Mode

7 danske designere

29. oktober 2012
af Majbritt Olsen
Foto: Ditte Capion-Damgaard
De danske designere har en helt unik stil, som springer i øjnene – også uden for landets grænser, hvor internationale designere endda er begyndt at hente inspiration i de danske kollektioner. Her har vi håndplukket nogle af dem, der er med til at sætte Danmark på verdenskortet

Anne Sofie Madsen Anne Sofie Madsen er en talentfuld ung designer med en eventyrlig, teatralsk og dramatisk tilgang til sit design. Et udtryk, som er helt unikt og uden for den kommercielle bølge. Vi elsker talenter, som tør være tro mod egen stil og ikke kun fokuserer på tallet på bundlinjen.

By Malene Birger The grand old lady inden for dansk mode må siges at være Malene Birger. Og så gammel er hun nu heller ikke, men hun har alligevel været med i gamet, siden nyere dansk mode tog sin begyndelse. Hun leverer stadig cool kollektioner med et klassisk præg og tør stadig være fræk og er desuden med til at gøre en forskel for børn ude i den vide verden - stor applaus herfra.

Designers RemixCharlotte Eskildsen står bag Designers Remix, som er et af de danske designbrands, der har gennemgået en kæmpe udvikling fra start til nu. Helt imponerende har Designers Remix slået sit navn fast internationalt og kan mænge sig med de store spillere. Kollek-tionerne har altid været blandt favoritterne hos os.

KokoonNanna Søbirk, den skønne designer bag Kokoon, har fra start fanget vores interesse, fordi alt i hendes kollektioner er lavet i silke - deraf navnet Kokoon. En særlig smuk tanke og helt genialt i en tid, hvor vi går mere op i kvalitet og enkelhed end i masseproduktion i akryl-materialer. Designet er stilfuldt og rent, med et hav af kantede klassikere, og så er der enkelte elementer, som larmer. Looket holder også om 10 år.

MoniesGerda Lynggaard har stået bag smykkefirmaet Monies med de håndlavede smykker i omkring 40 år. Smykkerne i naturmaterialer har deres helt egen karakter, hvor det avantgardistiske og voluminøse kommer til udtryk, og de er så "breathtaking", at vi her på redaktionen fascineres lige meget, hver gang vi bliver præsenteret for et nyt Monies-smykke.

Stella NovaVi har så meget respekt for en ildsjæl som Trine Skoller, som står bag mærket Stella Nova. Med sit firma er hun gået meget igennem og har været tæt på konkurs, men fik vendt skuden og har nu et brand, der blomstrer mere og mere. Man er på ingen måde i tvivl om, at Trine Skoller vil det her, og kollektionerne er kun blevet endnu stærkere.

WackerhausTrine Wackerhausen, som står bag mærket Wackerhaus, kan noget særligt. Man er aldrig i tvivl, hvis et stykke tøj kommer fra hendes hånd. Hun mikser tunge og florlette materialer og skaber skarpe, skræddersyede snit - stærkt inspireret af herregarderoben. Hun bruger et særligt farvevalg til hver kollektion, og det er med til at fuldende hendes stil. Vi elsker Wackerhaus, fordi designet er bredt og alligevel smalt.

Læs også: 3 kvinder om deres yndlingssmykker