Hudpleje

Hudpleje: Her er de 10 største hudplejetrends lige nu

28. marts 2019
af Tone vid Skipá, kk.no. Oversat til dansk af redaktionen
Foto: Panthermedia
Her er begreberne, koncepterne og ingredienserne, som skønhedsbranchen taler mest om i 2019.

 

1. Blåt lys

De fleste af os eksponeres dagligt for blåt lys (High Energy Invisible Light/HEV) fra computere og smartphones. Mange af os udsættes også for store doser forurening, fordi stadig flere af os flytter ind til byerne, og fordi vi rejser mere. Forskning viser, at det blå lys og forureningen påvirker huden negativt. Skønhedsproducenterne har udviklet urbane cremer med plantebaserede filtre, som beskytter mod HEV, ofte med ekstra doser med vitaminer, der neutraliserer frie radikaler fra forurening.

 

2. Fra naturen

Rose, cica og troldhassel er ingredienser, der er blevet anvendt i folkemedicinen i århundreder, men som nu er hotte ingredienser i den moderne hudpleje. Rose er måske den mest kendte og er blandt andet rig på glødgivende og hudforbedrende C-vitamin. Derudover har den en beroligende effekt på huden. Troldhassel findes i produkter lavet til at regulere produktionen af talg og bumser. Løver ruller sig bl.a. i cica for at hele sår, og bliver derfor brugt i produkter pga. sin helbredende effekt på sår og sensitiv hud.

 

JURLIQUE Rose Moisture Plus Moisture Balancing Serum 30 ml. 395 kr. KIEHL'S Centella Sensítive Cica Balm 345 kr. Paula's Choice Skin Balancing Pore-Reducing Toner, 229 kr.

 

3. Bæredygtige valg

Standarden i skønhedsbranchen er heldigvis efterhånden, at al emballage skal være genanvendelig, at alle i produktionskæden arbejder under gode arbejdsvilkår, og at lønnen er rimelig. Flere og flere skønhedsmærker går op i at de naturlige råvarer er købt til en fair pris, og at de er så rene som overhovedet mulige og gerne økologiske. Veganske produkter er en hot trend, blandt andet for at beskytte dyrene. Brugen af vand er blevet smartere, plasten fra verdenshavene bruges til emballage, og man prøver at redde koralrevene med nye solfiltre, der ikke gør skade, når du bader.

Rudolph Care Acai Anti-ageing Facial Moisturizer, 595 kr. KORRES Wild Rose Advanced Repair Sleeping Facial All Skin Types 40 ml, 298 kr. Trilogy Certified Organic Rosehip Oil 45 ml., 379 kr.

 

4. Transparens

Det er ikke sådan, at alle producenter mener, at det naturlige og økologiske er der bedste for din hud. Men trenden er, at du skal vide med sikkerhed, hvad der er i din creme, så du selv kan vurdere og vælge, hvad du ønsker at bruge. Nogen skriver hele ingredienslisten på selve produktet, mens andre lægger den fulde liste ud på hjemmesiden med en beskrivelse af, hvilke egenskaber hver ingrediens har.

Matas Mild Micellar Water Sensitiv Hud, 70 kr. Karmameju Couture/Øjencreme 01, 379 kr. Rudolph Care, Acai Body Balm Limited Edition 995 kr.

 

5. De-aging

Enkelte skønhedsmærker er gået bort fra ordet antiage, og bruger i stedet ordet de-age. Uanset hvad, handler det om at bruge helbredende og plejende ingredienser, der heler sensitiv hud forårsaget af overdreven brug af stærke antiageprodukter og -behandlinger. Så i stedet for at satse på en strammere hud med færre rynker og mindre pigmentering, bør du hellere bruge produkter, der reparerer hudbarrieren.

Clinique Repairwear Laser Focus Eye, 455 kr.  Biotherm Life Plankton Mask, 465 kr. Dermalogica Intensive Moisture Balance 565 kr.

 

6. J-beauty

Koreansk hudpleje har taget Vesten med storm med sine ti hudplejetrin til fejlfri hud. Det passer bare ikke til alle med så mange trin, og derfor er der efterspørgsel på effektive multiprodukter. J-beauty, der siges at tage sin oprindelse i K-beauty, har derfor fået en større indflydelse i markedet. Produkterne er ofte baseret på naturlige ingredienser, men er højteknologiske og særdeles effektive. Hvert produkt har flere funktioner, hvor rens, beskyttelse og finish-produkter er de vigtigste.

 

7. Skræddersyet

Ingen hud eller hudtilstand er den samme, så mange mener, at hudplejen bør tilpasses den enkelte forbruger. Flere skønhedsmærker tilbyder ”facemapping” eller ”screening”, hvor ansigtet kortlægges, så du får et hudprogram, skræddersyet til dine behov. Andre blander det, de mener er det perfekte serum, mens du venter, eller du kan selv blande en udvalgt eliksir fra en universal base.

Dermalogica facemapping Clinique ID

 

8. Multivitamin

Vitaminer både forlænger beskyttelsen af SPF, er fugtighedsgivende, giver glød, jævner hudtonen, reducerer rynker og strammer op. Den mest populære blanding er A, C og E-vitamin, men forskellige former for B-vitamin er også en almindelig ingrediens i vitamin-cocktailen. Retinol er supervarianten af A-vitamin med videnskabeligt dokumenteret effekt på rynker. C-vitamin beskytter mod frie radikaler fra forurening, giver glød og lysner huden, mens E-vitamin er fughtighedsgivende.

Murad SPA Supply Murad Multi-Vitamin Infusion Oil, 700 kr.  Beauté Pacifique D-Force Risk Management Dagcreme, 589 kr. The Body Shop, Vitamin C Glow Boosting Moisturiser, 225 kr.

 

9. Probiotika

Probiotiske bakterier er kendt for deres afbalancerende effekt på dine tarme. Probiotiske bakterier har også en afbalancerende effekt på huden, og er generelt med til at gøre huden stærkere. Probiotiske produkter passer til de fleste hudtyper og hudtilstande – fra sensitiv og tør hud til fedtet hud med akne. De er også ideelle produkter til en miljøpåvirket hud i ubalance. Derudover findes der præbiotiske produkter, som har mange af de samme effekter. Præbiotika er slet og ret maden/benzinen til probiotiske bakterier og er plantebaseret.

Aurelia Cell Revitalise Day Moisturiser, 550 kr. Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster, 450 kr

 

10. Hudpleje i koncentreret form

Vi sætter højere krav til vores skønhedsprodukter. De skal ikke bare lugte godt og være rare at påføre, de skal også give resultater, og allerhelst fra første påføring. Ampuller, olier og masker er produkttyper, som giver meget pleje på en gang. Da ampullerne er små, behøver de mindre fyldstof og konserveringsmiddel, noget der giver mere plads til de aktive ingredienser. Engangsmasker giver også intens pleje og er et super supplement til den daglig hudpleje.

Rituals Firming Ampoule Boosters, 255 kr. 

Elizabeth Arden Prevage Prevage Progressive Treatment, 1.250 kr

 

 

 

Læs også