Hudpleje

Makeupartistens tips til den perfekte hud

23. marts 2016
af Pernille Buhl
De fleste af os har helt styr på at bruge flydende foundation – men cremet contour, highlighter og blush er måske lidt sværere discipliner. Her får du makeupartistens bedste råd til at tackle dine nye cremede venner.

FOUNDATION

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation, 295 kr. Bobbi Brown Foundation Stick, 345 kr. RMS ’Un’Cover-up, 295 kr.

 

For god ordens skyld skal vi lige forbi begrebet foundation. Det vigtigste er at finde den farve, der passer bedst til din hudfarve, men nogle mennesker er lidt mørkere i ansigtet end på halsen, nogle har fregner, andre har pigmentpletter eller lignende, og hvad gør vi så? Jo, reglen er, at farven skal matche halsen.

 

HVORDAN? For at finde den rigtige nuance, så skal du tage produktet og lave en stribe fra kæben og ned på halsen. Så kan du nemlig se, om farven passer. Læg herefter din foundation så tyndt på som muligt, og husk at lægge det en anelse ned ad halsen, så du ikke ender med den famøse streg på kæbelinjen!

 

TIP: Brug fingrene til dine cremeprodukter, de blender nemmere ved kropstemperatur.

 

CONTOUR

Clinique Chubby Stick Sculpting Contour, 215 kr. Benefit Dew The Hoola, 245 kr. NARS Sephora Matte Multiple Vientiane, 320 kr. 

Contour er en skygge, du kan lægge for at gøre ansigtet smallere, f.eks. under kindbenene. Det vigtige her er, at man har styr på, hvor contouren skal ligge, ellers ender man nemlig med at se snavset ud!   HVORDAN? Find kindbenet med fingrene, og ryk bevægelsen lidt nedad, så kan du mærke, du går fra knogle til blødt ... lige DÉR skal din contour ligge, lige under kindbenet. Påfør med fingrene lidt af dit cremede contourprodukt fra øret og halvvejs ned mod kinden. Blend det så godt ud, at det ikke ses tydeligt, men i virkeligheden bare er en skygge.   SE OGSÅ: Contouring - sådan former du dit ansigt trin-for-trin  

Highlighter

NARS Sephora Multiple Copacabana, 320 kr. Benefit High Beam, 250 kr. MAC Cosmetics Cream Color Base Pearl, 160 kr.   Highlighter er et shine-produkt, som er contourens modstykke – det vil sige, at den lægges for at fremhæve steder i ansigtet. Eksempelvis kan highlighteren ligge på selve kindbenet lige over din contour. Når du har lagt din highlighter på kindbenet, skal den blendes ind i huden, så den egentlig ikke ses, men bare reflekterer lyset.   Blending betyder at blande og fjerne tydelige overgange fra det ene produkt til det andet.

 

BLUSH

Ellis Faas S302 Fresh Coral, 239 kr. Tromborg Creamy Lip Cheek Eye Powder Misty Rose, 180 kr. RMS lips2cheek Demure, 295 kr.   Blush er den fine lille finish, der giver farve og liv til kinderne. De fleste har nok prøvet blush i et pudderprodukt, men de cremede af slagsen er ikke kun lækre og fås i mange flotte farver, de kan også bruges til mere end én ting. Man kan f.eks. duppe lidt af sin blush på læberne for at få en fin rød tråd gennem makeuppen. En blush kan ses som afslutningen på highlighteren og contouren. De tre produkter ligger tæt op ad hinanden, men har alligevel hver deres plads.   HVORDAN? Når du skal påføre din blush, er det nemmest, hvis du smiler. Så kommer de skønneste æblekinder frem, og det er lige præcis dér, din blush skal ligge. Og så bliver man så glad af alt det smileri, at dagen kun kan blive god!   SE OGSÅ: Rens dig til skønhed