Mode

Jeans: Sådan vælger du den rigtige pasform

25. april 2018
af Ditte Vallø
Foto: PR/Ciso
Et par velsiddende jeans er noget af det sværeste at finde, når man er kurvet. Når du prøver jeans, er det derfor vigtigt at tænke på, hvor forskelligt vores kurver kan sidde på kroppen. Se på det at prøve jeans som et eventyr: Du skal kysse en satans masse frøer, før du finder en prins. God jagt.

1. HØJ TALJE – SMALLE BEN

Det kan være svært med jeans, fordi fyldet er på midten, mens hofter er smalle og ben slanke. Gå efter højtaljede jeans med stramme ben, der holder på maven, giver en pæn overgang mellem over- og underkrop samt sætter fokus på dine lækre ben.

 

2. BOOTCUT, CROPPED ELLER CAPRI

Jeans med vidde udligner breddeforskellen mellem lår og underben. Er du ikke til klassisk bootcut, så vælg par med opsmøg. Bliver din underkrop bliver for ”tung” af brede ben, så vælg cropped eller capri-jeans, der giver et lettere look.

 

3. LÆNGDE OG TALJE

Du har fordelen af lange ben, så hvorfor ikke give dine stænger ekstra opmærksomhed med lidt farve? Gå efter ekstra benskridt­længde for en god pasform, men ellers kan du lege med flere jeanstyper. Et par boyfriendjeans trukket ned på hoften giver din figur et cool look.

 

LÆS OGSÅ: Nederdelen - find det rigtige snit til din figur

4. SKINNY MED STRÆK

Er du timeglasformet, så vælg tætsiddende jeans med stræk, der smyger sig om dine hofter og understreger din talje. Gå gerne efter modeller som skinny eller slim, og lad dit humør og din stil afgøre, om de skal være med lynlåsdetaljer, huller eller tidens sidste nye jeanstrend.