Mode

Nu er denne 80’er-trend tilbage

af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media 20. november 2012
De er ikke så praktiske, men i efteråret og vinteren skal vi alligevel gå med hvide stiletter

De ser glamourøse ud, men der skal ikke mange gåture i regnvejr til for at ødelægge dem. De hvide stiletter, som også var fremme i 1980'erne, er tilbage igen.

Chefredaktøren for det britiske Vogue fremhæver nemlig i en klumme, hvor fine og moderne de hvide sko er. Selv har Alexandra Shulman et par hvide stiletter fra Manolo Blahnik. Og hun forklarer i Daily Mail, hvorfor de hvide sko er blevet moderne igen.

- Det lækre ved hvide sko - hvilke som helst hvide sko - er, at de virkelig er upraktiske. Der er intet hverdagsagtigt ved et par helt hvide sko, der skinner som diamanter i Londons beskidte gader, skriver Alexandra Shulman i en klumme i Daily Mail.

Brug for inspiration til efterårets store trend - bordeaux? Få nogle gode bud i galleriet her

Kendisser dyrker også trendenDer er da også en række kendisser, der er blevet set i sylespidse, hvide stiletter. Gwyneth Palthrow har båret dem til en stram sort kjole, Sarah Jessica Parker har haft dem på til en hvid, stram blondekjole, mens Kate Beckinsale har kombineret de hvide stilletter med mørke jeans og en sort jakke.

Og ifølge Vogue-redaktøren er der en særlig grund til, man skal bære dem nu.

- Efter min mening er de lyse sko for åbenlyse at have på om sommeren. De bliver mere eftertragtede om efteråret, hvor det hvide læder giver et lille friskt pust i de korte dage, som er fyldt op af vind, regn og mørke nætter, forklarer Alexandra Shulman.

Hvis du alligevel er til de mere praktiske langskaftede støvler, så få inspiration herKan ikke bruges til altHun peger dog også på, at man skal være meget opmærksom på, hvad man sætter til de hvide sko. En meget kort kjole med de hvide stiletter vil nemlig give et lidt vampet udseende.

Bærer du dem til en nederdel eller kjole, skal den gerne gå ned over knæene. De fungerer rigtig godt til bukser, hvor man kun får et kig til huden på foden.

De hvide sko fungerer også fint til de metalliske farver eller lidt maskuline looks med læder og store jakker. De giver et feminint look i stedet for de store læderstøvler, siger Vogue-chefen.