plus size
Stil

Plus size: De bedste tips fra modestylisten

20. marts 2014
af Majbritt Olsen
Selvom du har kvindelige kurver og befinder dig i kategorien plus size, så er det ikke ensbetydende med, at du skal gemme dig væk i kæmpe gevandter og skjule din figur. Fremhæv dine gode sider og vær bevidst om dine dårlige. Få modestylistens bedste tips, hvis du er plus size

Plus size: De bedste tips fra stylisten

Det er de færreste af os, der render rundt med en size-zero figur, og derfor gælder det om at udnytte de smukke kvindelige kurver i stedet for at skjule dem. Men er der nogle typer tøj og accessories, der klæder plus size-kvinder bedre end andre? Ja, siger Majbritt Olsen, der er modestylist på FEMINA. Her giver hun fem brugbare plus size-tips:

Alting starter med en god BH

- Den rigtige BH kan gøre underværker. Tit og ofte er kvinder slet ikke klar over, hvor meget de kan forme deres figur til det bedre, når bare de vælger den rigtige BH. En BH skal støtte din barm de rigtige steder og særligt plus size kvinder har en tilbøjelighed til at vælge en BH, som ikke får barmen op at sidde rette sted. Det handler ofte om, at plus size-størrelser gerne vil skjule deres størrelse. Men i virkeligheden sker der det modsatte, så min anbefaling er klart, at man skal gå ind og få den rette vejledning i en undertøjsbutik. Det kan virke grænseoverskridende, men de fleste er rigtig søde og hjælpsomme. De har masser af erfaring, og så har de set lidt af hvert. De er i øvrige meget diskrete, så der er ikke det mindste at frygte, siger Majbritt Olsen.

Shapewear giver plus size-kvinder gode former

- Shapewear løfter og strammer ind de rette steder. Brug shapewear for at få kjolen, blusen eller bukserne til at sidde pænere og mere flatterende. Det kan samtidigt betyde, at du får lyst til at vælge et bredere sortiment af styles, som du føler dig godt tilpas i og som samtidigt stadig gør noget godt for din figur.

LÆS OGSÅ: De bedste webshops til plus size

Undgå at skjule figuren

- Mange plus size-kvinder har en tendens til at gemme sig væk i noget alt for stort tøj, og det gør egentlig bare, at man syner større, end man reelt er. Jeg kan sagtens forstå, at man ikke har lyst til at flashe alt for meget, men samtidigt skal man ikke skjule sin figur så meget, at det kun gør ondt værre. Vælg altid den rigtige størrelse i stedet for at gå 2 størrelser op, fordi du så tror, du skjuler mere. Det gør du, men det er ikke altid en fordel. Forsøg i stedet at vælge noget, som er lidt mere ”kropsnært” uden at det er for meget. Det giver dig lidt mere figur og de kvindelige former bliver positivt fremhævet, siger modestylisten.

LÆS OGSÅ: 7 do's and dont's til dig, der er plus size

Materialevalg

- Desværre synes jeg, der er en tendens til, at mange plus size brands anvender meget billige materialer. Det er som om de tror, at kvinder med kurver ikke har lyst til at gå i lækre materialer, for det skinner i hvert fald ikke igennem i kollektionerne. Det synes jeg, er rigtig synd. Jeg ved godt, at man skal kunne holde udgifterne nede, så tøjet ikke bliver alt for dyrt, men en gang imellem ville en fin råsilke i stedet for billig polyester ikke gøre noget, og det synes jeg er svært at finde i kollektionerne. Men pointen er, at man skal være opmærksom på, hvilke materialer man iklæder sig, når man er plus size. Skinnende stoffer er et no go og for meget stretch er også bandlyst. Jeg ved, det kan virke behageligt, men det gør altså ikke noget godt for nogen, siger Majbritt Olsen.

Mit bedste plus size-stylingtip

- Det er dig, der bærer tøjet og ikke omvendt. Og man kan sagtens se på folk, om de føler sig godt tilpas i det, de har på, og hvordan de bærer det. Tit har vi tilbøjelighed til at vælge noget, der er mere komfortabelt, end det er cool og smart. Det kan jeg kun anbefale, at man sætter lidt på prøve. For selvom man ikke lige føler sig tilpas til at starte med i et nyt outfit, så kan man ende med at få så mange komplimenter, at det faktisk løfter ens selvtillid, humør og hvordan, man føler sig tilpas i tøjet. Det kan kun smitte positivt af, så test dig selv i ny og næ, siger Majbritt Olsen.

Læs også