Inspiration til nemt at give hjemmet en make-over
Annonce
Stil

Nyt liv til dit hjem i 2021: Mere luft og nye farver

25. januar 2021
af Aller Creative Studio, annonce for Dylon
Foto: Shutterstock
Med et nyt år får de fleste af os også lyst til at gøre vores hjem ekstra rart at være i. Især i år, hvor mange af os nok igen må regne med at være en del hjemme. Se her, hvordan du får mere luft og ny stil for små penge.
dylon experts logo

Trænger du også til ny energi, luft og stil i dit hjem? Du er ikke alene! Derfor får du her en guide til at rydde op og rydde ud – og til en bæredygtig makeover med de ting, du allerede har.

Giv dit hjem og dine ting lidt ekstra kærlighed ved at sortere, gemme, give væk, male, farve og genbruge derhjemme, så du får et opdateret og dejligt hjem i 2021. Se hvordan lige her:

Mere luft

Giv dit hjem en helt ny energi med en god oprydning og et nyt blik på dine ting.

Skab et overblik

Begynd med at få et overblik over dine ting ved at samle dem i grupper. Begynd for eksempel med dit tøj. Find alt, du har – også det, der ligger i kasser i kælderen eller under sengen. Efter tøjet tager du køkkengrej, så kontorartikler, papirer, sengetøj, pynteting i hjemmet osv. Saml det hele, se på det, og mærk efter, om det giver dig energi eller dræner din energi at omgive dig med det.

Hvor meget har du egentlig brug for?

Når du går dine ting igennem, så mærk, hvordan de får dig til at føle. Hvis det er svært, så brug eventuelt en mere skematisk tilgang, og overvej: Hvor meget af det bruger du for tiden, hvad vil du gerne bruge mere af fremover, og hvad er fyldt med minder, så du ikke ville undvære det, selv om du måske ikke bruger det? Resten skal have et kritisk blik: Skal det smides ud, sælges eller gives videre?

Når vi er på ferie, opdager vi ofte, at vi slet ikke har brug for SÅ mange ting. En ferielejligheds køkken har typisk ikke vildt mange gryder, men alligevel altid nok. Måske kan der også skrues ned for antallet hjemme hos dig? Det samme gælder boligaccessories. Når der er færre ting på hylderne, får tingene mere opmærksomhed, og det er nemmere at skabe et helstøbt indtryk.

Skab et harmonisk udtryk i hjemmet

Færre ting på hylderne i farver, du holder af skaber en roligt og harmonisk udtryk.

Det er ok at gemme

Der ér bare ting, som vi elsker, selv om vi ikke lige har brug for det lige nu (eller måske nogensinde). Vær ikke bange for at gemme de ting væk, som du ikke er klar til at skille dig af med, men heller ikke vil have i spil lige nu. Læg dine gemmeting i kasser og poser, der bevarer dem bedst muligt, og opmagasiner dem på loftet, i kælderen eller i et storage-rum ude i byen. Når du så synes, at garderoben eller hjemmet trænger til noget nyt igen, kan du gå på ”shopping” i dine egne gemmeting, før du investerer i noget nyt.

Ny stil

Når du har styr på, hvad du har, og hvad du gerne vil gemme, er det tid til at kuratere lidt i dine sager – så udtrykket bliver helstøbt og gennemført.

Vælg en farveskala/stil

Vælg de bedste af dine ting ud. Dem, du elsker højest eller synes allerbedst udtrykker din boligstil (eller den stil, du drømmer om). Gå ud fra dem, når du styler dit hjem. Tricket er at vælge en farveskala og så gå med pynt, puder og møbler, der passer til den. På den måde bliver udtrykket roligt og sikkert. Og det bedste er, at du ikke nødvendigvis behøver ud og investere i nye ting.

Indretning i jordfarver

Pynt, service og dug i samme nuacer skaber et roligt og harmonisk udtryk.

Vær kreativ

Måske kan de ting, du allerede har, nemlig vise sig at være lige det, du har gået og drømt om – med lidt trylleri. Tænk gerne ud af boksen ved at bruge dine ting på en ny måde. Det aflange sofabord kan måske bruges som bænk i entreen. Kommoden kan få nye ben og greb. En flot hylde kan være natbord, vitrineskabet kan blive et eksklusivt bogskab, en række store planter kan fungere som rumdeler, og dine boligtekstiler kan farves med tekstilfarve i farver, der passer til stilen.

Pudebetræk, plaider, sengetøj, gardiner, viskestykker, duge, stofservietter og andre boligtekstiler kan nemt farves i vaskemaskinen. Du putter blot stoffet i maskinen sammen med fx Dylon tekstilfarve i den ønskede farve. Farven virker typisk på naturlige fibre såsom bomuld og hør, mens polyester og andre kemiske fabrikerede tekstiler ikke tager imod, så gå med de naturlige tekstiler. Nye gardiner, en ny farve på sengetøj, dug eller nye puder kan virkelig forandre stilen i et rum, så vælg en farve, der gør dig glad og passer flot til resten af rummet, og farv løs.

Forslag til farver

Pasteller med kant: Er din stil legesyg og pastelglad, er det oplagt at farve dine lyse boligtekstiler i gul, som er en farve, vi kommer til at se meget mere til i 2021. Den glade gule Sunflower Yellow fra Dylon er lige, hvad vi har brug for i vores hjem lige nu, og den giver pastellerne et friskt og moderne løft.

Varmt og jordnært: Er du vild med den nordiske stil med keramik, stentøj, træ og hør, så fremhæv det med dybe, jordnære toner som Dylons Espresso Brown eller Olive Green. De mørke farver udmærker sig ved, at de kan bruges til de fleste tekstiler. Husk dog, at almindelige farveregler gælder, så gul + blå = grøn osv., og hvis stoffet er mønstret, bevares mønstret smukt, selv om det får en ny farve.

Neutral (med brug for lidt pang): Rød som accentfarve er en anden stor boligtendens, vi kan glæde os til at se en masse til i 2021. Måske skal dit rene og enkle hjem have lidt kant med et par røde gardiner, puder eller viskestykker? Dylons Tulip Red er den helt rigtige knaldrøde, der kan give ethvert hjem wauw-faktor. Er du mere til en dybere rød, så farv tekstiler, der i forvejen er mørkere i tonen. Igen gælder farvereglerne, så hvis stoffet for eksempel er blåligt, bliver resultatet mere lilla, og er det gult, kan du få en varmere orangerød.

Dylon tekstilfarver

Farv boligtekstiler nemt og flot

DYLON Tekstilfarver er nemme og sikre at bruge i din vaskemaskine. De små ’pods’ består af en alt-i-én-formel, som genopfrisker eller ændrer farven på tøj og boligtekstiler – uden at du skal bruge andet end tekstil, DYLON og dit almindelige vaskemiddel. Det giver langtidsholdbare og intense farveresultater, som er perfekte til at give dine boligtekstiler og dermed dit hjem et helt nyt udtryk. Se meget mere her.

Læs også