gråt hår
Hår

Skønhedseksperten: Gråt hår virker modigt og stærkt

24. juni 2016
af Karen Greve
foto: Frederikke Heiberg
Skønhedseksperten Charlotte Torpegaard har i flere år haft gråt hår, men det tog lidt tid for hende at vænne sig til forandringen

Skønhedsekspert Charlotte Torpegaard har et langt, smukt hvidt hår. Hun er kendt fra ”Go’morgen Danmark” og er forfatter til bogen ”Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke”. Hun har oplevet mange positive reaktioner på sit hår og bliver mere bemærket med gråt hår end med sin oprindelige farve.

– Før mit hår blev gråt, havde jeg et typisk fint skandinavisk hår, men efter at det er blevet gråt, er mit hår pludselig blevet interessant. Det grå hår virker modigt og stærkt. Jeg skiller mig ud.

Læs også: Sådan plejer du gråt hår med de rigtige produkter

Charlotte var dog lidt tid om at vænne sig til forandringen. Første gang hun spottede et gråt hår, var hun bestemt ikke begejstret.

– Mit første møde med et gråt hår var ved Glyptoteket på H.C.Andersens Boulevard i København. Et yderst befærdet kryds. Jeg var 28 år og skrækslagen og hev det øjeblikkeligt ud, mens bilerne dyttede.

Gråt hår er et oprør i dag

De næste år fulgte flere totter med gråt, som Charlotte Torpegaard resolut hev ud, indtil hun i starten af sine 30’ere begyndte at sætte pris på den måde, lyset reflekteredes på – og på de komplimenter, det grå hår begyndte at kaste af sig.

– Engang var gråt hår symbol på ælde og også visdom. I dag er det måske nærmest en slags oprør mod tidens store fokus på alder, siger skønhedseksperten. Ifølge Charlotte Torpegaard er hemmeligheden bag et stærkt udseende med gråt hår, at vi gør noget mere ud af både makeup og pleje, end vi måske har været vant til.

– En kvinde på 20 år kan ligne en på 35, og en kvinde på 50 år kan ligne en på 43, afhængig af hvordan du passer på dig selv. I dag ligner ingen af os rigtig vores alder. Det grå hår kræver, at du gør lidt mere ud af din makeup til daglig.

Læs også: 8 grunde til, du skal elske dit grå hår

Kendte kvinder, der bærer deres grå lokker med stil: