Nivea
Annonce
Hudpleje

Test din hud: Sådan finder du den rette ansigtscreme

15. januar 2024
Annonce for Nivea
For at opnå de bedste resultater med din ansigtspleje er det vigtigt, at du kender din huds behov. Tag testen her og find ud af, hvilken ansigtscreme, der passer bedst til dig.
Nivea logo

I løbet af en dag udsættes dit ansigt for forurening, røg i luften og sollys. Derfor har den brug for beskyttelse og pleje, hvis den skal holde sig sund.

For at opnå de bedste resultater med din ansigtspleje, skal du sikre dig, at du kender din huds behov og ved, hvad du gerne vil opnå med en ny creme. Det får du muligheden for her, hvor du kan teste hvilken ansigtscreme, der passer til din hud.

Under testen kan du læse lidt om dagcreme, natcreme og øjencreme – hvad har du egentlig brug for?

Tag testen her:

Dagcreme eller natcreme?

Huden skal plejes anderledes om dagen end om natten. Hvor dagcremens vigtigste funktion er beskytte huden i løbet af dagen mod udefrakommende/eksterne faktorer som f.eks. luftfugtighed, vind og vejr, forurening og sol, skal natcremen genopbygge huden.

Natcremer indeholder derfor en masse næring, som huden kan optage i løbet af natten, og som hjælper med cellefornyelsesprocessen. Det lyder jo meget godt, men det betyder altså ikke, at du bør bruge natcreme om dagen. Indholdet af aktive ingredienser er nemlig meget højere i en natcreme, da huden optager 50 % mere i løbet af natten end om dagen, så hvis du bruger din natcreme om dagen, mens din hud er i "forsvarsposition", så får du ikke glæde af de mange aktive ingredienser. Desuden bliver din hud mere fedtet, da den ikke kan optage alle ingredienserne.

Kort sagt, så har dagcremer og natcremer forskellige formål til forskellige tidspunkter på døgnet, hvorfor både dag- og natcreme bør indgå i din hudplejerutine. Du får det bedste resultat, hvis du benytter cremer fra samme serie, så de arbejder mod det samme resultat.

Bør man bruge øjencreme?

Øjencreme har det med at blive overset – men du bør få øjnene op for den lille tube. Huden ved øjnene er nemlig meget tynd og ekstremt følsom i forhold til huden i resten af ansigtet. Det betyder også, at huden er mere modtagelig over for påvirkninger som tør luft, solskin og søvnmangel.

Desuden blinker du op til 10.000 gange om dagen, hvilket hurtigt kan sætte sit aftryk. Hvis du ønsker at udsætte din huds aldring, er området omkring øjnene derfor et godt sted at starte, og du kan med fordel bruge en øjencreme, der indeholder Q10, som er hudens eget naturlige anti-age forsvar. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv – rynker er naturlige, så bær dem med stolthed, eller brug en creme, der kan mindske dem, hvis det er det, du har lyst til. Der er intet rigtigt og forkert – kun, hvad der føles rigtigt for dig.

https://imgix.femina.dk/2022-05-18/001332_en_GL_XCAT_NX21E02_Core_Assortment_133_81287-online_1180_png.png

Hvad er Q10?

Q10 findes naturligt i kroppens celler, men niveauet falder med alderen. Q10 er vigtig for hudens evne til at genopbygge sig selv, og den beskytter desuden mod oxidativ stress – ubalance i huden – hvilket har en betydning for hastigheden af hudens aldringsproces. Du kan derfor med fordel inkorporere Q10 i din daglige hudpleje, hvis du ønsker at udsætte hudens aldring – helt naturligt.

Niveas serie med Q10 beskytter mod for tidlig aldring, stimulerer hudens egen kollagenproduktion og forbedrer hudens fasthed og elasticitet. I serien finder du cremer til flere forskellige aldre og hudtyper, så der er helt sikkert også en creme til dig.

Læs også