Mode

Køb jeans efter din kropstype

af Eva Helmbæk og Charlotte Hallbæck 1. august 2012
Foto: Jens Rosenfeldt
FEMINA hjælper dig med at finde de par jeans, som passer dig og din kropstype aller bedst. Få mange nyttige råd her ...

Det kan være svært at finde et par jeans, der sidder rigtig godt. Men tager du udgangspunkt i din krops naturlige former, bliver det straks meget nemmere. Find din kropsform her, og læs, hvilke jeans, der passer bedst til dig. STOR BAGDEL OG STORE LÅR Gå efter:- Jeans med stretch - Jeans i mørke farver - det virker slankende.- Jeans i klassisk facon med en smule vidde.Undgå:- Baglommer med klap - de gør bagdelen større.- Jeans med slid på bagdelen.

KORTE BENGå efter:- Lange jeans, der går ned over skoene.- Jeans, der er enkle, og som går lige ned fra knæet.Undgå:- Opsmøgede bukseben og jeans, der stopper ved anklen.

LILLE BAGDEL OG LANGE BENGå efter:- Jeans med baglommer, gerne højtsiddende og med klap - de giver fylde på bagen.- Jeans med posede lommer.- Jeans med smalle ben og/eller høj talje - de fremhæver de lange ben.Undgå:- Jeans med lav talje og uden lommer på numsen - de får din numse til at syne endnu mindre.

PÆREFORMET BAGDELGå efter:- Højtaljede jeans med let svaj og gerne med stretch.- Jeans med store baglommer uden klap - de får bagdelen til at syne mindre.- Jeans i mørke farver, da de virker slankende.Undgå:- Lav talje, der skærer dig over på det forkerte sted.

Læs også: Sådan klæder du dig efter din kropstypeLæs også: Guide: De bedste sko til din kropstype