

23. maj 2016
af Signe Munk Lund
Jeg elsker blomster - dog slet ikke alle blomster, men jeg har lært at binde en smuk og grøftekantsagtig buket, hvor selv blomster jeg ikke kan lide, kan bruges. Her er mine bedste tips til blomsterbinding

Nogle vil måske kalde mig blomstersnobbet. Jeg har nemlig en hel klar mening om, hvilke blomster jeg kan lide og ikke kan lide, og jeg er derfor nok heller ikke særlig nem at købe blomster til (det er i hvert fald min mands undskyldning).

For eksempel vil man ikke glæde mig (udover med tanken selvfølgelig) med en buket roser. Jeg kan nemlig ikke lide afskårne roser på den måde, man køber dem i supermarkedet eller hos blomsterhandleren. Jeg elsker dem, når de vokser på en busk i naturen eller i en have og ser dejlig vilde ud, men skal man give mig en buket, ja så må man hellere vælge en anden blomst. Så ved I det.

Jeg var for nylig til et blomsterarrangement med Bloomon.dk. Her var der linet masser af blomster op, som vi skulle lære at binde vores egen buket af. Der var flere af blomsterne, som jeg i første omgang gik uden om, fordi det ikke lige var blomster, der faldt i min smag. Men så opdagede jeg, at folk omkring mig lavede smukke buketter, hvor mine bandlyste blomster var en del af. Og jeg måtte konstatere, at når blomsterne blev mikset med mange forskellige blomster, kan selv én ikke så pæn blomst komme til sin ret.

Bloomon.dks koncept er vilde, luftige og grøftekantsagtige buketter og det var sådan én buket, vi skulle lære at lave. Lige noget for én som mig, der stopper bilen, hvis jeg ser en vejkant med smukke lupiner og andre grøftekantsblomster for at plukke dem. Jeg elsker den slags buketter man kan lave af en masse tilfældige blomster og som ser dejlig vild og ubundet ud.

https://imgix.femina.dk/red4.jpg

Her er, hvad jeg lærte om at binde en smuk buket:

  • Tænk ikke så meget over, hvad der passer sammen. Hold dig dog gerne til en farveskal, måske med en enkelt kontrastfarve.
  • Tag alle bladene af stilken, pånær de øverste. Det gør buketten mere luftig og let, og holder vandet renere.
  • Drop alt pyntegrønt. Buketten bliver mere moderne og let i sit udtryk uden.
  • Skær stilkene forneden. Stilken skal bare have et lille snit eller 'knuses' lidt for at kunne suge vand.
  • Lad stilkene være i forskellige længder
  • Skift vand hver 2-3. dag, eller når det begynder at blive hvidt og mælket.

Sådan laver du buketten

Start med at stille to blomster med kraftig stilk overfor hinanden med krydset stilk.
De næste to blomster stiller du også overfor hianden, så de danner et kryds med de første to blomster.
Du har nu et skelet, du kan bygge videre på. Stil blomsterne skiftevis i den ene og den anden side, og lad deres stilke krydse hinanden, så dit skelet af stilke bliver kraftigere og kraftigere. Tilsidst er det så kraftigt at du kan sætte blomster lige ned oppefra.

https://imgix.femina.dk/frise.jpg

Her er mit færdige resultat:

https://imgix.femina.dk/faerdig.jpg

Få friske blomster til døren

Bloomon.dk er et af de mange nye firmaer, der har slået sig op på at levere friske færdigbundne blomsterbuketter på abonnement direkte til din dør. Buketterne er ikke de klassiske små rokoko-lignende buketter, man typisk kender fra blomsterhandlernes færdigbunde buketter, men derimod luftige og grøftekantsagtige. Samtidig har de skåret et par led væk i form af blomstermarkeder og -butikker, så blomsterne kommer næsten direkte fra marken til dit bord, hvilket betyder at de holder meget længere. For eksempel stod de fleste af blomsterne i min buket 2,5 uge!

Tjek også Posy.dk og flowetalescph.dk

Læs også