søren
Mode

Kendt designer: Vi bør ikke dele det op i kvindetøj og mandetøj

30. august 2023
Af Silje Qvist
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
For ham lyder det gammeldags at dele tøj op i køn. Stod det til ham, var herreafdelingen og kvindeafdelingen én stor afdeling.

Hans design har det med at vække danskernes opmærksomhed. Sidste år, da dronningen fejrede sit regentjubilæum, var der én kjole, som stod ud fra mængden og løb med al opmærksomheden.

En dyb udskæring, en flamboyant pink farve og overdådige ærmer fik tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt omtalt i stort set alle medier.

he
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Til modeugen, der foregik i begyndelsen af august, tog Søren Le Schmidts show også alle overskrifterne, da modellerne bestod af en række danske kendisser.

Rapperen Tessa, Helle Thorning-Schmidt, Trine Dyrholm og Dar Salim var alle med på catwalken til showet ved navn “The Last Dance”.

Søren Le Schmidts stil er rå og skarp, og så ønsker han at være på kanten af de traditionelle kønsnormer for tøj og bryde reglerne for, hvad der er tøj til mænd og kvinder.

- Jeg synes, det er unødvendigt. Og jeg tror, det er en gammeldags idé, det med at man har en herreafdeling og en dameafdeling, siger han til DR.

Dar Salim blev for eksempel iklædt et korset, der traditionelt set blev skabt til kvinder.

Søren Le Schmidt mener, at moden skal udvikle sig i takt med samfundet.

- Køn bliver mere flydende, så selvfølgelig skal garderoberne også blive det, siger han til DR.

Designeren har fået en ny rolle som dommer i DR-programmet “Danmarks Næste Tøjdesigner”, som han i øvrigt selv har fået ideen til.

Blandt deltagerne har han set samme tendens. De traditionelle fortællinger om køn og tøj begynder at blive udvisket.

Han forventer ikke, at mænd vil købe kjoler, eller kvinder vil gå med slips. Men han mener godt, at mænd og kvinder kan finde inspiration i hinandens garderober.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også