https://imgix.femina.dk/media/3e4b3d03c4e34516b924f4115384f3ee.jpg
Stil

Hold på formerne

14. april 2011
af Elsebeth Mourizen og Majbritt Olsen
Foto: All Over
Hvem skulle tro, at Bridget Jones’ hudfarvede støttebuks skulle gøre det populært og ligefrem sexet at gå i undertøj, som strammer op og gør forskellen mellem buttet og bedårende? Shapewear, som trenden kaldes, er det hotteste i lingeri lige nu

Grinede du også i 2001, da Bridget Jones overvejede, hvad der skulle under den lille sorte kjole på hendes date med charmør-chefen Daniel Cleaver for at holde maven inde? Siden har debatten bølget for og imod, om det er "snyd" at skjule dellerne på en date, fordi sandheden kommer frem i lyset på et eller andet tidspunkt, men det har ikke stoppet kvinder verden over i at tage trusserne til sig alligevel.

Bridget banede vejen
Undertøjsfabrikanterne har smedet, mens trenden er varm, og "shapewear", som det ny, moderne lingeri kaldes, er det størst voksende marked. Og på de små 10 år, der er gået, siden Bridget Jones luftede de ucharmerende maxi-trusser, er der sket en kæmpe udvikling, både designmæssigt og teknologisk.
- Det er rigtigt, at Bridget Jones-karakteren har gjort meget for denne nye trend. Det er blevet legalt at snakke om og gå med for alle kvinder, ikke mindst når de kendte viser og erkender, at de er "på shape". Ja, det er noget, man bliver afhængig af! siger repræsentant Lilli Hoy, som har arbejdet for Triumph International i 16 år og ikke set noget lignende.

Slankende nederdel

Køb slankende nederdel
i feminashoppen.dk

Både praktisk og sexet
- Grunden til, at der er kommet sådan et boom i shapewear, er nu også, at man nu kan se sexet ud i det. Der er flere farver at vælge imellem - bl.a. pink, der er feminine detaljer med blonde, hulmønstre og små sløjfer, og så vigtigst af alt, at teknologien har gjort det muligt at fremstille materialer som bl.a. mikrofibre, så man kan strikke undertøjet i form og derved undgå synlige sømme. Undertøjet bliver virkelig din "anden hud", siger Lilly Hoy.

Kvinder vil altid skjule deller
Nu er stort set alle lingerifirmaer kommet med på moden, og Lilly Hoy mener, at kvinder altid vil have brug for at skjule den uklædelige delle og kunne glæde sig over, at de kan trække 4-8 mm af talje- eller hoftemål med shapewear, så de selv føler, at tøjet sidder pænere.
Medmindre man selvfølgelig har en kæreste, der som Mark Darcy siger til Bridget Jones: - Jeg elsker dig som den, du er.

Relevante links
Er du æble, pære eller timeglas?

Guide: Tips til store bryster

Læs også