Revitalift
Annonce
Hudpleje

Vitamin C giver huden strålende glød og udjævner hudtonen - men bruger du det rigtigt?

6. marts 2023
Annonce for L'Oréal Paris
Du har måske undret dig over, om al den hudpleje, du bruger på huden, egentlig virker. Og svaret er ja, i hvert fald hvis du bruger ingrediensen vitamin C. Det effektive vitamin giver nemlig den fineste glød, udjævner hudtonen og mindsker porer – hvis du altså sørger for at bruge ingrediensen på den rigtige måde. Læs med her, hvor vi guider dig til C-vitamin i hudplejen.
https://dk-femina-backend.imgix.net/2023-02-14/logoloreal.png

Hudplejeverdenen er fuld af nye teknologier, ingredienser og metoder. Synes du nogle gange, det kan være forvirrende, er du bestemt ikke alene! Dog er der en ingrediens, du altid kan vende tilbage til, hvis du bliver i tvivl – nemlig C-vitamin.

C-vitamin går ofte en smule under radaren i hudplejesammenhæng, og det er helt forkert, for citrusfrugternes vitamin er helt fantastisk at putte på huden. Ikke alene giver vitaminet glød; det mindsker nemlig også pigmentpletter, beskytter huden mod forurening og giver en jævn, ensartet hudtone.

Brug C-vitamin alene, eller kombiner det med eksempelvis retinol, der har en dokumenteret anti-age effekt, eller hyaluronsyre, som er en fugtbombe uden lige, for en tredobbelt hudplejeeffekt med alt det bedste, videnskaben endnu har præsteret.

I denne artikel stiller vi skarpt på det gavnlige vitamin, dets virkning – og så guider hudplejenørd og influencer Caroline Hannibal os til nogle af de mange måder, C-vitamin gør underværker for din hud.

L'Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum

Hudpleje kan både være prisvenligt og effektivt på én og samme tid. Revitalift Clinical Vitamin C Serum giver dig alle C-vitaminets fordele for huden, kombineret med en mild peeling. Serummet er formuleret med 12% ren C-vitamin, som i kombination med E-vitamin og salisylsyre bekæmper ujævn hudtone, synlige porer og desuden fine linjer. Efter blot én måneds brug vil du opleve, at huden er blevet glattere og har fået dobbelt så meget glød. Læs mere om det aktive serum i denne artikel, og find det på linket her.

https://dk-femina-backend.imgix.net/2023-03-03/oap-skincare-Revitalift-Vitamin-C-DMI-flatlay-9.jpg

L'Oréal Revitalift Clinical Serum – find det her.

C-vitamin: Sådan gør du

Caroline Hannibal bruger først og fremmest sit L'Oréal Revitalift Clinical Serum til at skabe masser af glød i huden. Om serummet skriver hun: "Det er en fantastisk ingredienskombination med E-vitamin, salicylsyre og 12% ren C-vitamin, der fungerer til alle hudtyper. Det er til dig, der ønsker at lysne mørke pletter, mildt eksfoliere og give glød."

1: Vælg det rette serum

Hvis du synes, C-vitamin lyder som den perfekte ingrediens for dig og din hud, er det første step at finde det rigtige produkt. Her er det gavnligt for dig at kende forskel på de forskellige former for C-vitamin.

L’Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum indeholder den suverænt mest dokumenterede og effektive form af vitaminet, som hedder ’ascorbic acid’. Ascorbic acid er kendt og elsket for sin evne til at give jævnere hud, mindske pigmentpletter og i øvrigt for sin anti-age-effekt: C-vitaminet hjælper nemlig også med at bekæmpe rynker og giver generelt glød i huden.

Selvom C-vitaminet er multifunktionelt og ganske effektivt, er det altid en god idé at kombinere det med andre ingredienser, der yderligere booster de gode effekter.

L’Oréals Revitalift Clinical Vitamin C Serum indeholder foruden sin 12% koncentration af C-vitamin både antioxidativt E-vitamin og salicylsyre (BHA). Salicylsyre er det, du måske kender som en kemisk peeling eller syrepeeling – og bare rolig, det er ikke så farligt, som det måske kan lyde; tværtimod. Salicylsyre er helt fantastisk til en effektiv peeling af huden, der fjerner de døde hudceller, renser tilstoppede porer og generelt forfiner huden.

C-vitamin, E-vitamin og salicylsyre er hovedingredienserne i det aktive koncentrat, der booster hudens teint. Desuden har L’Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum gavnlige effekter både for dig, der døjer med uren eller ujævn hud, dig, der vil pigmentforandringer til livs, eller dig, der ønsker at minimere alderstegn og fine linjer.

Caroline Hannibal anbefaler dig et bruge et serum med ren C-vitamin – som eksempelvis Revitalift Clinical Serum fra L'Oréal – hvis du vil hyperpigmentering fra solens stråler til livs. Desuden anbefaler hun, at du husker solbeskyttelsen, og her er det ideelt at bruge en dagcreme med UV-beskyttelse.

2: Vælg den rette dagcreme

Når du bruger C-vitamin i dit serum, er det en god idé at supplere med en dagcreme, der passer til dit serum. På den måde er du sikker på at få allermest ud af de gode ingredienser. Vi er netop gået ind i forårsmånederne, og det betyder, at det snart er tid til at beskytte sig mod solens stråler igen.

Med L’Oréal Revitalift Clincal Daily UVA Fluid får du både UVA- og UVB-beskyttelse faktor 50. Kombineret med C-vitamin fra dit serum får du således den ultimative beskyttelse til huden, selv når UV-indekset rammer højderne i sommermånederne. Dagcremen indeholder desuden selv et derivat af C-vitamin, nemlig vitamin Cg.

Vitamin Cg, også kendt som ’ascorbyl glucoside’, er en mildere form for C-vitamin. Den har mange af de samme gavnlige effekter som ascorbic acid, og hvis du kombinerer de to former for C-vitamin, har du den perfekte kombination af ingredienser til fin forårsglød i huden.

Med andre ord gør du altså din hud en kæmpe tjeneste ved at kombinere serum og creme fra Revitalift Clinical-serien. På den måde sikrer du nemlig din hud maksimal glød – både sommer og vinter.

Fem spørgsmål til Caroline Hannibal om C-vitamin

Hvorfor skal man bruge et vitamin C serum?

Vitamin C udjævner hudtonen, reducerer synligheden af fine linjer og porer, og så får du glød! Det vil vi allesammen gerne have.

Hvis man har sensitiv hud, kan man så stadig bruge et serum med vitamin C?

Ja, det kan man sagtens, men start med at introducere nye produkter gradvist. Start med at bruge ingrediensen én gang om ugen, og byg din tolerance op derfra.

Hvornår skal man bruge et serum med vitamin C?

Godt spørgsmål. Du kan bruge vitamin C både morgen og aften, men husk at lytte din hud. Det kommer egentlig an på din huds tolerance og sensitivitet.

Hvad gør Revitalift Clinical til et godt serum?

Her handler det om ingredienser. Revitalift Clinical Serum indeholder vitamin C, vitamin E og salicylsyre, hvilket er med til at udjævne huden, gøre porerne mindre og giver dig en fantastisk glød, mens det også fornyer dine hudceller.

Hvad er din største hudpleje-hemmelighed?

Hvis du kombinerer din solcreme med et vitamin C serum, får du højere solbeskyttelse og større beskyttelse mod UV-stråling.

https://dk-femina-backend.imgix.net/2023-03-03/RVLfe.jpg

Kombinér L'Oréal Revitalift Clinical Serum og Revitalift Clinical Daily Fluid for den bedste effekt. Find produkterne her.

3: Opbevar dit C-vitamin rigtigt

Vi har nu fået etableret, at C-vitamin er en yderst gavnlig og multifunktionel ingrediens, der kan gøre underværker for huden. Derfor er det også vigtigt, at du opbevarer dit C-vitamin rigtigt.

Den aktive ingrediens kan oxidere, hvis den eksponeres for lys, luft eller høje temperaturer. Hvis det sker, mister C-vitaminet sine gavnlige effekter, og derfor er det en Opbevargod idé at tage sine forholdsregler.

Tommelfingerreglen er, at du bør holde dit C-vitamin i en lufttæt beholder, huske at skrue låget godt fast og desuden opbevare dine produkter i køleskabet. Det kolde og mørke miljø er præcis, som C-vitaminet kan lide det.

Er du også på jagt efter en hudplejerutine med anti-ageeffekt? Foruden sin evne til at give glød og udjævne hudtonen booster vitamin C kollagenproduktionen i huden. Det betyder altså, at ingrediensen er rigtig effektiv i en anti-age hudplejerutine. Kombinér gerne med en af de andre ingredienser, Caroline Hannilbal nævner i videoen – og læs mere i afsnittet herunder.

Treenigheden: C-vitamin, A-vitamin og hyaluronsyre

Fugt, glød i huden, færre pigmentforandringer, den bedste anti-age og desuden den fineste hudtone overhovedet muligt. Har du det også sådan, at du i virkeligheden vil have det hele?

Det kan du heldigvis få, hvis du kender og bruger tre særlige ingredienser sammen: nemlig A-vitamin, der er kendt for sin anti-age effekter, C-vitamin, der giver glød og jævn hudtone, og hyaluronsyre, der booster huden med masser af fugt.

Brug dit serum med C-vitamin om morgenen, og suppler ved at bruge dit serum med A-vitamin om aftenen. Hyaluronsyre er en mild ingrediens, der altid bidrager til at gøre huden velfugtet og fyldig, og derfor kan du både bruge den både morgen og aften. Start med hyaluronsyre, og brug dernæst vitamin A eller C, inden du slutter af med dag- eller natcreme.

Vil du vide mere om hudpleje?

Så har vi heldigvis mange flere artikler, du kan læse med på. Her finder du influencer og hudplejenørd Caroline Hannibals hudplejerutine, og her kan du læse meget mere om 6 effektive hudplejeingredienser, du kan kigge efter i hudpleje – og ja, C-vitamin er naturligvis en af dem!


Læs også