https://imgix.femina.dk/media/article/1623_ikeaart.jpg
Stil

HAY og IKEA går sammen om designmøbler

10. juni 2016
af Charlotte Hallbæck
Foto: IKEA
Det blå-gule varehus kommer fra efteråret 2017 til at indgå samarbejde med danske Hay om en ny boligkollektion med fokus på skandinavisk design og samvær.

Der står en Billy-reol, en Klippan-sofa eller et Lack-bord i rigtig mange danske hjem, for den svenske varehusgigant IKEA rammer bredt i deres sortiment. Men fra efteråret næste år kan vi glæde os til endnu mere IKEA – nu bare med danske undertoner.

Den danske designvirksomhed HAY har nemlig indgået et samarbejde med den svenske mastodont om at skabe en kollektion for samvær i stuen.

Læs også: Sådan bruger du stærke farver i boligindretningen

IKEA har identificeret et behov for at redefinere de skandinaviske værdier og opdatere den skandinaviske design-identitet som en konsekvens af den konstante forandring i verden. Konkret kommer det til at udmunde sig i forskelligartede og funktionelle produkter til hverdagen, baseret på smarte konstruktioner og ukonventionel brug af materialer i samarbejde med HAY.

- Jeg er fascineret af den måde, ting bliver fremstillet på, og jeg er meget interesseret i den nye teknologis muligheder. Folk spørger ofte, hvad verden mangler. Jeg synes, det er interessant at kigge på, hvad vi kan opnå med morgendagens muligheder i moderne produktion og skabe forbedringer ved at benytte det, siger Rolf Hay, co-founder i HAY.

Læs også: 5 gode idéer til at style smukke blomster i dit hjem

Kollektionen vil med sine lyse farver, høj kvalitet og rene design have et udpræget skandinavisk præg.

- Måden vi arbejder med produkter i kollektionen er ved at forene og kombinere farver til et friskt, moderne look. De elementer, vi har arbejdet med i IKEA, eksperimenterer med mange forskellige materialer – aluminium, metal, terrakotta, tekstiler, plastik og træ – for at skabe en alsidig serie med forskellige muligheder for anvendelse, som vi er meget begejstrede for, siger Mette Hay, co-founder i HAY.

Kollektionen forventes at ramme IKEAs varehuse i efteråret 2017.

Læs også