Makeup

Makeupartistens guide til kunstige øjenvipper

af Kristine Poulsen & redaktionen 8. januar 2015
Foto: Shutterstock
Bliv festens midtpunkt med et imponerende blikfang i form af kunstige øjenvipper. Læs makeupartistens guide til falske øjenvipper her!

Kunstige øjenvipper har tidligere været forbundet med den mere ekstreme makeup (tænk Draq queens), men i dag er kunstige øjenvipper og øjenvippe extensions ikke kun for de kendte eller performere, men i den grad også for os almindelige kvinder.

Kunstige øjenvipper givet sexet blikfang og stilen kan variere i det uendelige. De kan gå fra medium til X-large, være kunstige, sjove, glamourøse, dramatisk kunstneriske eller ganske enkelt forskønne dine eksisterende øjenvipper og fortsat se naturligt ud. De fleste vil egentlig bare gerne have naturligt tætte og lidt længere vipper - og altså ikke noget over-the-top-look.

 

 

Glem ikke mascara

Du har sikkert lagt mærke til, at øjenvipper bliver vildere og vildere - godt hjulpet af antydningerne og løfterne bag de mange nye mascara-navne. For her følges sort, fylde og ekstra længde op med voluminøse gloser, når lange øjenvipper ikke længere er forbeholdt Bambi. Et fængende blikfang kræver mascara.

 

Masser af mascara. Og helst kulsort, hvis vi spørger makeup-artist Kenneth Adelhardt, som ikke anbefaler hverken brun eller grå mascara - uanset hår- og hudfarve.

"Tænk på slutresultatet og hvad det er, du gerne vil have. Ofte er det mørke, intense øjenvipper, som rammer øjet ind - og den opgave klarer sort altså bedst", siger han og fortæller, at han altid vælger cremede mascaraer:

"Jeg går efter at få rigeligt mascara på øjenvipperne, og viser det sig, at børsten ikke fungerer, er en gammel tandbørste altid god til at forme og skille vippehårene."

 

Lur eksperterne af før du selv prøver

For mange lyder det som alt for meget, for påtaget, for kunstigt eller bare for besværligt. Men de, der har prøvet kunstige øjenvipper, bliver ofte hooked. Hvis du er nybegynder, kan det ikke anbefales at stå at bakse med kunstige øjenvipper derhjemme foran spejlet lige før en fest. Det betaler sig at lure eksperterne af først.

Når du skal ud og købe dine falske øjenvipper skal du vælge mellem de såkaldte buketter og de normale sæt med øjenvippe rækker til hele dit øje. Buketterne er perfekt til dig der vil opnå et mere naturligt look, og selv vil bestemme hvor vildt det skal være. Går du til en vippetekniker kan du også bestille single lash extensions, som giver et meget naturtro resultat da det er enkelte vipper der sættes på.

 

Køb kunstige øjenvipper online

 

Sådan sætter du kunstige øjenvipper på

  • Tag lidt vippelim på håndryggen og stryg den kunstige øjenvippe igennem limen som et dankort
  • Luk det ene øje og læg vipperne ovenpå de naturlige ved at fæstne først midtpå og derefter i kanterne. Brug pincet. Det kræver et par forsøg at få håndelaget.

Se videoen og lær hvordan du sætter falske øjenvipper på:

 

Læs også:

Denne artikel indeholder affiliate links