Alfehaver
Stil

Kender du den nye trend alfehaver?

19. august 2016
af Susie Helsing Nielsen
Foto: Bloomits m.fl.
Alfehaver er en ny trend fra USA, der har bredt sig ud i verden og har nu også ramt Danmark. Trenden kaldes for fairy garden og handler om at skabe sin egen eventyrlige miniaturehave både med færdige produkter og materialer fra naturen.

Yndige alfehaver

Miniaturehaver, fairy gardens, der kan oversættes til alfehaver, er blevet det helt store hit. Det gælder bare om at bruge fantasien, uanset om du har en have eller ej. Og involver endelig børnene. For det er næsten magisk for børn at lege med alfehaver - først at skabe en og senere at passe den. Så slip kreativiteten løs, og skab drømmehaven eller måske drømmehaverne.
Rundt om i landets plantecentre kan man købe et stort udvalg af ting til haverne; her er f.eks. både til den romantiske have, til haven med knald på farverne og til børnenes have – og selvfølgelig også masser af miniplanter, krydderurter og små blomster, som passer i størrelsen til haverne.
Tag også ud i naturen og find materialer til at supplere med, så du f.eks. kan lave brændestabler, lægge sten og skabe en grøn bund med mos. Kig galleriet igennem og få inspiration til din egen alfehave.

Alfehaver

Her kan du købe tilbehør

Kun fantasien sætter grænser i minihaverne. Leg med forskellige materialer, og brug f.eks. dukkehusmøbler eller andet legetøj fra børneværelset - f.eks. bondegårdsdyr, hvis du vil lave en landlilg have. Eller skan du købe produkterne til alfehaver i butikker og på nettet hos bl.a. plantorama.dk, plantasia.dk og KJDesign - Dukkehusmuseum. Du kan også finde masser af inspiration på nettet ved at søge på ”fairy garden”.

Tip: Husk at forsyne haven med et godt dræn eller hul i bunden, hvis den står udenfor.

Stedmoderblomsten egner sig glimrende til alfehaver. Læs mere om den her:

Læs også