FRAKTA-indkøbsposen
Stil

Har du haft 1, 2 – eller måske alle 13? Her er IKEA's 13 mest populære klassikere gennem tiden

22. januar 2019
af Josefine Gammelgaard
foto: IKEA
BILLY, MALM eller STRANDMON? Selvom vi ikke altid har styr på navnene, så genkender vi let møblerne, for de findes i de fleste danske hjem. Vi taler selvfølgelig om IKEA. Men hvilke produkter er egentlig møbelgigantens mest populære gennem tiden? Og hvilke IKEA-klassikere har du selv stående? Tjek det her.

Nogle af os har gennem tiden fået skrabet en del sammen fra turene til IKEA, og faktisk kan vi krydse ret mange møbler af på IKEA-listen, som vi stadig har stående fremme. Vi kan da ikke være de eneste, der har et hav af kæmpestore blå indkøbsposer liggende derhjemme, fordi vi altid finder ti ekstra ting i IKEA, vi bare ikke kan undvære…

Tjek herunder, hvor mange af de mest populære IKEA-klassikere, du har derhjemme.

LÆS OGSÅ: Har du et IKEA-hjem? Tjek hvilken boligtype, du er

IKEA's 13 mest populære klassikere gennem tiden

KLIPPAN-sofaen

KLIPPAN-sofa

Siden slutningen af 70’erne har KLIPPAN-sofaen haft sin solide plads i mange hjem. Selvom sofaen til ligner sig selv, har den gennem tiden haft mange forskellige farver, mønstre og overflader. Måske du har eget et julerødt eksemplar? Eller en med blomster i alle farver? Eller måske en i orange læderlook? I hvert fald er den en af IKEA's allerbedst sælgende produkter.

POÄNG-lænestolen

POÄNG-stol

Mange husker nok at have siddet som barn og gynge lidt forsigtigt i denne stol uden at være helt sikker på, at den kunne holde til det. Den har haft varierende looks gennem tiden, og måske troede du, at det var en berømt designerkreation, for den ligner godt nok lidt den finske designer Alvar Aaltos ”Armchair 406” – men selvom det bare er en IKEA-stol, har den stået i mange hjem gennem årene.

BILLY-reolen

BILLY-reol

IKEA sælger angiveligt en BILLY-reol hvert femte sekund et eller andet sted i verden. Måske har du på et eller andet tidspunkt indgået i den statistik – i hvert fald ses den klassiske reol i mange hjem. Og så er den billig.

IVAR-skabet

IVAR-skab

Skabet, som kan stables, sættes i reolsystem, holdes i rent fyrretræ og males i præcis den farve, vi kan lide. Det er nemt og simpelt, og det er nok også derfor, de fleste hjem på et tidspunkt har indeholdt et IVAR-skab.

LACK-bord

Et lille bord, der altid har været et must i enhver studenterhybel. Måske fordi det koster 29 kr. – eller måske, fordi man kan spilde det meste ud over den blanke overflade, uden at det gør så meget. Kvadratisk, praktisk, godt.

ÖGLA-stolen

ÖGLA-stol

Du synes måske, du har set ÖGLA-stolen rundt omkring på caféer i Europa? Det skal vi selvfølgelig ikke afvise, men der er nok lige så stor sandsynlighed for, at du har spottet den originale Wienerstol fra 1850’erne, som blev designet af Michael Thonet. Designerstol eller ej, fin er den enkle sorte caféstol i hvert fald, og vi er faktisk ret kede af, at den ikke indgår i IKEA's sortiment i øjeblikket.

TOFTBO-bademåtte

TOFTBO-bademåtte

Vi kan godt huske, at det krævede en overraskende stor indkøbstur til IKEA, da vi skulle flytte hjemmefra. En bademåtte var bare ikke lige på listen over det, vi havde lyst til at bruge vores sparsomme studenterpenge på. Måske er det derfor, TOFTBO-bademåtten til 79 kr. har solgt så godt. Vi er i hvert fald nogle, der stadig har den liggende på badeværelsesgulvet derhjemme…

MALM-kommoden

MALM-kommode

Vi er en del, der valgte MALM-kommoden som det første, da vi fløj fra reden i teenageårene. For den enkle kommodeklassiker, der kan fås i forskellige farver, har altså bare altid været praktisk. Måske har du endda glemt, at den kommode, du har stående derhjemme, er en MALM? Den er nemlig så enkel, at den sagtens kan forsvinde under diverse spejle, æsker og andre pyntegenstande, og måske er det derfor, den er så populær.

OPGRADER DIN MALM-KOMMODE: DIY: Fra enkel IKEA-kommode til flot guld-kommode

FAMNIG HJÄRTA-puden

FAMNIG HJÄRTA-pude

Et stort, blødt hjerte, der har arme og er lige til at kramme… Det er sødt, men også lidt underligt. I hvert fald har den røde pude spredt kærlighed nok til at få en plads på listen over de mest solgte IKEA-produkter. Men den er da også meget nuttet.

LÖVBACKEN-sofabordet

LÖVBACKEN-bord

Der var engang, hvor vi stort set kun besøgte IKEA for at få billige hylder eller nyt sengetøj. Men de seneste år har IKEA-kataloget udviklet sig, og i dag kan man finde mange smukke og unikke møbler – og vi elsker det! Blandt klassikerne er LÖVBANKEN-sofabordet med en overflade af poppeltræsfiner, hvis mønster er forskelligt fra bord til bord, og det har åbenbart gjort det til et af de bedst sælgende møbler.

STRANDMON-lænestolen

STRANDMON-lænestol

Indrømmet; selvom vi gerne ville, så har vi ikke selvdisciplin nok til at spare op til Wegners Bamsestol. Og vil man gøre det billigt, så er STRANDMON-stolen et rigtig godt bud. I hvert fald har mange af os en udgave af lænestolen stående i stuen, måske i beige stof eller mørkegrøn velour.

GLIMMA-stearinlysene

GLIMMA-lys

Lad os være ærlige; hvem er nogensinde kommet hjem fra en tur i IKEA uden lige at have snuppet en pakke fyrfadslys med i forbifarten? Faktisk synes vi næsten, det er køreturen værd at få 100 fyrfadslys for en flad 20’er.

FRAKTA-indkøbsposen

FRAKTA-indkøbspose

Det kommer gang på gang bag på os, hvor meget vi egentlig har fået skrabet sammen i IKEA, når vi til sidst skubber indkøbsvognen hen til kassen. Når det går op for os, at vi også skal fragte det hjem, kan FRAKTA-posen godt blive praktisk. Så praktisk, at vi har samlet et par stykker sammen efterhånden – som vi selvfølgelig glemmer at tage med, næste gang vi tager i IKEA…

LÆS OGSÅ: De største trends i 20 år

Læs også