Hudpleje

Rosacea: Slip af med din rødmen!

af Lonnie Kjer 29. april 2014
Foto: Shutterstock
Rødme lige midt i ansigtet uden at være flov eller forpustet? Så er du måske en af de mange, der lider af hudsygdommen rosacea, som rammer op mod hver 20. voksne dansker – flest kvinder. Men dét er der (flere) råd for nu.

Rosacea. Det rammer selvværdet og selvtilliden. Giver bekymringer, usikkerhed og gør bare livet mere besværligt. Den ukontrollerede rødme, som en hel del må finde sig i, og som gør hverdagen ekstra udfordrende.

Undersøgelsen …

Er gennemført i otte lande. I Danmark i november 2013 blandt 501 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 25-64 år bredt fordelt på region, alder og køn.

Knap hver tredje (29 %) med rosacea angiver, at deres huds udseende har gjort deres selvværd og selvtillid lavere

Personer med rosacea er typisk mindre tilfredse med deres kropsfigur og udseende

23 % vil betale 4500 DKK eller mere for at fjerne rosacea 

Rosacea - og nye løsninger? Men noget tyder på, at det behøver de heller ikke længere. I hvert disker lægemidlet Miravso op med løfter om et godt alternativ til den kraftige foundation, de dyre laser-løsninger og andre cremer og tabletter, som hidtil har været de Rosacea-ramtes muligheder - og af og til med effekt.

Irriterende rødmenÅrsagen til Rosacea kender man ikke til. Men man ved, at sol, stærke krydderier eller alkohol kan få sygdommen til at blusse op, og dét med den karakteristiske rødmen, som især sidder midt i ansigtet, på kinder, næse, hage og pande.

… med store konsekvenserOg ikke nok med det. Huden i ansigtet kan samtidig blive ujævn med bumser, afskalninger og tydelige blodkar, og Rosacea er ikke kun irriterende synlig og aldeles ubehagelig.

Det har også store psykiske konsekvenser som 'sidegevinster', viser en undersøgelse af analyseinstituttet Bryter på vegne af Galderma.

Rosacea - uden kontrolFor vi bemærker det, når personer pludselig rødmer, og det har en betydning for, hvordan vi vurderer de personer, og hvordan de selv føler, de bliver opfattet. Og nej, de er hverken mindre begavet eller mere nervøse end resten af os. Rosacea kan du bare ikke sådan kontrollere.

Mirvaso … måske!Eller også kan du. For med Mirvaso er løsningen måske lige ved hånden. Det kræver en recept fra din læge, men så er der også hurtig afregning, lover produktet. En indsmøring af gelen skulle virke efter 30 minutter og kunne dæmpe rødmen i helt op til 12 timer. Det er da et forsøg værd …

"Mirvaso® er det eneste godkendte lægemiddel, der virker direkte mod ansigtsrødme ved rosacea og giver en nyskabende behandling mod sygdommen. Påført én gang om dagen virker Mirvaso® hurtigt og reducerer ansigtsrødme ved rosacea," udtaler Galdermas administrerende direktør, Humberto C. Antunes.

Se, hvordan det virker i vidoen HER!

Tjek før- og efterbillederne: 

 

Eve Lom Kiss Mix LæbepomadeFIND DEN I Q-SHOPPEN!