Hudpleje

LeAnn Rimes er færdig med at skjule sin psoriasis - nu deler hun hudløst ærlige billeder

af Freja Bang Lyngbo 30. oktober 2020
Foto: Screenshot fra LeAnn Rimes' Instagram
"Jeg håber, at alle dem, der også har holdt på sig selv, har modet til at træde ud af buret," siger sangerinden LeAnn Rimes. I en smuk billedserie viser hun sine psoriasis-pletter frem.

"Det her er min mulighed for at være skamløst ærlig omkring, hvad psoriasis er, og hvordan det ser ud". 

Sådan skriver den amerikanske sangerinde og skuespiller LeAnn Rimes i et opslag på sin Instagram-profil, hvor hun deler to intime billeder af sin krop og de psoriasis-pletter, der dækker den.

"Musik har været min gave og grunden til, at jeg er her. Men jeg ønsker at give en stemme til andre dele af mig. Og jeg vil give en stemme til noget, som så mange andre mennesker går igennem," skriver hun i opslaget.

Billederne lagde hun op, efter at hun forleden i magasinet Glamour delte sin historie om at leve med hudsygdommen.

I artiklen fortæller sangerinden, at hun var blot to år gammel, da hun blev diagnosticeret med psoriasis. Alligevel har hun hele livet forsøgt at skjule sin hudsygdom — og sig selv — for omverdenen. 

"På scenen bar jeg strømpebukser eller cowboybukser — selv i 35 graders varme. Under min trøje var hele min mave dækket af tykke sår, som gjorde ondt og blødte. I så stor en del af mit liv følte jeg, at jeg skulle gemme mig væk," skriver hun i artiklen.

Vil ikke gemme sig mere

Men nu har den 38-årige sangerinde fået nok. Hun vil ikke længere lade sygdommen bestemme over hendes liv.

"Vi lever i en tid lige nu, hvor vi alle er blevet afskåret fra alt det, vi troede vi havde brug for - og nu kan vi se, hvor meget vi er værd, og hvor gode nok vi er uden alt muligt "bullshit". Vi er værdige uden makeup og alt det overfladiske. Vi fortjener kærligheden uden at skulle arbejde for det," skriver hun.

LÆS OGSÅ: Grå er en hårfarve, gammel er en følelse 

"Jeg håber, at alle dem, der også har holdt på sig selv, har modet til at træde ud af buret. Når vi tillader os selv ikke at holde på os selv, kommer vores liv tilbage til os," slutter hun.