Vichy
Annonce
Hudpleje

5 ting, der undrer os ved hudpleje til rynker og fine linjer

27. februar 2023
Annonce for Vichy
De fleste bruger en eller anden form for hudpleje, for det siger eksperterne, vi skal. Men betyder det egentlig så meget, at vi plejer huden? Vi har undersøgt de ting, der undrer os ved hudpleje til moden hud.
Vichy

Vi renser, vi scrubber, vi plejer med serum og creme. Den gode hudplejerutine med anti-age effekt kræver også lidt forarbejde for at finde de rigtige produkter og ingredienser, der, ifølge videnskaben, viser lovende resultater på rynkerne. Men gør alle vores anstrengelser egentlig en forskel?

For kan man egentlig se forskel på huden, hvis vi dropper at rense først – og behøver vi overhovedet hudpleje, hvis vi ikke har noget imod rynker? Vi har sat os for at undersøge fem ting ved hudpleje til forebyggelse af rynker og fine linjer, som vi længe har undret os over.

VICHY LIFTACTIV SPECIALIST

Vichys hudplejeserie Liftactiv Specialist er en avanceret anti-age-serie, der modvirker rynker, fine linjer, pigmentforandringer og forbedrer hudens tekstur. Den hjælper med at bevare hudens fasthed og beskytte den mod aldringstegn. ​​​​Læs mere om Liftactiv Specialist-serien her.

1. Får jeg ikke rynker og fine linjer, uanset om jeg plejer min hud eller ej?

Der findes efterhånden utallige hudplejeprodukter på hylderne, og vi kan somme tider undre os over, om de nu også virker. For uanset hvor meget hudpleje vi bruger, kan vores hud vel ikke blive fuldstændig glat og spændstig for evigt?

Selvfølgelig kan din hud ikke forblive rynkefri for evigt. Men de seneste år har forskning vist, at visse ingredienser i anti-age hudpleje faktisk har en dokumenteret effekt.

En af disse er kollagen-peptider. Kollagen-peptider er signalstoffer, der fortæller kroppen, at den skal producere mere kollagen. Med årene falder vores produktion af kollagen nemlig, hvilket er en af årsagerne til, at vi udvikler rynker og fine linjer. Kollagen-peptider gør, at huden i højere grad selv kan danne ny kollagen. De bidrager dermed til at øge hudens spændstighed og minimere rynker og fine linjer.

En anden ingrediens, som ifølge forskningen er effektfuld mod aldringstegn, er B-vitaminet Niacinamid. Niacinamid er blevet kaldt en sand multitasker, når det kommer til hudpleje, og det modvirker blandt andet pigmentering, urenheder og beroliger huden.

Allerede i 30’erne begynder de fine linjer at blive permanente, mens huden begynder at føles stram og tør, når du har været i bad. Vil du gerne bruge anti-age-hudpleje, er det altså et godt tidspunkt at starte.

Det er også værd at have in mente, at en velplejet hud er vigtigt for meget mere end blot et glat udseende. Huden er vores skjold mod verden, da den beskytter vores indre organer og regulerer vores kropstemperatur. Netop derfor er det vigtigt, at du passer godt på din hud og sørger for at pleje og beskytte den.

2. Hvordan plejer jeg min hud, hvis jeg ikke orker en lang hudplejerutine?

Vi har mange gange haft som nytårsforsæt, at I år vil vi starte hver dag med at pleje vores hud med den helt store rutine med rens, skintonic, serum, øjencreme, creme og olie. Og alligevel oplever vi ofte, at vi hellere vil sove længe end at bruge tid på en lang og udførlig hudplejerutine.

Men i virkeligheden er få, simple trin hver morgen nok til at sørge for, at du passer godt på din hud hele livet. Vi har testet Vichys Liftactiv Specialist B3 serum og Collagen Specialist dagcreme samt Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+.

Vichy

Find Liftactiv Specialist B3 serum her.

Step 1: Liftactiv Specialist B3 serum

Serum er et koncentreret hudplejeprodukt, du bruger før din creme. Det har til formål at styrke og pleje intenst ved at trænge dybere ind i huden.

Når du har renset din hud, doserer du 3-4 dråber af Liftactiv Specialist B3 serum, som du blidt fordeler med fingrene i ansigtet. Liftactiv Specialist B3 serum har en dejligt let og flydende konsistens og absorberes derfor lynhurtigt i huden uden at føles fedtet. Efter brug føles huden glat, fugtet og blød og ser mere jævn og strålende ud.

Liftactiv Specialist B3 serum indeholder niacinamid, også kendt som B3-vitamin, som er en effektiv multitasker, når vi taler hudpleje. Derudover indeholder serummet et glykolsyrekompleks og peeling-ingredienser, som er særligt gode, hvis du ønsker at mindske pigmentpletter, rynker og fine linjer.

Vichy

Find Liftactiv Collagen Specialist Day Cream her.

Step 2: Liftactiv Collagen Specialist Day Cream

En dagcreme er tykkere i konsistensen end et serum og bidrager til huden med masser af fugt. Den forbedrer desuden elasticiteten og holder huden smidig og stærk.

Du bruger Liftactiv Collagen Specialist Day Cream efter dit serum. Påfør en mængde cremen på størrelse med en ært, og fordel cremen i hele ansigtet og dekolletage. Dagcremen føles som en mellemting mellem en gel og en creme, hvilket giver cremen en silkeblød konsistens. Den giver en kølende følelse på huden, trænger let ind og efterlader huden spændstig og gennemfugtet.

Liftactiv Collagen Specialist Day Cream indeholder en masse næringsrige hudplejeingredienser, som hjælper med at fugte huden, give glød og modvirke rynker og fine linjer. Vitamin C og kollagen-peptider forbedrer hudens spændstighed og reducerer synligt rynker, fine linjer og pigmentpletter. Cremen indeholder desuden niacinamid, som er et multifunktionelt vitamin, der både udjævner hudtonen, fugter og beroliger huden.

Vichy

Find Capital Soleil UV-Age SPF 50+ her.

Step 3: Capital Soleil UV-Age SPF 50+

Solens stråler er en af de primære grunde til, at vi får rynker og andre aldringstegn. Mens UVB-stråler er dem, der giver huden farve, er UVA-stråler dem, der forårsager aldringstegn. En ansigtssolcreme har til formål at beskytte din hud i ansigtet mod solens stråler, og hvis du bruger solcreme med en høj solbeskyttelsesfaktor, passer du bedst muligt på din hud.

Vichys Capital Soleil UV-Age SPF 50+ er en ultralet solcreme med anti-age-effekt og avanceret beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler. Formlen er beriget med niacinamid, som udjævner hudtonen, peptider, som giver en glattere hud, probiotiske fraktioner og Vichys vulkanske vand, som styrker hudbarrieren. Det betyder, at du får solcreme og hudpleje i ét, da solcremen forebygger rynker og fine linjer, pigmentpletter og oxidativ stress i huden forårsaget af UV-stråler. Den modvirker forureningspartiklers negative effekter på huden og er desuden vand- og svedresistent.

Du påfører Capital Soleil UV-Age SPF 50+ i ansigtet og på halsen hver morgen som det sidste trin i din hudplejerutine. Den kommer i en lille flaske, som er let at tage med på farten. Konsistensen på solcremen er meget flydende, hvilket gør den nem at påføre i et jævnt lag. Samtidig er den usynlig, når den kommer på huden, så du behøver ikke bekymre dig om hvide plamager. Sidst, men ikke mindst: Solcremen er let og drøj i brug – og så føles den ikke fedtet på huden som andre solcremer. Husk at ryste flasken før brug.

3. Er en god hudplejerutine det eneste, der skal til for at passe på huden gennem livet?

Reklamer vil ofte have os til at tro, at vi kan kurere vores hud med de rette hudplejeprodukter, og derfor kan vi fristes til at tro, at hvis vi blot renser huden og bruger creme, så behøver vi ikke tænke på andet.

Men der er mange andre ting, du bør tænke over, hvis du gerne vil passe godt på din hud. Vichy har længe haft et stort fokus på det, de kalder exposome faktorer – altså de mange elementer, der påvirker hudens udseende, herunder miljøfaktorer, adfærdsfaktorer og hormonelle faktorer.

Hormonelle faktorer: Du kender måske godt følelsen af, at pubertet, menstruationscyklus, graviditet og overgangsalder kan få dig til at slå ud. Dette er hormonelle faktorer, som påvirker huden.

Miljøfaktorer: UV-stråling, forurenende stoffer og mikropartikler, temperaturer og luftfugtighed er alle miljøfaktorer, som kan have en indvirkning på din hud.

Adfærdsfaktorer: Det er nok ikke første gang, du hører, at det, du indtager, kan påvirke din hud. Kost, alkohol, rygning og for lidt væske er alle eksempler på adfærdsfaktorer, der kan gøre livet surt for din hud. Andre adfærdsfaktorer, der kan påvirke din hud negativt, er stress, mangel på søvn og fysisk aktivitet. Det samme gælder, hvis du opholder dig i solen og undlader at bruge solcreme.

4. Gør det overhovedet en forskel, om jeg renser makeuppen af før sengetid eller om morgenen?

Nogle gange kan vi være så trætte om aftenen, at vi ikke orker at bruge mere tid end højst nødvendigt på badeværelset. Hudplejerutinen er ofte det, vi har lyst til at springe over, og for nogle går det også at skippe rutinen en enkelt aften. Men i længden vil det gå ud over din hud.

Fjerner du ikke makeup og renser huden, før du går i seng, sidder både makeuprester, bakterier og andet snavs i ansigtet hele natten, og du lader ikke huden få luft og ro. Bruger du mascara, er det også vigtigt at fjerne den før sengetid, da øjenvipperne let knækker mod hovedpuden, når de er stive og tørre.

5. Jeg er med på, at der er mange ting, som er dårligt for huden. Men hvad er det værste?

Der er mange ting, vi bør beskytte vores hud mod, jo ældre vi bliver, og det er svært at sige, hvad der er det værste. Nogle siger, at solen er hudens værste fjende – og der er noget om snakken. I hvert fald kan den både give os solskoldninger, speede hudens aldringsproces op og give rynker, pigmentforandringer og leverpletter.

Derfor er det vigtigt, at du beskytter din hud mod solen. Faktisk er det en rigtig god idé at bruge en generøs mængde ansigtssolcreme hver dag, da du udsætter huden for UV-stråling hele året, så snart du træder ud ad døren.

Vichys Capital Soleil UV-Age SPF 50+ er en ultralet solcreme, der beskytter effektivt mod både UVA- og UVB-stråler. Find den her.

Læs også