Makeup

Sådan vælger du de rigtige makeupfarver til dine øjne

af Make-up-ekspert Rikke Hundal Larsen 18. august 2011
Guld, sølv, lyserød, grøn, glimmer, neon eller pastelfarver? Få ekspertens råd til hvordan du vælger de rigtige make-up-farver til dine øjne.

Mange gange hører jeg folk sige - "Når jeg har blå øjne kan jeg ikke gå med blå øjenskygge" eller "Mine øjne kan ikke bære farvet makeup".Efter min mening er der ingen regler for dette. Hvis du bærer det rigtigt, kan du bruge alle farver. Nogen farver skal du naturligvis passe mere på med. Det gælder for eksempel blå, rød og sort.Alligevel er der visse farver der klæder dine øjne bedre end andre. Disse farver kan deles op i to grupper:De monokromatiske farver - det er de nuancer der ligger tæt på dine øjnes egen farveDe komplementære farver - det er de nuancer der er modsat dine øjnes egen farve

Er du i tvivl? På billedet kan du prøve at finde din øjenfarve og se de nærtliggende og de modsatte farver.

Blå øjneDine smukke blå Cameron Diaz-øjne kommer til at funkle når du bruger...Monokromatiske farver: Havblå, grå og sølv.Komplementære farver: Brun, kobber og fersken.Desuden er det superflot, når øjnene lines med en sort eller chokoladebrun eyeliner.

Grønne øjneDine elegante grønne Katy Perry-øjne bliver blændende medMonokromatiske farver: Armygrøn, skovgrøn og guldKomplementære farver: Lilla, rosa og lyserød.Desuden er det superflot når øjnene lines med en brun eller bronzefarvet eyeliner.

Brune øjneOs heldige brunøjede kan bære alle farver utrolig flot. Der er dog stadig enkelte farver, der specielt får vores øjne til at stråle.Monokomatiske farver: Sort, brun og bronze.Komplementære farver: Koboltblå, grøn, violet og lilla.Derudover er det superlækkert at line øjnene med intense øjenskygger eller eyelinere.

FAKTA

Få mere inspiration til din makeup på Rikkes personlige blog:www.rikkes-makeup.blogspot.com

Prøv dig fremNu er der ingen grund til ikke at prøve sig lidt med farverne! Liv dine øjne op - giv dem lidt farve både til hverdag og fest. Husk at det er afgørende, hvordan du bærer dem. Så find dine uberørte øjenskygger frem i dine gemmer, og kom i gang - både tøser og damer…Læs også: Vi anmelder mineral foundations