Makeover i femina
Mode

Makeover: Hvordan fornyr jeg min stil?

af Birgit Axelsen og Kirsten Holst 24. februar 2020
foto: Nellie Møberg/Heidi Maxmiling - frisør: Lone/Zisar -makeup: Karina Folman/Sus Poulsen/Yves Saint Laurent
Mette Goth Vinter, 69 år, har ikke brug for en stor garderobe, men gør meget ud af, at tøjet passer sammen. Hun er blevet lidt i tvivl om farvevalg, efter hun er blevet ældre, ligesom hun har problemer med at finde den rette pasform.

Mette fik en makeover med femina

UDFORDRING: ”Hvordan fornyr jeg min stil?”LØSNING: ”Miks det klassiske med feminine farver og snit.”

Mette fik en makeover med femina

Mette før

Hvem: Mette Goth Vinther, 69 år og fra Sæby i Nordjylland.Højde/tøjstørrelse/vægt: 166/36-38/55.Stil: Sporty klassisk og helst i blå, beige og hvid. Børn: 2 sønner på 38 og 44 år samt en datter på 42 og syv børnebørn. Fritid: Golf, gå- og cykelture samt pasning af og hygge med børnebørn. Job og uddannelse: Pensioneret håndarbejdslærer.

Stylistens bedste tip

  1. Du er flot i de klassiske farver, men tilsæt lidt pasteller. Brug tørklæder op til ansigtet, og husk lidt rouge, så du ikke bliver for bleg.   2. Gå efter tern og striber, der kan tilføre lidt kant, det klæder dig, når du blander noget lidt skævt, for eksempel bukserne i gul-sort tern med en lille smule lurex – det gør din stil friskere, og du kan stadig style med klassikere, der har et tvist med små lækre detaljer, f.eks. jeans, der ikke bare er jeans. Skjorter kan du vælge med en sløjfe eller en detalje med flæse – på den måde får din stil kontrast og bliver mere ”up to date”.   3. Som udgangspunkt skal du altid markere din talje, meget gerne i noget figursyet eller en bluse, der lige viser lidt linning. Undgå alt for løse overdele.

LÆS OGSÅ: Jeg er forvirret over min stil, og hvad der klæder mig

 
Mette fik en makeover med femina
  Sløjfebluse fra Sand Copenhagen, 1.795 kr. Bukser fra 2ndDay, 1.000 kr. Taske fra Aesther Ekme, 1.905 kr. Sko fra Billi Bi, 1.099 kr. Brillestel fra Lindberg/Poul Stig, 4.000 kr.  

Makeupartistens bedste tip

  Trin 1. Vælg foundation baseret på en transparent gél, den vil give silkeblød og smuk teint uden at fremhæve fine linjer, som bliver mere synlige med pudderbaserede produkter.    Trin 2. Vidunderproduktet Touche Éclat High Cover Concealer fra YSL duppes under øjnene for at lysne og neutralisere mørke rande. Øjenmakeup i brunlige toner mikset med metallic petroleumsgrøn eyeliner er flot og diskret. En caffe latte-farvet grundskygge fordeles på hele låget, læg mørkere moccabrun i globelinjen, og træk let ud på yderste del af låget. Tegn med eyeliner langs vippekanterne, og ton godt ud.   Trin 3. For lysnende effekt duppes med elfenbensfarvet skygge i øjenkrogen, inden mascara afslutter øjenmakeuppen. Frisøren har farvet brynene, så ansigtet får mere karakter og fokus på øjnene. Brynene rettes til i facon med bue op på midten – sørg for, at de ikke går for langt ud i siden.    Trin 4. Koralrosa blush giver friskhed til ansigtet. Tricket er at lægge blushen i en trekant på kinderne mellem øvre øre ned til næsetip og til nedre øre. Læberne får varm rosa læbestift for at fuldende looket.     

LÆS OGSÅ: Makeover: Min mave er min største udfordring

Se Mettes forvandling i femina
  Bluse fra Uniqlo, 225 kr. Blazer fra Uniqlo, 749 kr. Øreringe fra Izabel Camille, 1.450 kr.

Frisørens bedste tip

  Lone fra Salon Zisar klipper Mettes fyldige grå hår en del kortere i pagestil, hvor naturkrøllerne giver fin fylde. Nakken klippes ret kort og tæt, og hårfarven justeres til mere askeblond med flot levende spil i Mettes grå lokker. Inden varmestyling sprayes leave in-treatment i det fugtige hår for beskyttelse og glans. Håret styles over rundbørste og trækkes glat, men fyldigt og støttes med god hårspray.     
Se Mettes makeover i femina
  Strik fra Sand Copenhagen, 1.295 kr. Blazer fra Pieszak, 1.799 kr. Bukser fra Heartmade, 1.999 kr. Øreringe fra Enamel, 400 kr. Tørklæde fra Baum und Pferdgarten, 399 kr. Støvler fra Notabene, 2.500 kr.