Havestedmoder
Stil

Havestedmoder

22. april 2016
af Susie Helsing Nielsen
Foto: Panthermedia m.fl
Allerede i det tidlige forår fylder vi altankasser og krukker med havestedmoder og hornviol, der hører til blandt de klassiske og hårdføre forårsbebudere.

Havestedmoder og hornviol

Nogle af de mest klassiske forårsbebudere er de farvestrålende hornvioler og havestedmoderblomster, som går rent ind i hjertet på de fleste. Små og sarte ser de ud, men de er alle fuldt hårdføre, medmindre der kommer hård eller langvarig frost. De tre familiemedlemmer stedmoderblomst, hornviol og martsviol kan sagtens tåle at stå ude, selv om der måske er frost eller sne, så plant endelig løs i krukker og andre steder. Måske visner blomsterne, men planten vil snart være klar igen med nye knopper.

Havestedmoder

Spiselige skønheder

De små farvestrålende blomster byder foråret velkommen og skaber glæde i sindet, hver eneste gang du kigger på dem, og efter noget tid kan de oveni købet spises og på den måde glæde endnu mere. Når sommerblomsterne tager over, må Violaerne vige pladsen, men smid dem endelig ikke ud, for de kan sagtens fortsætte deres liv ude mellem havens andre planter. Husk at nippe hovederne, så kan man have stedmodere til langt ind i sommeren.

/opskrifter/hovedretter/grillet-kalveflanksteak-med-ramsloegscreme-og-blomstersalat

Læs også