Guide: Hvilket serum passer til dig og din hudtype?
Annonce
Hudpleje

Guide: Hvilket serum passer til dig og din huds behov?

5. februar 2024
Annonce for Lancôme
Et serum er en af hudplejens helt store favoritter – men hvilken variant skal du gå efter? Her kan du blive klogere på, hvilke aktive ingredienser, der passer til dig og dine behov.
Guide: Hvilket serum passer til dig og din hudtype?

Drømmer du også om en ensartet hud med masser af fugt og glød? Så kan et serum, med en ideel og aktiv formel, meget vel være svaret.

Et koncentreret og effektivt serum med de rette ingredienser kan nemlig hjælpe dig med at opnå de resultater, du ønsker. Derfor er et serum en god og nem måde at tilføre et effektivt indslag i din hudplejerutine.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal bruge det, og hvilke formler der passer til dig – så kan du læse med her.

Hvilket serum skal du vælge?

Det kan være meget forskelligt, hvad huden har brug for, og hvilke udfordringer, vi oplever. Derfor er det en god idé at dykke ned i, hvad de forskellige serummer kan. På den måde er du nemlig sikker på, at du finder det rette match – og den variant, der passer perfekt til dig og din hud.

Her kan du blive klogere på, hvilke ingredienser, der kan hjælpe dig med at opnå det resultat, du drømmer om.

Til dig, der har brug for fugt

De fleste af os har prøvet at have tør hud – og det kan både være ubehageligt og frustrerende. Hvis du er en af dem, der kan nikke genkendende til følelsen af, at huden tørrer ind kort tid efter, du har plejet den – så er et serum med hyaluronsyre måske det rette match til dig.

Hyaluronsyre har nemlig den store kvalitet, at den kan binde fugten i huden. Derfor kan hyaluronsyre være vejen til en blødere hud.

Til dig, der ønsker mere glød

Længdes du efter en smuk hud med masser af glød? Så kan et serum med C-vitamin meget vel gå hen at blive din nye bedste ven. Vitamin C er bedst kendt som citrusfrugternes vitamin. Udover at tilføre masser af liv og glød, så kan den kraftige antioxidant også mindske fine linjer og pigmentforandringer.

Som et ekstra plus fungerer C-vitamin nærmest som et skjold mod udefrakommende faktorer, og beskytter huden mod rynker og solskader.

Til dig, hvis hud forandres

Tidens tegn er en realitet for os alle. Så er du et sted i livet, hvor huden er i forandring, så kan et serum med Niacinamid være den ideelle løsning.

B3 vitaminet Niacinamid er nemlig et vaskeægte vidundervitamin, der foruden sine anti-age egenskaber – også er fordelagtig i kampen om at reducere urenheder, forstørrede porer og rødme.

Derfor er et serum med Niacinamid godt til dig, der døjer med urenheder eller som ønsker at fokusere på en hudpleje, der kan hjælpe med at reducere fine linjer og rynker.

Niacinamid kan derfor være den rette hjælp, hvis du ønsker at forbedre hudens elasticitet, glød og udstråling.

Guide: Hvilket serum passer til dig og din hudtype?

Sådan kommer du i gang

Når du har fundet ud af, hvilke ingredienser, der passer til din hudtype, er du klar til at implementere et serum i din hudplejerutine. Her har vi samlet to gode bud på serummer, som kan passe til dine behov.

Herunder kan du læse om produkternes kvaliteter – og blive klogere på, hvordan du skal anvende det.

Advanced Génifique Serum

Advanced Génifique Serum indeholder ingredienser som hyaluronsyre og Vitamin C, ligesom den er beriget med forskellige præ- og probiotika-ekstrakter. Formlen passer til alle hudtyper, og efterlader en blød, styrket og ensartet hud med masser af glød.

https://imgix.femina.dk/2024-01-15/serum-1.jpg

Serummet kan desuden hjælpe med at gøre huden modstandsdygtig overfor ydre påvirkninger – ligesom den kan gøre huden bedre til at holde på fugten.

Læs mere om Advanced Génifique Serum her.

Rénergie H.C.F. Triple Serum

Rénergie H.C.F. Triple Serum er lidt af en multitasker. Serummets formel består nemlig af ingredienser som hyaluronsyre, C-vitamin + niacinamid og ferulinsyre.

https://imgix.femina.dk/2024-01-15/lancome-serum-2.jpg

Det helt særlige ved produktet er, at de tre aktive ingredienser ikke kan kombineres i en formel. Derfor er de også placeret i tre forskellige kamre, og bliver først blandet sammen, når serummet påføres på huden.

De aktive ingredienser er altså forenet i en tredobbelt dosis i en innovativ anti-age serum, der behandler og plejer huden lag for lag.

Læs mere om Rénergie H.C.F. Triple Serum her.

Hvordan bruger du det?

Når du har fundet det rette serum, er det tid til at tage det i brug. Her kan du se hvordan.

  1. Rens: Første step er at rense dit ansigt helt fri for makeup og urenheder.
  2. Plej: Ved andet step er du klar til at bruge dit serum. Påfør serummet i ansigtet og på halsen med udadgående og opadgående bevægelser. På den måde har de aktive formler rig mulighed for at arbejde med huden.
  3. Fugt: Efter dit serum er trængt ind i huden, er det tid til at afslutte din hudpleje med din yndlingscreme.

Ved implementeringen af det rette serum, kan du altså målrette din hudpleje mod specifikke behov og resultater.

Læs mere om Lancômes serummer her.

Læs også