Mode: 4 store tendenser til vinteren 2020
Stil

Mode: 4 store tendenser til vinteren 2020

3. februar 2020
af redaktionen
foto: Copenhagen Fashion Week
Hvilke farver og tendenser kommer vintermoden 2020 til at byde på? Se med her, hvor vi har udvalgt 4 stærke tendenser fra den nyligt afsluttede københavnske modeuge.

Hvis der var én ting, der var kendetegnende for den nyligt afsluttede modeuge i København, var det, at den stod i bæredygtighedens tegn. Det kom bl.a. til udtryk på catwalken i form af en helt bestemt farve, tidløse silhuetter og langtidsholdbare materialer. Et andet signal denne sæson var diversitet. Derfor var catwalken befolket af alle slags kropstyper, etniciteter, seksualiteter og aldersgrupper.

Men hvad kan vi så forvente at skulle hoppe i til efteråret og vinteren 2020? Se her:

4 store tendenser til efterår/vinter 2020

1. Jakkesættet

Mark Tan, Stine Goya og Remain var bare nogle af de brands, der fremviste suits på catwalken. De kommer i flere forskellige mønstre og farver og kan for eksempel styles med en blød silkeskjorte og støvler i læder eller lak - eller hvide sneakers for et mere afslappet look.

https://imgix.femina.dk/modetendenser-2020-jakkesaetjpg.jpg
LÆS OGSÅ: 18 danske modebrands, der alle er bæredygtige

2. Den voluminøse krave

I 80’erne og start 90’erne var der mange af os, der fik en fin lille løs krave på om morgenen til sweatshirten eller kjolen, når vi skulle i skole. Og det kan vi altså godt begynde på igen – for trenden har lige så stille sneget sig ind i modebilledet de sidste sæsoner. Ganni viste dem til sidste modeuge, og de var sørme også på catwalken i denne omgang. Brug dem som en skøn detalje til en klassisk hvid skjorte eller som en selvstændig beklædningsdel, du kan bære udenpå en skjorte eller en trøje.

https://imgix.femina.dk/modetendenser-2020-kraven.jpg

3. Brun – og andre naturlige farver

Endnu en ting, vi ikke havde set komme igen: Den brune farve. Men ikke desto mindre dominerede den sæsonens farveskala, sammen med andre naturfarver som beige, brun og brændt orange. Farver, der aldrig rigtigt går af mode og derfor kan anvendes mange år.

https://imgix.femina.dk/modetendenser-2020-brun.jpg

4. Læder

Det er en tendens, der aldrig rigtig går af mode, men til denne modeuge, var der læder allevegne. Så hvis du tør, kan du trygt hoppe ud i både læderkjoler, -veste, -trenchcoats og -bukser denne sæson.

https://imgix.femina.dk/modetendenser-2020-laeder.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også